Wij gaan niet opzij

Wijzigingen bij de jeugdopleiding van NAC voor komend seizoen

Das Phantom

NAC brengt vandaag nieuws over de jeugdopleiding. Zo deelt de club onder andere mee dat Robbie Haemhouts vertrekt bij NAC Onder 15 en de jeugdopleiding gaat verlaten. Zijn opvolger is Sander Wirix, de huidige trainer van NAC Onder 13.

Jasper Somsen vertrok eerder al naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Hij was in Breda actief als hoofdscout voor de jeugdopleiding. Zijn taken worden vanaf komend seizoen overgenomen door Dennis Braspenning. 

"De contracten van Wilfred van der Linden (coördinator voetbalzaken), Roy van de Vijfeijken (fysiektrainer) en Matthew Amoah (spitsentrainer) zijn verlengd", laat NAC verder weten. "Ook de contracten van Sander Wirix (huidig NAC Onder 13), Jens Wirix (huidig NAC Onder 14) en Roy van Endschot (huidig NAC Onder 11) zijn verlengd." 

NAC heeft verder een nieuwe keeperstrainer aangesteld voor de jeugdopleiding: Rick van der Mast. De 25-jarige doelman speelt zelf bij VVSB in de derde divisie en speelde in de jeugd bij Feyenoord en Excelsior. 

Bron:
B-Side Rats, NAC
Terug naar overzicht
69 Reacties
72   7  
Den Tinus

De gebroeders Wirix spelen beide bij baronie 1. Geen betaald voetbal, maar ben zelf elftalbegeleider geweest bij Sander Wirix en vindt zijn manier van coaching erg goed. Je hoeft niet altijd betaald voetbal gespeeld te hebben om het spelletje over te dragen aan de jeugd.

14   107  
Vrolijke karel

Molenaar wordt de nieuwe trainer aankomend seizoen.

Lokhoff assistent

Gerbrands gaat helpen een AD en TD te zoeken.

Mark my words

35   7  
J0667

Vrolijke Karel
Ehm nee

22   5  
Henri

Welke trainer in de jeugdopleiding heeft nog op niveau betaald voetbal gespeeld buiten Amoah?

14   4  
Tonn

Nu het lijkt dat bijna de hele jeugdopleiding behalve voor de jongste elftallen is leeggelopen op Eric Hellemons zelf na, kan deze opnieuw bemand worden, kans voor open goal voor de nieuwe eigenaren en alle lof bij succes maar geen excuses meer als t niets oplevert over 3 jaar. Ben benieuwd naar de vertrekredenen.

2   3  
Mo

Henri ik weet niet of een trainer op niveau moet hebben gespeeld voor een goede trainer te zijn.maar snap wel wat je bedoelt zeker als aanzicht en voor de spelers zelf ,maar ze moeten nu iets er is weinig tijd

72   7  
Den Tinus

De gebroeders Wirix spelen beide bij baronie 1. Geen betaald voetbal, maar ben zelf elftalbegeleider geweest bij Sander Wirix en vindt zijn manier van coaching erg goed. Je hoeft niet altijd betaald voetbal gespeeld te hebben om het spelletje over te dragen aan de jeugd.

15   21  
Ivo

Het gaat niet goed met de jeugdopleiding. Qua trainers is het de laatste jaren een duiventil. In sportief opzicht is er ook een neergang, net zoals bij het eerste.

De O21 is laatste geworden en gedegradeerd.
De O18 is voor de winterstop gepromoveerd en meteen weer gedegradeerd.
De O16 is voor de winterstop gedegradeerd en daarna 6e van de 8 geworden.

Het komt natuurlijk ook omdat talenten noodgedwongen zijn doorgeschoven naar de selectie. Maar ook hier is nog veel te doen.

47   3  
RaraNAC

Vergeet niet dat we zo’n 10jr geleden “moesten” samenvoegen met Willem2 en RKC.
Toen stonden we er pas slecht voor. Daarna geleidelijk omhoog. Dat je nu een terugslag hebt na al die jaren wanbeleid is echt niet zo gek.
Veel trainers vertrokken, wat zou jij doen, met een top die elk jaar van poppetjes wisselt.

Tijd om dezelfde speelstijl van jeugd tot het eerste helemaal door te voeren. 1 visie voor de komende 10jr.

Ik zie geen reden om de jeugd weer af te fakkelen.

59   3  
Rob

@Ivo heb je wel eens het perspectief van het niveau van de NAC jeugd bekeken ten opzichte van de concurrentie en oa budget om te beoordelen wat wel of niet goed is?

Om je een beetje te helpen:
• Competities bestaan uit 8 teams, in het verleden waren dat er 14.
• Om structureel in divisie 1 te spelen met je hoogste teams (O15, O16, O18 en O21) moet je dus structureel bij de beste 6 van Nederland horen, want nummer 7 en 8 degraderen. In het verleden was dat de nummer 14 van Nederland en soms de nummer 13 (nacompetitie). Alleen bij O21 is het niet de top 6 van je leeftijd ivm de Jong teams in de piramide.
• NAC heeft een budget van minder dan 8 ton voor de hele jeugd. De volgende clubs hebben allemaal een budget van minstens 1 miljoen: AJAX, PSV, Feyenoord, AZ, FC Utrecht, Vitesse, FC Groningen, Sparta, ADO Den Haag, PEC Zwolle, FC Twente, NEC.
Er zijn 29 BVO opleidingen, waarvan minimaal 12 een hoger budget hebben dan NAC.

Is het dan realistisch om structureel bij de top 6 te spelen?

4   14  
Vrolijke karel

@jo667

Let nou maar op.

24   2  
Rob

@Ivo duiventil aan trainers?
De oudste teams:
• Molhoek 5 jaar
• Somsen 6 jaar en gaat alleen weg omdat hij een stap vooruit kan maken bij Utrecht.
• Haemhouts 3,5 jaar

Vorig jaar vertrok Dingsdag na 5 jaar en daarvoor is Weijs doorgeschoven naar NAC 1.

10   1  
Bp

Kees Luijkx liep stage bij Molhoek, blijft die wel ??

15   4  
Gerrit39

Jens en Sander Wirix 2 van de beste trainers bij de jeugdopleiding,Mijn zoontje heeft begin van het seizoen Jens als trainer gehad bij de onder 11👌 tot er geschoven ging worden.
Maar de onder 11 zijn alsnog ongeslagen kampioen geworden met een andere trainer 😂,dus zo slecht het ook weer niet ,iedergeval in de onderbouw.

15   26  
Tip

Volgens mij blijft Luijckx, weet ik niet zeker, want daar is iemand voor weg gegaan. Trainer van Vessem geworden.

Ik vind wat Vrolijke Karel stelt zo gek niet. Molenaar hoofdtrainer, Lokhoff assistent. Ik vermoed dat de Graaf naar Sparta vertrekt. En TG adviseren bij aantrekken TD en AD zou perfect zijn. Dat wil hij wellicht wel doen als tijdelijke klus.

Je moet een kat een kat noemen. Met City was er natuurlijk ook ontzettend veel geld voor de jeugd gekomen. Zonder City hadden we niet eens een professioneel trainingscomplex gehad. Van de andere kant is het wel zwaar slikken om in de holding van City te zitten, dat versta ik ook. Echter van de beschikbare , 8 miljoen , volgens Verkuilen, mag wel geld naar de jeugd. We gaan het vanzelf zien.

4   6  
Rubenac

@Gerrit39

Jou zoon de keeper?💪🏻

5   0  
Spongebob

Van wat ik heb gehoord gaat de o16, o15,o14 vanaf volgend seizoen in de ochtend trainen.

Daarom zal RH zijn contract niet verlengd hebben omdat hij dat niet kan combineren met z’n andere werk: Haems Training

14   27  
Tip

Los van dit item. Om iedereen positief of positiever te stemmen vind ik dat Karel Vrolijk een top oefenwedstrijd moet regelen. Weet iedereen het indertijd nog tegen Chelsea ? Onvergetelijk !
Chelsea kan nu natuurlijk niet maar een leuke Engelse volksclub uit de een na hoogste divisie moet kunnen. Een oefenwedstrijd waar een nieuw tijdperk wordt ingeluid.

11   32  
ome cor

In mijn opinie gaat de jeugdopleiding kwaliteit achteruit.

31   2  
Wanny

Onder 18 hoort dus bij de beste 8 teams van het land. En dat terwijl ons eerste de 25e club van het land is. Dan doe je het niet slecht lijkt me.

De opleiding zal nu tegen zijn budgetaire beperkingen aanlopen. Daar zou een half miljoen extra bij moeten wil je structureel de stap maken naar de top 8.

7   14  
Scheppioni

Veel verloop nu is nornaliter geen best teken.......

4   31  
Ernie

En zo modderen we door.

20   1  
Arnac

Een jeugdopleiding is er om spelers op te leiden. Dat betekent dat je prima kan degraderen als daar een ontwikkeling van spelers tegenover staat. Het percentage spelers dat uiteindelijk het profvoetbal haalt is laag.
Het gaat om visie waarbij spelers ontwikkelen. Het winnen is daarbij één van de middelen, net zoals het maken van minuten en werken aan verbeterpunten.
Kampioen worden met een onder 11 zegt dat het team goed presteert, maar betekent niet dat het allemaal goede spelers zijn.

Ik vind dat, bijvoorbeeld, spelen met 5 verdedigers in de onder 13 jeugd niet optimaal is voor het ontwikkelen van verdedigers. Het resultaat kan dan wel goed zijn, maar de ontwikkeling is naar mijn idee minder.
Nouja, zo kan ik hier nog een hoop ideeën kwijt met argumenten. Mijn conlusie: het gaat om de ontwikkeling van spelers...

15   23  
De muzikant

Het steekt buurmannetje nog steeds dat City het niet geworden is. Misschien uit rancune omdat hij geen stageplaats bij Vrolijk heeft gekregen?

6   2  
Gerrit39

@Rubennac ja dat klopt😂💪

21   1  
Nacman

Banzuzzi met oranje naar de halve finale.
Top

6   7  
Rubenac

Haha mooi man.
Tot snel weer maat , op naar het nieuwe seizoen.

2   1  
Gogo076

@Gerrit39: en niet te vergeten enkele stagiairs 😁😁

4   1  
Geelzwartwit

Banzuzi niet in de basis oranje - 17 wel met 2-1 gewonnen. Wellicht speelt Banzuzi in de halve finale weer.

3   1  
Gerrit39

@gogo076,zekers heel de technische staf!😉😂

6   2  
Fritske d'n Olifant

Goede inhoudelijke reactie van ArNAC. Ik ben het daar grotendeels wel mee eens. Ik denk wel dat je als opleiding je teams op een zo hoog mogelijk niveau moet hebben spelen vanwege de weerstand.

Wat me opviel aan het verhaal van Verkuilen is dat hij stelde dat een Nederlandse jeugdspeler zich het minst hoeft aan te passen als hij de stap naar de selectie maakt. Als je een generieke speelstijl gaat hanteren is dat misschien wel zo, maar er komt natuurlijk nog veel meer bij kijken. Ik hoop echt dat er meer aandacht gaat komen voor het mentale aspect. Waarom zijn Australische spelers altijd zo populair geweest bij NAC? Omdat zij de juiste instelling hebben, teamgevoel en NOAD. Dat zit daar ingebakken in de cultuur. Nu is de Nederlandse sportcultuur wel ander, maar als je van een selectiespeler bepaalde verwachtingen hebt als het gaat om instelling, doorzettingsvermogen etc. dan hoop ik dat daar in de jeugd ook aan gewerkt wordt zodat we geen Masharts meer opleiden.

12   1  
Matc

Fritske d'n olifant, je slaat de spijker op z'n kop. Van jongs af aan spelers NOAD bij brengen. Daar gaat het buiten het voetballen en tactiek zeker om. De wil om een duel te winnen. De wil om beter te worden, maar vooral de wil te hebben om trots te zijn om voor je club te mogen spelen.

7   2  
Badeend

@Fritske

Die gedachte ging ook door mijn hoofd toen ik dat verhaal hoorde. Bij NAC is het alleen ook nog eens jarenlang zo geweest dat het bijna gemakkelijker was voor externe nieuwe spelers om aan te sluiten bij het eerste, dan voor jeugd. Dat had met name te maken met het gebrek aan connectie tussen jeugd en eerste selectie, en begeleiding bij die stap. Is onder leiding van Gilissen en Hellemons echt wel verbeterd, naast het algemene niveau van de jeugd (dat moest ook echt omhoog) maar onder bijvoorbeeld de trainer van vorig jaar is de situatie weer verslechterd.

Komt bij dat we er nog niet zijn - de brug tussen jeugd en eerste is nog niet sterk genoeg. Je bent nog steeds afhankelijk van de individuele mentaliteit van spelers, of ze die stap kunnen maken (Van Hecke, Van Hooijdonk). Natuurlijk hou je dat altijd, maar een stuk extra begeleiding kan hier wel een paar procent in helpen én ervoor zorgen dat je eerder signaleert als het er gewoon niet in zit.

Daar is echt nog veel winst te halen voor NAC, en precies daar zie ik ook echt een rol voor iemand als Lokhoff.

5   0  
Arnac

@Fritske dn olifant
Ik ben het met je eens dat spelers zich ontwikkelen op een zo'n hoog mogelijk niveau.
Maar eerder werd door iemand gesteld dat het goed zit met een jeugdteam wanneer ze kampioen zijn geworden en dat het minder gaat wanneer een team gedegradeerd is. En zo kortzichtig werkt het natuurlijk niet :).

6   10  
den hulk

nac moet helemaal opnieuw beginnen dus weg met de hagenezen manders en ook de graaf

5   14  
Tip

Dat jeugd beter gedijt als ze op zo'n hoog mogelijk niveau (weerstand) spelen en als ze in een prettige maar professionele omgeving met goede faciliteiten trainen lijkt me voor de hand liggend.
Dat passen nieuwe spelers zich ook gemakkelijker aan.

Van de andere kant is hier ook wel eens gezegd dat jeugd nogal verwend is t.o.v. vroeger. Vroeger moest je veel zelf uitzoeken, werd je door ervaren spelers nogal hard aangepakt etc. Daarmee kweek je eveneens weerstand.
Een heel goeie jeugdspeler die het aan kan met goeie mentaliteit komt altijd boven drijven.

Dat van welk land een speler afkomstig is iets uitmaakt geloof ik niet. Uiteraard zijn er generaliserend altijd wel wat dingen te zeggen. Maar wat heb je aan generaliserend ? Het gaat m.i. om het individu.

4   0  
Geelzwartwit

@badeend

Precies dat. Als je wil dat je jeugd goed doorstroomt en transferwaarde gaat krijgen dan moet je volle bak investeren op die laatste stap. Van jeugdspeler naar selectiespeler. De vechtkaraktertjes die komen er meestal wel maar die hebben ook begeleiding nodig. Ook jeugdspelers die als ze eenmaal bij de selectie zitten en denken dat ze het dan al gemaakt hebben hebben begeleiding nodig. Allemaal een verschillende aanpak. Dus een professioneel team wat de brug bouwt tussen talent en een flinke sportieve (transfer) waarde. De groei en het echte succes zit bij die spelers net in dat laatste stapje.
Dan maken spelers al Azzagari wellicht wel de waardevolle progressie.

Overigens gaf Verkuilen in zijn video dat ook aan. Dat de 5-8 miljoen ook beschikbaar is voor de jeugdopleding en talentontwikkeling. Hij zei misschien is er wel budget nodig voor een mental coach om spelers verder te krijgen, dan kan er aanspraak gemaakt worden op de geldpot.

Dat ze naar real Sociedad en az kijken hoe die vooral dat scouting talentontwikkeling en begeleiding doen geeft mij veel vertrouwen.

Overigens zal NAC met een nagenoeg gelijke spelersbegroting als afgelopen seizoen gaan spelen. Is dat de 5de begroting van de KKD? Dan hoort NAC ook minimaal 5e te worden. Dit is wat Verkuilen ook indirect aangaf. Er zal dus echt wel een waardig elftal komen te staan. Het ging afgelopen jaren natuurlijk enorm mis op de gehaalde spelers (veel foute keuzes) . Er was en is genoeg geld om een voor kkd goed team neer te zetten.

5   18  
Cees-2

Mentaliteit is een kwaliteit! Een onderdeel dat totaal los staat van anderen kwaliteiten. Dat kan NAC nooit zelf op topniveau bijbrengen. Daar moet men, geheel los van de club, een deskundige, noem het maar school voor inschakelen, die daar speciaal in zijn gespecialiseerd. Daar moet men zich structueel door laten rapporteren. Hoe gaat het met desbetreffende speler op "dat" gebied. Dat is de enigste goede voortzetting op dat vlak. Niemand kan dat bij NAC zelf, als je de top daarin nastreeft. En mentaliteit is oh zo belangrijk. Doe je het zelf, dan haal je amper 50%, of iets in die geest.

6   11  
Scheppioni

Tis als conclusie eigenlijk best simpel, neem nou ons NAC en volendam, ons NAC heeft met jeugd laten zien dat er lekker fris en frivool gevoetbald kan worden..... zoals volendam het grootste deel van het seizoen, het verschil zij hadden een voetballende trainer die vasthoudt en na een paar mindere wedstrijden wat je altijd met jeugd hebt kwam het goede gevoel weer terug, wij hadden zo'n weifelende staf die na ene wedstrijd een totale onzekere indruk maakte en helaas weer terug viel op het oude voor hen meer zekere meuk, waarbij de wedstrijd uit jong utreg net zo belabberd was alleen werd het niet afgestraft ! Een plan, een zekere lijn in visie gaat vaak toch weer lonen, alleen had helaas onze staf van ons NAC juist dat dit seizoen niet, dus was het een duidelijk verhaal met een logisch tegenvallend einde helaas !! 💛🖤

4   1  
NAC Vooruit!

Hopelijk hebben we nu snel een nieuwe RVC, AD en TD… dan kunnen we echt bouwen in plaats van afbreken!

Mag wel aannemen dat Mathijs de overname bij de KNVB er door heeft gekregen inmiddels..

6   15  
Tip

Paar puntjes op reacties die ik lees.

- volgens mij heeft Verkuilen letterlijk gezegd dat we afgelopen seizoen een paar plaatsen onder de spelersbudget ranglijst zijn geindigd. een paar plaatsen. dus was plaats 5-6 'haalbaar' . dat we op basis van ons spelersbudget hadden moeten promoveren lijkt niet te kloppen.
- volendam is ook een voorbeeld van heel goede jeugd en ervaring. neem alleen Muhren al. die hebben we hier helaas vanwege een blessure afgeserveerd.
- procedure KNVB is, ook volgens Verkuilen, pas 7 juli a.s. de eerste stap. dus die procedure is niet gisteren afgerond.

- algemeen, maar dit is puur mijn persoonlijke mening, dienen we echt te stoppen trainerscontracten voortijdig op te zeggen. geeft een berg onrust en kost een berg geld. werk met contracten van maximaal 2 jaar en respecteer die contracten. gaat het goed dan verlengen. en of het goed gaat bepaalt de TD en/of het technisch hart en niet de supporters.

5   4  
Henri

Ik zie ook wel een rol voor zogenaamde voetbalvaders/opa's. Oud NAC spelers die van de hoogste jeugdteams spelers of linies begeleiden. Na de wedstrijd geven ze de betreffende linie of speler een tip of compliment over een bepaalde wedstrijdsituatie. Gewoon iedere wedstrijd een leermomentje uit de praktijk.Trainers hebben het in die 90 minuten meestal al druk zat in hun coaching.
De spelers die tegen de selectie van het eerste aanzitten worden persoonlijk begeleid door bijv.een Lokhoff en Lurling.
Een ander aspect zijn in mijn ogen de NAC afvallers bij andere ploegen. Wordt een speler uit de jeugd gescout door een topploeg, houdt dan vanuit de NAC-familie contact met zo'n speler. Mocht zo'n speler toch afvallen dan is de kans op een terugkeer naar NAC groter. Een mooi voorbeeld vind ik in deze Oussama Indrissi. Ging al op jonge leeftijd naar de jeugd van Feijenoord,maar redde het daar niet. Werd toen door FC Groningen binnengehaald, brak daar wel door en FCG verdiende er meer dan een miljoen aan. Die vervolgstap van dergelijke afvallers moet in de toekomst weer bij NAC liggen, zodat die miljoenen die nu door clubs als AZ, Groningen en Utrecht worden gepakt bij NAC terecht komen.
Dat geld tot op zekere hoogte ook voor afvallers bij de topclubs in de regio. In dik 2 uur rijden zit je in Noord Frankrijk en Nordrhein Westfalen met vele topclubs. Stan Valck heeft er een leuk verdienmodel aan gehad bij FC VVV en FC Utrecht met Didier Martel in Frankrijk. Ted van Leeuwen haalde als TD van AGOVV Dries Mertens en Chadli op uit tweede teams in België. Inmiddels hebben die een gigantische internationale carrière achter de rug. Die markt is zo onnoemlijk groot, alleen moet je er veel energie, lees tijd in steken en dan is resultaat op termijn verzekerd. Daar ben ik van overtuigd en bewijst de praktijk nu al bij diverse clubs.

8   14  
Tip

@BeekVooruit. Naast RvC, AD en TD krijgen we ook een bestuur. Streefdatum is 1 september. Dus houdt het huidig MT waarschijnlijk nog enkele maanden de leiding. Ik denk dat dit ook realistisch is. Het zoeken van al die mensen die de juiste capaciteiten hebben is een grote klus.

6   4  
Nm

Wat een onrust om niks. Jeugdtrainer bij een BVO organisatie is een startersfunctie voor net gestopte voetballers die een carrière in de voetbal willen opbouwen. Maw het is normaal dat er vee wisselingen zijn op trainersgebied in de jeudeopleiding bij een BVO. Zeker bij NAC. Ik denk dat een jeugdtrainer bij NAC een salaris verdient maar menigeen zijn/haar bed niet voor uitkomt laat staan een ex profvoetballer die over het algemeen een aantal keer modaal gewend is.

6   16  
Tip

Ben ik met je eens @NM.

@Henri. Smulders haalde Dessers en Unal naar NAC. Verder leuk idee. Al lukt dit alleen bij spelers die met een goed gevoel en zonder ruzie vertrekken lijkt mij.

11   18  
Cees-2

Ik krijg 2 duimpjes naar beneden, dan stel ik met 100% zekerheid dat die mensen totaal niet weten wat pure topmentaliteit inhoudt. Succes met je amateuristische voortgang. Geef dan geen duimpje, als je totaal niet weet wat e.e.a. inhoudt. Mentaliteit kent gradaties!

10   11  
Cees-2

Mentaliteit: Ik weet uit een "zeer" betrouwbare bron het volgende. Een pure metaliteitstrainer, met een enorme ervaring, gecertificeerd tot aan zijn oren het volgende. Diegene kreeg NAC 1 enkele dagen onder zijn hoede voor pure mentaliteitstraining. Zijn broek zakte af van wat hij aantrof!

8   2  
Geelzwartwit

@cees2

Graag dit verhaal en naam doorgeven bij NAC = Breda

Dank u

6   16  
Cees-2

GEELZWARTWIT: Wat denk je zelf. Natuurlijk ga ik deze naam nooit prijs geven. Het is zijn baan, inkomen, enz. Maar geloof me, het is 100% de waarheid. Maar ik wil alleen maar benadrukken de essentie van mentaliteit.

17   7  
De muzikant

Smulders heeft de club aan de rand van de afgrond gebracht. Helmond sport werd als satelliet club gebruikt, dat is dat clubje waar wij dit seizoen met 4-0 zoek werden gespeeld. Leuk om nu 2 of 3 spelers te noemen die goed waren of goed zijn geworden, maar over die andere 39 waardeloze spelers (van de 42 contractspelers destijds) wordt niet gerept. Kortzichtig.

5   3  
Sjak

@CEES-2

Ik geloof het gelijk, het mooie ervan is dat er dus kansen liggen. Veel doen het niet graag maar kijk eens wat de nerds voor een transformatie doorgemaakt hebben in een jaar. Belangrijk is dat er een goede coach en team om het team heen gecreëerd word. Vorig seizoen had je spelers die niet voor NAC wilde spelen, dat heeft een verlammende cynische uitwerking op de groep. Dat in combinatie met Corona is dodelijk.. zeker voor spelers die niet mentaal weerbaar zijn.
Ik vind de Graaf geen verkeerde gast en we moeten blij zijn dat hij ons door dat klote seizoen heeft geleid, maar het is nu tijd voor iemand anders die alle aspecten kan aanpakken.

8   3  
Geelzwartwit

@cees2

Je geeft bij NAC = Breda aan wat het niveau was. NAC = Breda heeft daardoor meer kennis en inzicht op waar het in de organisatie verkeerd zit en waar aan gewerkt moet worden.
Je vraagt jouw connectie of hij er voor open staat om straks met de nieuwe organisatie om tafel te gaan om het topsport plan mede uit te werken.
Je connectie heeft dan een nieuwe lead en vast meer werk in het vooruitzicht dan die paar dagen. Plus NAC wordt ermee geholpen in de weg naar een professionele bvo.

Ik snap jouw reactie niet hoor.
Het nieuwe NAC heeft juist behoefte aan dit soort specialisten en jij denkt dat je connectie er werk door kwijtraakt... Vreemd. Hij zal alleen maar meer werk krijgen.

8   19  
Tip

Ik denk dat verhaal Smulders ingewikkelder is. Hij heeft echt wel een paar aardige spelers meer gehaald dan Unal en Dessers. Dessers was een echte goudvink en die vang je als TD niet ieder seizoen. Uiteraard heeft hij ook mindere of slechte spelers gehaald.

Het ontslag van Smulders had veel te maken met de man zijn karakter. Als je met Goetzee had gesproken ging je vrolijk (niet Vrolijk) naar huis. Met Smulders dacht je man,man....

Ook Smulders maakte de fout, wel minder erg dan Manders met 'zijn' Haagse mensen, om te veel hem bekende Eindhovens mensen binnen te halen. Het is een ijzeren wet in het management dat je daar terughoudend in dient te zijn als manager. Loopt het niet (goed genoeg) dan worden die mensen als eerste bekritiseerd. Hebben geen of weinig krediet.

Maar ik denk dat het echte probleem van het ontslag van Smulders tweeledig was/is. In de eerste plaats vertrok ook plots Goedzee. Daar had niemand rekening mee gehouden. Goedzee was communicatief sterk, erg belangrijk binnen het NACse. En je zat in 1 klap zonder AD en TD half het seizoen.

In de tweede plaats onderhield Smulders de contacten met City erg goed. Hij kon daar overal zo binnen lopen. Als je iemand ontslaat moet je zorgen dat de belangrijke contacten die hij heeft worden opgevolgd. Je moet die opvolger ook niet laten zwemmen maar vanuit bestuur of directie die man daar gaan voorstellen en toelichten van het waarom van de wisseling. In het bedrijfsleven is dit standaard de werkwijze. Maar niet bij NAC.

Dientengevolge kwam er een technisch hart waar niemand inzat met TD ervaring. Het resultaat dat er 7 voetballers werden gehaald die echt totaal niets hebben gebracht. Ongekend. Minimaal 5 Ton van Aalst is in een paar weken naar de Filistijnen geholpen.

Het is in ieder geval een na te trekken feit dat we na de episode Goetzee steeds verder zijn afgezakt.

Zo kijk ik er als supporter tegenaan en het zou goed kunnen dat ik er langs zit.

13   4  
De muzikant

Smulders heeft zich laten piepelen door city. Hoef er geen lang en wollig verhaal van te maken.

5   5  
Nac

Ik ben bang dat we straks weer met een halve selectie de voorbereiding in gaan.

We hebben tot nu 6 posities voor de basis bezet.

KP: Kortsmit
CV: Bakker
RB: Lucassen/ Rutten
SP: Van der Sanden twijfel, maar kan belangrijk zijn.
LB/CAM: Velanas met een goede linksback linksbuiten anders alleen aanvallende middenvelder
LB: De Rooij linksbuiten
CAM: Van Schuppen als aanvallende middenvelder twijfel of dat constant genoeg is.

0   0  
Broer

Welke spelers O 20 spelen volgend seizoen bij NAC

5   2  
Henri

@Cees2
Vanwaar je terughoudendheid? Door het plaatsen van deze info weet iedereen binnen het technisch apparaat wie je bedoelt.

5   1  
Dave

014 boven w2,NEC,Vitesse,en exelcior geëindigd.
013 boven VVV Roda JC Heracles en w2 en twente geëindigd
Dus heel slecht nee zou ik zeggen .
Verbetering iser altijd .

6   2  
Henri

@NAC
Niet zenuwachtig worden. Voor NAC begint de competitie pas na de komende winterstop. Voor het eerst wordt de organisatie opgetuigd zoals het hoort. Top down. We hebben de afgelopen decennia gezien war er gebeurde als je het zo niet opbouwt. Een RVC die een ander AD wil hebben, een TD die een andere hoofdtrainer wilt en een hoofdtrainer die een andere assist wilt. Noem maar op.... één puinzooi. Het is nu voor NAC de laatste kans, laten we die niet verkloten. Bovendien staan eventuele geschikte personen niet in rijen van 10 om bij NAC pro deo te mogen besturen of te werken met tot op heden een groot afbreuk risico. NAC begint echt op nul! Vertrouwen zal er in alle geledingen gewonnen/herwonnen moeten worden. Je weet: "Vertrouwen komt te voeten en gaat te paard!"

3   3  
Nac

@henri

Ik ben niet zenuwachtig. We hebben een spelersbudget van 2 miljoen , dus dan mag je verwachten dan er nog een aantal versterken bij komen. Wanneer ze goed voorbereid zijn kunnen deze hopelijk snel vastgelegd worden, zodat ze ingespeeld team zijn bij de start van de competitie en dan zien we wel hoever we komen.

Eindhoven was ook geen wonder team, maar wordt wel gewoon 3de. Het is belangrijk dat je al vroeg ingespeeld bent op elkaar.

Dit is ook 1 van de problemen geweest van de laatste jaren. We wachten steeds op spelers die toch niet komen.


5   10  
Cees-2

Stel dat Ajax, Ihataren, die bij PSV zeker ook door een gebrek aan een stukje juiste mentale, c.q. psychische begeleiding, op een zijspoor is gekomen. Stel dat Ajax hem op de juiste manier (dus maatwerk!) aanpakt! Zover krijgt dat hij optimaal gaat worden. KASSA! KASSA! De miljoenen stromen binnen, gegarandeerd. Dus NAC?

10   21  
Tip

Als je je laat piepelen door City en je krijgt Mari,Ambrose, Angelino en García in 2 seizoenen dan valt dat met dat piepelen nogal mee. Daarnaast een compleet trainingscomplex gefinancierd. Volgens mij is de samenwerking met City juist vertroebeld toen Smulders weg was.

Het verwijt een wollig verhaal maakt op mij weinig indruk. Als je zelf steeds niet meer dan 2 zinnen kunt schrijven zul je in ieder geval ook geen wollig verhaal produceren. Dat is wel een voordeel.

Maar ieder zijn mening.

16   8  
De muzikant

Tip, buurman, jonkheer en weet ik veel welke namen je nog meer hebt, ik schrijf juist "hoeft geen wollig verhaal te schrijven"... Begrijpend lezen is niet het sterkste punt begrijp ik. Soms is een korte boodschap duidelijker, maar bij jou komt dat schijnbaar niet over. Dat jij een heel smeuïg lulverhaal ophangt is meer jouw probleem dan het mijne.

6   20  
Tip

@Muzikant. Ga nu eens op je blokfluit spelen ontiegelijk zeikneus die steeds dezelfde mensen op de kap zit.

19   5  
De muzikant

Jeetje, tip, buurman, jonkheer en al die "anderen" persoonlijkheden die je toetsenbord herbergt, je wordt nerveus zo te lezen. Steeds maar weer hetzelfde riedeltje doen, waarbij je jezelf als kenner profileert, anderen probeert de les te wijzen op een bijzonder pedante toon , steeds weer terug komt op oude zaken, onwaarheden op de site slingert, dat zijn anderen ook beu . Dan vergeet ik nog maar even die irritante correcties volgend op je eigen berichten. Niveau 0,0. Als je er over wilt praten...... graag!

2   7  
Cees-2

Ik krijg op bovenstaande inzending geen plus reactie, eerder min. Ik weet echter voor 100% zeker dat niemand en dan ook niemand zijn eventuele persoonlijke mening kan onderbouwen. En dat ook niemand daar een discussie over start, Maar het maar afdoet men een simpel kutduimpje. Doe dat nu maar weer, want je hebt de kennis gewoonweg niet. Je durft daarom de discussie niet aan.

3   7  
Tip

@Muzikant. Allemaal goed man, prima kritiek ! Gelukkig zijn jouw berichten inderdaad wel van zeer hoog niveau. Ik lees ze zonder meer graag. Doorgaan zo topper. Fijne dag en over en sluiten 👍

1   0  
Nieuw

@ vrolijke Karel heeft wel gedeeltelijk gelijk. Betreft assistent.

0   0  
Goedzo

@Rob,
Wanneer wordt bekend dat Mart van Bree aangesteld wordt/is als jeugdtrainer ??

0   0  
CHIANNE CRAVEN

My name is CHIANNE CRAVEN. When I read a testimony online on how DR ADODA the great and most powerful spell caster helped to bring back Divorce husband or wife EX LOVER. I was wondering how this can be true Because many have failed me in the past without any result from them. I just let the post pass by and move on to the forum. To my notice again, Some person posted and said tested and trusted spell caster. After reading through the mail it was this same man DR ADODA she was talking about. So I have no other option than to really check up on how he works on http://dradodalovetemple.com . I was totally devastated when my beloved husband left me. It was like my entire world vanishing into sorrow and pain. I know it sounds weird but out of all the spell casters I contacted, he was the only one to give me that impression of being so true and trustworthy. He brought my husband back and he made all my wishes come true. He is now loyal, pays attention to me, we often go out to the cinema and the restaurant. My husband came to me and apologized for the wrongs he did and promised never to do it again. I will be forever thankful for turning my life from hell to heaven!. May God continue to use you to save broken relationships.You can contact DR ADODA on website: http://dradodalovetemple.com

Laad alle berichten na dit bericht in