Wij gaan niet opzij

Onze club terug, en rap un bietje!

Het is niet de eerste keer dat deze kop boven een bericht prijkt. In het roerige verleden van onze club dook deze al eens op op de website van De Rat en later ook op deze site.

In de comments op deze prachtige site wordt er momenteel heel veel duidelijk, maar eerst en vooral dat mensen heel boos en zeer ongerust zijn over onze club. Dat is niet zonder reden, wanneer de gebeurtenissen van de laatste tijd tegen het licht worden houden.

Zonder weer te veel in herhaling te willen vervallen, mag gerust gezegd worden dat het een ongelooflijke puinhoop is. Kopstukken zijn weg of gaan weg uit onvrede of omdat ze weggestuurd zijn. De druppel was het vertrek van Tim Gilissen. Te licht bevonden door de Raad van Commissarissen van de hekkensluiter van de Eredivisie, maar nu wel opgepikt door de huidige nummer 9. Inmiddels vertrekt ook commercieel manager Eric Matijsen, omdat hij niet blij meer wordt van zijn baan. Het tekent de onkunde van de RvC en de ongeïnteresseerdheid van de “Grote 3”. Inmiddels hebben de eerste tien sponsoren in een noodbrief aangekondigd er voorlopig de stekker even uit te trekken.

Veel mensen geven in de comments aan dat ze iets willen doen, mee willen denken, de club willen redden, enzovoort. De grote vraag is hoe en waar te beginnen. Wij denken dat dit georganiseerd moet worden en willen hier graag een offline platform aan gaan bieden. Het idee is:

  • Iedereen die de kriebels heeft en iets wil doen kan zich aanmelden
  • Onbezoldigd
  • Uit clubbelang, niet uit eigenbelang of voor eigen gewin
  • Voor georganiseerde, maar ook voor niet-georganiseerde supporters en sponsoren
  • We denken niet aan demonstraties of protestacties, want die fase zijn we eigenlijk al voorbij
  • Uitdrukkelijk niet om je onvrede of je onrust te uiten, maar wel om manieren te vinden iets aan de situatie te doen
  • Groeperingen met sterke wortels in de NAC-grond worden gevraagd zich (met een delegatie?) ook aan te melden. We denken hierbij in ieder geval aan Stg. Vak G, De Rat, Fr0nt76, Breda Loco’s, SV, Samen voor NAC, CR en de sponsoren
  • Mochten er ergens strijdbijlen zijn, dan dienen die begraven te worden. Gezamenlijk optrekken is nu een must. Iedereen hetzelfde doel
  • Mensen met (stevige) bestuurlijke en/of managementervaring worden bij dezen ook nadrukkelijk uitgenodigd zich aan te melden en me te denken.
  • We denken eerst in mogelijkheden, daarna -als het kan- in oplossingen

We doen dit op eigen initiatief. Er is geen mandaat van wie dan ook, maar dat is wat ons betreft nu even niet belangrijk. Er moet iets gebeuren. De club is van ons, de supporters, en we willen hem nu weer heel snel terughalen. Op welke manier, dat zal gaan blijken uit de te organiseren bijeenkomst(en).

Gezien de felheid van de brand die woedt, willen we zo snel mogelijk van start in een poging te gaan blussen. Meld je aan via [email protected] met je motivatie om mee te kunnen en willen doen. Aan de hand van het aantal aanmeldingen kunnen we een locatie bepalen. Mocht het aantal nou gierend uit de klauw lopen, dan zullen we moeten selecteren. Een bespreking in een vol Rat Verlegh Stadion gaat namelijk weinig zin hebben.

We houden je op de hoogte.

Bron: B-Side Rats

Terug naar overzicht
118 Reacties
0   0  
NaccieNAC

NAC Breda, zal nooit verloren gaan!

0   0  
Chris W.M.

Eens met de oproep, echter wel met de aantekening dat ik van mening ben dat we eerst de uitkomst van morgen af moeten wachten.

Stel nu dat ze toezeggen bij te lappen zodat het budget volgend seizoen ( ongeacht of het Ere of KKD wordt) minimaal gelijkwaardig blijft aan het huidige seizoen, dat Gielen vervangen wordt en zij actief op zoek gaan naar een breedgedragen koper van de aandelen, dan is er weinig meer wat wij als supporters hoeven bij te dragen.

Indien (naar alle waarschijnlijkheid) bovenstaande punten niet toegezegd worden, dan kun je kijken wat er wel is toegezegd en daarop inspelen.

0   0  
Baosje

en zo ist!

0   0  
nac fan

wij willen ons nac terug en een beetje vlug zeg dat nac blijft want er is maar een nac breda en die mag nooit verloren gaan hup nac

0   0  
scheppioni

Heel rap gvd !!
Hele snelle reactie, zelf druk, telefoon allemaal vol appjes !
Wat een enorme chaos bij onze WERELDCLUB !!!
Schandalig Gielen en co, 2019 was anders verwacht !
Wij zijn NAC, mag nooit verloren gaan gvd !

0   0  
Boxer

Tegen Utrecht maar 1 lied zingen de hele wedstrijd door: "de wereld zal nog niet vergaan"

0   0  
D.kocx

Een heel mooi en goed initiatief. Maar laten we eerst even wachten wat het gesprek deze week brengt. De RVC en aandeelhouders hebben nu ook wel door dat dit zo niet door kan gaan en zullen wel met verklaringen/oplossingen komen(hoop ik) Mocht dit geen voldoening geven. Dan kunnen we altijd nog iets op touw zetten. Begrijp me niet verkeerd want ook ik kook nu van binnen maar het lijkt me beter om even morgen af te wachten.

0   0  
Sanseveria

Ik lees dit bericht van jullie met een gevoel van emotie en trots. Als de eigenaars en bestuursleden van ONZE club te verlamd zijn moet het van de mensen komen waar de club überhaupt ooit voor opgericht is.

We kunnen nu heel lang heel boos blijven.

Of er samen iets aan doen.

Ik kies voor het laatste! Tot hier en niet verder!

0   0  
Flieger dun irste prins van UT kielegat

Het enige wat we kunnen doen is zorgen dat de hele boel gelijk verkocht word
En ja dan heb je nog geen garantie dat die sjeik Rus of Chinees het beste met onze club voor heeft maar deze mensen moeten hoe dan ook vertrekken!

0   0  
Dun Diee

Ben zeer benieuwd wat er morgen gebeurt....

0   0  
Mafkees

Chris, als de jongens die er morgen zitten met die toezeggingen naar buiten kunnen komen PLUS (belangrijkste op dit moment) dat er met grotere prioriteit naar een AD en TD gezocht wordt die in no time gepresenteerd worden, want de onderhandelingen voor het komend seizoen moeten gaan beginnen, dan zou je kunnen overwegen om deze oproep te cancelen.

Ik denk dat er verrektes veel know how onder de supporters zit, in alle lagen. In plaats van als een klein groepje nitwits net te doen of je alle wijsheid in pacht hebt geloof ik liever in de kennis van de supporters en sponsors van onze club. Laat de prijs voor die aandelen eerst maar eens horen. Kan niet zo heel veel meer waard zijn. Kopen we allemaal een stukje club.

0   0  
Da Pope

Praktisch gezien krijgen we voor morgen ook niks georganiseerd, dus we wachten sowieso het gesprek af. Ik denk wel dat het hoe dan ook goed is als supporters te bepalen wat WIJ nou willen. Alleen afwachten en hopen dat de aandeelhouders ons voldoende bieden, vind ik onverstandig.

Uiteindelijk zijn wij als supporters de enige stabiele factor binnen de club en onderaan de streep geeft niemand meer om die geel-zwarte teringbende dan wij. Ik denk daarom dat het verstandig is weer eens na te denken over hoe wij de toekomst van de club zien.

Willen we een verkoop aan een nieuwe (buitenlandse) investeerder? Willen we zelf eigenaar worden? Willen we een heel nieuw model? En wat moeten wat ons betreft de speerpunten bij het beleid zijn?

Ik weet de antwoorden niet op dit moment, maar denk dat we daar met een groep supporters prima zinnige dingen over kunnen bedenken.

0   0  
BATI

1 ding.

Toen Smulders ontslagen werd heb ik in de maanden erna geen honderden berichten gelezen van mensen dat Gilissen de ideale opvolger van Smulders zou zijn.

Waarom is hij dat nu wel ineens?

0   0  
Zagge

Zullen we niet eerst even donderdag afwachten?

Als ze donderdag zeggen dat ze de verkoop van de club aan het voorbereiden zijn en daarom niets konden communiceren is het verhaal wel ietsje anders. Dat een verkoop noodzakelijk en ingegeven is door de door hun zelf gecreëerde chaos zullen ze echter niet snel toegeven.

De communicatie zal vast in de lijn zijn van het laatste interview van Smulders met Bsiderats';
- we dachten, hadden verwacht en gehoopt dat maar dat viel allemaal tegen, en dan tsja -

0   0  
Los Pollos Hermanos

Ik sta hier wel voor open, maar wel met goedkeuring van de actieve achterban op deze site. Persoonlijk denk ik dat het belangrijk is dat de mensen die hiervoor komen opdraven ook door de achterban worden gesteund. Anders wordt het een kippenhok. Kennis van zaken lijkt mij een vereiste. Statuten, opbouw van BV en aandeelhouders, bestuurlijke kennis op managementniveau. Zomaar wat steekwonden die, naar mijn bescheiden mening, van toepassing zouden moeten zijn op alle supporters die hieraan deelnemen.

Er schieten mij wel wat namen in gedachten, maar of zij bereid zijn hieraan mee te werken, is mij niet bekend. Misschien is het een idee dat van te voren ook duidelijk wordt gemaakt wie uiteindelijk deze gesprekken gaan voeren. Hier zie ik beren op de weg, daar er veel mensen zullen zijn die waarde hechten aan anonimiteit. Daar kan ik begrip voor opbrengen. Zelf ben ik daar overigens geen partij in. Ik treed rustig naar buiten als persoon, wie ik ben en wat ik voor NAC wil doen. Transparantie is key in deze. Een beter begin, zijn we zelf onderdeel van. Maar dit is persoonlijk.

Ik zou graag willen horen, van de bekendere posters hier, wie zichzelf geroepen voelt. Zelf twijfel ik aan opgave voor deelname, omdat ik niet het idee heb dat ik iemand ben om dit forum te vertegenwoordigen. A: omdat ik pas een kleine 2 jaar actief ben en B: ik word nogal eens bekritiseerd hier door mensen. Helemaal niet erg, dat hoort erbij, maar of je dan de aangewezen persoon bent om hieraan deel te nemen? Ik weet het niet

Wel een super goed initiatief van BSR. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de vorderingen en hoe e.e.a. wordt ingevuld. Dit draadje blijf ik nauwlettend in de gaten houden.

0   0  
Michel

Dit zie je alleen bij ons, kippenvel

Wat Boxer zegt, dat moeten we doen: dat laat zien dat de club zo diep in de stad verweven zit.

Wacht morgen maar eerst af, maar een ding weet ik zeker: dit initiatief zie je niet bij Feyenoord, Willem II etcetera.

Dit is wat NAC is, always bounce back

0   0  
Maikel

De crowdfunding voor de koop van het stadion kon op meer dan voldoende steun rekenen, het beoogde bedrag werd ruimschoots gehaald. Kunnen we niet de koop van het stadion mee financieren samen met het kopen van de aandelen?
Mijn spaargeld bij de bank wordt toch niet meer waard, kan ik het beter aan iets nuttigs als NAC besteden.

0   0  
Peter

Trots op de site en al met al winnen we zaterdag dat is ook het mooie weer. Hi hi

0   0  
Zagge

@Bati

Het viel mij ook op. Wellicht komt het doordat Pierre een logisch advies had gegeven?
Ondersteun de nieuwe TD met een ervaren NAC klank/adviesgroep. In die opzet had ik Gilissen wel als TD begrepen. Eigenlijk iedere nieuwe TD zou een NAC hart als ondersteuning moeten hebben.

0   0  
De Chef

wat "wacht morgen even af" betreft: uiteraard. Als er aanleiding toe is kunnen we deze oproep weer intrekken.

Zie verder het commentaar van Da Pope

0   0  
nacman

laten we eerst zorgen dat we van de drie criminelen afkomen met de rvc
er had ook bij moeten staan een investeerder voor de club de supporter die die aandraagt moet een seizoenkaart voor het leven krijgen.
we moet nu gewoon vanaf nul gaan opbouwen

0   0  
Molenschot Loco

Wat mij betreft morgen NIET naar het NAC stadion gaan.....daar vindt het sowieso denk niet plaats... Gewoon afwachten....want praten met mensen buiten de locatie leid alleen maar af.....

0   0  
The Cosmic Gate

Zeer goed initiatief mannen !
Laten we als suppoters doe boel oppakken en laten zien dat de RvC incl de 3 een hele hoop enorme fouten hebben gemaakt . En dat het niet meer verder kan op deze manier.

Ik denk juist dat het niet handig is om morgen "maar even af te wachten" , de boel staat al in de fik er is geen seconde meer te verliezen . We wachten al 3/4 seizoen om de ommekeer, en iedereen ziet hoe we daarin zijn voorgelogen OOK door de selectie

0   0  
god

Stel voor dat we maandag tijdens de grote optocht in het Kielegat als laatste aansluiten in de optocht,
met ludieke spandoeken, look a like Gielen in de boeien, paradie op RVC als laatste avondmaal,
Maar dan ook massaal........met paar duizend man de optocht uitlopen en zo je statement laten zien aan alle betrokken.........
DES NAC LUDIEK, maar wel met serieuze ondertoon....
Wie sluit aan?

0   0  
Kinderkaartje

Niet afwachten, maar de boel alvast in gang zetten. Dus proactief handelen. (Nieuw voor NAC!)

Mooie woorden kennen we inmiddels. Nu daden.

Laat ze maar weten dat er over schouders meegekeken en in nekken gehijgd wordt.

We kunnen er niet bij gaan staan kijken hoe onze club naar de kloten geholpen wordt. Komen ze zelf met een bevredigend voorstel en wordt er naar gehandeld kunnen we alsnog op een lager pitje afwachten.

Maar blijft het bij woorden, of ontbreken die zelfs, dan wordt het tijd voor actie.

0   0  
Pietjebel

Ik noem maar iets afgelopen wedstrijd de haan in get stadion de schrok zich kapot van deze selectie

Is get niet iets om oud spelers terug te halen die iets kunnen betekenen

John smit
De haan
Remie

Ff snel 3 name die zeker iets kunnen en willen doen

0   0  
Chris W.M.

@Da Pope

Om te bepalen of "we" de club zelf in handen moeten nemen (Schalke model) of liever een (buitenlandse) investeerder denk ik dat eerst geïnventariseerd moet worden hoeveel mensen daadwerkelijk bereid zijn NAC te (financieel) te helpen.

Het Schalke model gaat uit van het volgende:

De ‘moedervereniging’ heeft 132.000 leden. Zij beslissen over de benoeming van commissarissen, het ontslaan van bestuurders, het wijzigen van de statuten en dergelijke meer.

Dit bestuursmodel bestaat uit liefst zeven organen. Slechts twee daarvan zijn wettelijk voorgeschreven, met name de algemene vergadering en de raad van bestuur. Daarnaast besloot men om een Raad van Commissarissen, een adviesraad, een ereraad, een erepresidium en een kiescomité te installeren. De Algemene Vergadering benoemt het Kiescomité en die stellen op hun beurt een lijst op met Raad van Commissarissen die dan wordt voorgelegd aan de AV. Waarna die AV zes van de elf leden benoemt. Er wordt ook een sportadviesraad opgesteld met minstens één lid van de Schalke Fanclub. De RVC – gekozen dus door de AV, zijnde de ledenvereniging – controleert en benoemt de Raad van Bestuur. Alle meerderjarige leden hebben stemrecht in de AV. Om lid te worden moet men jaarlijks 3 tot 50 euro betalen. Sommigen betalen ook 1000 euro om het kapitaal van de club te versterken.

Dit model zou je aan moeten passen aan onze situatie, met 132.000 leden is het natuurlijk makkelijk om 7 organen te creëren.

Het is dus zaak om uit te zoeken hoeveel mensen jaarlijks een x bedrag ( minimaal € 10,-?) willen betalen om lid te zijn. NAC is gebaat bij een eigenaar/eigenaren die genoeg geld achter de hand hebben om financieel bij te springen indien gewenst. Gezien alle financiële perikelen uit het verleden lijkt me dit cruciaal. Met € 10,- per jaar en 20.000 leden heb je in principe altijd € 200.000 apart staan voor het geval dat. Bouw dat uit tot bijvoorbeeld € 500.000 en gebruik de rest van wat er daarna jaarlijks binnenkomt om aandelen terug te kopen. Echter houd dat dan weer wel in dat de aandeelhouders de aandelen tegen bijv. 10% van de toenmalige waarde af moeten staan, anders zijn we een jaar of 60 bezig om ze allemaal terug te kopen...

0   0  
Jeroen Remie

Heb inmiddels al een mailtje gestuurd. In tegenstelling tot veel mensen hier heb ik nul komma nul hoop gevestigd op het "gesprek" van morgen, als dat al doorgaat, met een stel machteloze buikspreekpoppen. Daar komt buiten valse toezeggingen en lieg en bedrieg niks uit.

Ik heb ook niet de illusie dat ik voor veel andere mensen kan spreken, ik heb alleen wel het gevoel dat ik iets moet doen. Machteloos toekijken en achteraf zeiken hou ik niet van, dus wil iig proberen bij te dragen.

0   0  
Badeend

Een van de grootste problemen bij NAC, al jarenlang, is het gebrek aan leiderschap. Dat komt enerzijds doordat degenen die dat leiderschap zouden moeten uitoefenen, dat niet écht voldoende kunnen, maar veel meer nog door al die geledingen die (menen) iets te zeggen te hebben. Daar gaan fatsoenlijke mensen aan kapot, zie bijvoorbeeld Goetzee, die dit heel goed snapte en er omheen werkte en de club in rustig vaarwater terug bracht. Maar zie ook bijvoorbeeld Graeme Rutjes en Marinus Dijkhuizen. Zie ook Ernie Brandts, Nebosja Gudelj en Tim Gillisen of Erik Matijsen. Zie Ton van Eenennaam, John Karelse. Wellicht Hans Smulders en Robert Maaskant.

Je kunt van alles vinden van de capaciteiten van deze mensen, lijkt me minder relevant als de lijst zo lang wordt - en nog veel langer want ik ken lang niet alle verhalen. Ik weet wel dat degene die het handigste is in zichzelf verkopen én anderen in een kwaad daglicht zetten, meestal het langste blijft zitten. Al is dat ook niet oneindig.

De vraag is wat nu zin heeft.

0   0  
Mafkees

Chris W.M., dat klopt, maar je kan een inventarisering alleen beginnen al sje eerst veel geledingen bij elkaar brengt en dezelfde richting in laat kijken. Zelfs met een positieve uitkomst donderdag is het niet slecht om met een goeie groep mensen met kennis en wilskracht te kijken naar verbeteringen of hoe dingen anders zouden kunnen.

0   0  
Mafkees

Overigens Chris, mooi idee, gooi het live in de groep in plaats van op dit online forum.Dit soort voorstellen kunnen daar besproken worden en mogelijk uitgewerkt. Zoiets, denk ik dan.

0   0  
Chris W.M.

@Mafkees

Ik wil al een stap verder gaan. Ik vind het prima om in een zaaltje te gaan zitten, allerlei ideeën aan te horen en dan uit elkaar te gaan om dit alles uit te werken. Maar is het niet handiger om vooraf enkele ideeën op papier te zetten, deze d.m.v. breeduit gedragen promotie onder de aandacht te brengen bij de NAC supporters, en de top 3 ideeën uit te laten werken door mensen met verstand van zaken die zich daarvoor kunnen aanmelden bij deze site?

0   0  
RichardPraha

Kunnen Tiësto en Hardwell niet wat geld in NAC pompen en de aandeelhouders uitkopen? Dat zijn 2 echte NAC supporters achter een draaitafel dus waarom niet.

0   0  
van Flieger

Lunch Moraira, Costa Blanca, typend met 1 hand, andere in mitella.

Ja mensen, hier zojuist aangesproken door een Fey-sponsor "wat is er toch met NAC aan de hand". Zo even naar de bouw en vanavond een sigaar. Bourgondisch, tegendraads, daar wisten de calvinisten in de 1 Tier Board wel raad mee....

0   0  
Mafkees

Dat zie ik dan weer anders. Ik denk dat je igezamenlijk deeën gaat aandragen, evt. ideeën samenvoegen en dat zo breed mogelijk houdt i.p.v. dat te beperken tot enkele uitgewerkte ideeën die breed gepromoot worden. Iedereen moet input kunnen hebben.

In zo'n zaaltje kun je juist gezamenlijk werken naar 1 masterplan en dat uit gaan werken. Mar dat let niemand om zijn idee van tevoren uit te werken en spreektijd te nemen in zo'n zaaltje (of huiskamer, afhankelijk van de aanmeldingen :) ) om het voor te leggen.

0   0  
mmm

Nac blijft altijd onze club!! We moeten een paar keer gaan winnen!! Hup Nac onze steun heb je altijd!! Stadion altijd vol met 19000 man!! Spelers haal het onderste uit je voeten en ga ervoor. Hup Nac!!!

0   0  
Piet

Het zou ook kunnen dat ze iedereen lozen, om daarna aandelen te verkopen zodat koper eigen mensen kan plaatsen??????

0   0  
Des NAC’s

Aandoenlijk initiatief maar dit miet een gezamenlijke oproep zijn vanuit alle geledingen. Dan pas draagvlak en begraven strijdbijlen.

0   0  
De Chef

Alle geledingen zijn er vrij in de oproep over te nemen. Belang van de club staat voorop, niet van wie het initiatief neemt.

0   0  
Mafkees

Des NAC's, het lijkt mij dat alle geledingen op zon'n bijeenkomst elkaar de hand kunnen schudden, een biertje kunnen nemen en constateren dat ze allemaal hetzelfde doel hebben: NAC.
Er is nu 1 partij die dit initiatief toont en de andere groepen van harte oproept hierbij aan te sluiten. Bovendien worden hier ook de niet vertegenwoordigde supporters of zij die zich niet vertegenwoordigd (willen) voelen ook uitgenodigd.

0   0  
Da Pope

Ik zie inmiddels overigens al een heel rijtje aanmeldingen in de mailbox staan. Mooi! Ik zorg dat iedereen vanavond antwoord heeft.

0   0  
Henri

Destijds had Jan Hop al een compleet uitgewerkt sociosmodel plan.

0   0  
Keesje

Puerto del Carmen Lanzarote
25 gr.
Sterkte nac.

0   0  
Dutchbird

@Piet
Die kans is uiterst klein want voor een overnemende partij is het juist van belang dat de winkel doordraait. Daar heb je de directeur van de goed draaiende jeugdafdeling, de assistente voetbalzaken en de commercieel manager meer dan hard voor nodig. Dat zijn immers onderdelen waar een puinhoop heel veel geld kan kosten.

Als de grote drie een overname voorbereiden kunnen ze beter nu al wegsnijden wat straks in de weg zit. Dan maak je de overname aantrekkelijker voor de nieuwe partij. Bijvoorbeeld de hele RvC versneld wegsnijden want die wil een overnamepartij toch niet hebben.

Gielen buitenflikkeren is overigens altijd aantrekkelijk voor de aandeelhouders. Niet alleen als ze een overname voorbereiden, ook als ze NAC weer gewoon op de rails willen krijgen.

0   0  
since1912

Flieger dit is je kans!!!!

Blijf je een pedante schreeuwlelijk of groei je uit tot de Florence Nightingale van ons aller NAC?

0   0  
Klets

Goed bericht en goed plan! Worden er ook mensen uit het verleden benaderd? De veldslag bij NAC is al jaren aan de gang en heeft vele slachtoffers gemaakt waar ook welwillende naccers slachtoffer zijn geworden. Denk aan een Peter Remie, Ton Lokhoff, Jack Swerus, etc. Er zijn nog genoeg oud naccers met een echt NAC hart die echt wel willen meedenken. Volgens mij kan er genoeg welwillendheid en daadkracht ontstaan als het verleden het verleden wordt gelaten. Sponsoren, technische mensen, oud naccers, supporters genoeg die denk ik wel iets willen doen in welke vorm dan ook.

Bouwen aan een NAC 2.0 vanaf de wortels!

0   0  
Pizzabakker

Denk dat dit podium geen slechte plaats is voor een dergelijke oproep. Deze site wordt, naar ik meen, breed gedragen onder de supporters. Gezien de reacties zijn wij allemaal sterk verbonden aan onze club, ongeacht afkomst of opleidingsniveau.
Ondanks dat ik geen ervaring heb in het leiden van een grote organisatie beginnen zelfs mijn handen te jeuken van het zien en lezen van en over al die onkunde op bestuurlijk vlak, die onze club ten gronde dreigt te richten. Denk ook dat de gedachtegang juist is om dit niet enkel over te laten aan de reeds bestaande supporterscollectieven, met alle respect voor degenen die hieraan deelnemen. Er zijn vast vele capabele mensen onder ons die zich, buiten een seizoenkaart te hebben of lid te zijn van de club van 1912, geen verdere verbintenis hebben met bijvoorbeeld een supportersvereniging, Breda Loco's, etc.. Die personen kun je hierdoor ook bereiken. Ben zeer benieuwd waartoe dit gaat leiden. Mijn zegen hebben jullie in ieder geval!

0   0  
van Flieger

Eerst de macht van de 3 breken en dan met 4-5 goede mensen de taskforce opstarten.

0   0  
Wanhopig

Is het niet iets voor Jan Willen van Dijk evt met.de hulp van von Flieger. Altijd mijn twijfels hierover gehad en nog. Maar veel keus is er niet. Hij heeft de ambitie waarschijnlijk nog altijd en heeft eerder voor Nac gratis werkzaamheden verricht. Is pas met zijn nieuwste bedrijf weer sponsor geworden. Na Info Telecom en Spaarselect. De liefde voor Nac bezit hij in ieder geval.

0   0  
Linksrechts

Vlieger, lospollos,dutchbird en chris w.m. kom er maar in!!!!

0   0  
van Flieger

JwvD is een van de grootste NAC supporters van de afgelopen decennia.

Een gewaagde uitspraak, maar niet bedoeld om anderen te kort te doen, want er zijn nogal wat 24x7 NAC mensen. Maar toch. JW in vorm is een vat vol creativiteit en ideeen die je alleen maar een beetje hoeft te structureren en bij te sturen.

JW, "Bob" voor intimi (naar Bob Maaskant), is redelijk matig behandeld door Goetzee, eigenlijk schandalig. Hoe de relatie van Aalst-JW zit is niet helemaal duidelijk, maar een feest zal het niet zijn.

JW heeft helaas aangegeven het "helemaal gehad" te hebben met de huidige prutsers. Mocht hij nog ergens een motivatie hebben dan is dat een gouwe. Maar die gaat natuurlijk niet met 100 man in gesprek, begrijptuwel?

0   0  
Mafkees

Hans, ik denk ook niet dat het de bedoeling is omuiteindelijk met 100 man in gesprek te gaan.
Ik denk dat er eerst geïnventariseerd moet worden in welke richting we willen denken en hoe we dat denken te bereiken. Alleen al in dat proces zou de input van gasten als jij, je broertje, JW, Jan, etc. van groot belang kunnen zijn. Alleen al omdat mooie luchtkastelen die ter plaatse gebouwd worden dan direct met feitenkennis aan de kant gezet kunnen worden en niet meer onderzocht hoeven worden.

Dan zou er uiteindelijk iets over moeten blijven war iedereen achter kan staan en waar een man of 5, 6 mee aan de slag kan.

0   0  
Sjef de gevulde koek

Gaat de Flieger op of blijft aan aan de grond nu is je kans. Mooi initiatief mannen HUP NAC

0   0  
Tombola Breda

Ik heb het een paar pagina's terug al eens vermeld en blijf erbij: Over een paar jaar kijken we met z'n allen terug naar deze periode en zeggen we tegen elkaar dat die crisis misschien wel het beste is geweest wat NAC had kunnen overkomen.

Het is kut, maar soms heb je dit als organisatie nodig om de boel echt op scherp te zetten. Alleen het proces is zwaar, hard en pijnlijk. Anderzijds wel het moment waarbij de jongens van de mannen worden onderscheiden, figuurlijk gesproken. Of in het geval van NAC: de incompetente zakkenwassers die hun plekje binnen de organisatie ooit hebben verworven door veel poen of een old boys network tegenover personen met visie en daadkracht. Maarja, die laatste categorie mensen worden vaak slecht gepruimd binnen organisaties waarbij vastgeroeste fossielen zitten. Het moet tenslotte vooral gezellig blijven toch?...

Nu schoon schip maken!

0   0  
Jurgen

Ik wil me best aanmelden heb ervaring in puinruimen en reorganiseren bij een grote Nederlands/europese Transport & Logistiek onderneming als account/project Manager.

In feite draait het overal dus ook bij NAC om een goede logistiek.

Ik ben beschikbaar

0   0  
Tony chocolonely

Plan aanpak.

1. Maak 3 concrete plannen.
2. Stem democratisch over wat het beste format lijkt te zijn.
3.werk dat plan van voor tot achter uit met capabele mensen. En ga vanuit daar aan de slag.

Waak voor vergader cultuur en tijdrovende meninkjes! Je kunt niet iedereen tevreden maken!

0   0  
denhulk

de sjeik komt eraan voor nac

0   0  
PatjeR

Ik ben zelf algemeen directeur en statutair bestuurder van een IT bedrijf (55 man). Dat is totaal niet belangrijk, rijk ben ik zeker niet en heb geen voetbalverleden, maar ik ben wel fan van NAC en seizoenskaarthouder. Als ik ergens mee kan helpen hoor ik het wel.

Vanaf de buitenkant lijkt er iets gruwelijk misgegaan in een disconnect tussen de bestuurlijke laag en de uitvoerende laag. Dat had nooit zo mogen lopen. Resultaat is dat de managers binnen het bedrijf zijn gaan lopen en geen geloof meer hebben in de toekomst, visie van NAC. En dat voor een club die het moet hebben van NOAD....

Daarnaast (maar eigenlijk daardoor) is er aan alle kanten nu gebrek aan passie, betrokkenheid bij personeel, maar ook bij de klanten (sponsoren maar wij als toeschouwers ook). Dat zie je helaas ook terug in het eerste elftal. Ook die coaching zou volgens mij veel meer op het groepsproces moeten in plaats van op technisch en hard trainen. Uiteindelijk maakt dat niet het verschil. Er is een reden waarom zoveel mensen onder hun niveau presteren...

Enfin niemand heeft de wijsheid in pacht en ik al helemaal niet, maar dit gaat me wel heel erg aan het hart.

0   0  
Theoden King

@Tony

Belangrijk vierde punt: blijf bij je plan/beslissing als dat zorgvuldig is genomen. Laat je niet door de waan van de dag (3 x op rij verliezen bijvoorbeeld) van je koers afbrengen.

0   0  
Jan

Mooi initiatief maar nu al ten dode opgeschreven. Mensen gaan al eisen stellen om deel te willen nemen aan de bijeenkomst. Dat zijn al de eerste bijlslagen tegen de boom. De “eigenaren” lachen en steken weer een sigaar op. En er is nog een volgend probleem, de drie bezitters van aandelen die gezamenlijk de meerderheid vormen zullen geld willen zien en dat gaat niet om een klein bedrag. Om het voor de gewone NAC supporter met niet heel veel kennis over de financiële malaise enigszins begrijpelijk te maken moet je het probleem transformeren naar het gewone leven. Je koopt een huis van 300.000 euro. Na verloop van tijd blijkt de waarde enorm gedaald te zijn. Stel het huis wat ooit gekocht is voor 3 ton is 175.000 euro waard. Geen haar op je hoofd denkt aan verkoop. Alleen wanneer je hiertoe wordt gedwongen door fiscus of andere schuldeisers. Ook de financiele experts die regelmatig op dit forum reageren met als koploper van Flieger gaan hun aandelenpakket echt niet voor veel minder van de hand doen dan de aanschafprijs. M.a.w. de grootbezitters willen op z’n minst een bedrag dat of aardig in de buurt komt of gelijkwaardig of meer is dan de inleg. Dus is het zaak of hen te pleasen en te teasen of tegen elkaar uit te spelen zodat zij eieren voor hun geld kiezen. Pleasen en teasen zal niet meevallen met de mensen die zich op dit forum bevinden. Dus, gebruik het psychopathologisch vernuft van een van Flieger en speel deze mensen tegen elkaar uit.

0   0  
Sp1

JWvD is idd de getergde man met clubliefde, kennis van zaken en is creatief.... Maar of hij bereid is miljoenen in de club te pompen?!

Vooralsnog zitten er 3 aandeelhouders die echt niet gaan wijken...

0   0  
Boske

Niks praten, gewon morgenavond allemaal bij de club afspreken en er eens goed op los rammen!! We zullen ze eens laten zien wie hier de baas is.

BLIJF GVD VAN ONZE CLUB AF!!!

0   0  
Tony chocolonely

@theodonking
Tja je zal t vast herkennen eindeloze vergaderingen tussen diverse partijen met ieder een mening.

Daarna naar je auto lopen en denken; wat hebben we nou concreet inhoudelijk besproken en waar gaan we mee aan de slag. En 6 weken later gebeurd tzelfde!

0   0  
vriendjespolitiek

Zoals jan hierboven al aangeeft,zal je toch eerst van die pappenheimers af moeten komen.(op zijn tuinzigts gezegd)

Of er komt iemand/ meerderen,met een grote zak geld om de club over te nemen of je laat de zaak klappen,en dan vanaf de bodem opbouwen.

Hoe je het ook wend of keert,deze lui hangen,om NAC, als een anaconda om zijn prooi.

0   0  
Breda

Als jouw buurman zijn huis verkoopt en tijdens het verkoopklaar maken per ongeluk de muur tussen de huizen uitslaat. Zelfs als je al lang een hekel aan hem hebt, zeg je dan: Donder maar op, het is goed zo?
Of vraag je hem de muur te restaureren.

De aandeelhouders zijn eigenaar en hebben deze situatie veroorzaakt, zij hebben de middelen om het op te lossen. Die wegjagen is niet alleen het einde van NAC, maar ze komen er dan wel heel goed mee weg ook. Supporters kunnen de kosten van degradatie of aankoop stadion nooit dragen. Zij moeten het oplossen.

0   0  
Tony chocolonely

@boske
Daar gaan we inderdaad zoveel mee opschieten. Dat is idd de oplossing!

0   0  
Bredafun

Volgens mij gewoon n carnavalsstunt ?

0   0  
076

Zonder dossier kennis en vooral heel veel geld kom je nergens. Dossiers zijn niet openbaar en miljoenen haal je nooit op.

0   0  
Mafkees

Dan heb je toch geen goede vergaderleiders, Tony. :-D

Jan, iets is ten dode opgeschreven als je niks doet en gaat zitten wachten. Echt, dan gaan we Haarlem en
Je zou ook kunnen proberen andere richtingen te verzinnen als de aandeelhouders niet willen verkopen of (waarschijnlijker) er niet genoeg geld bij elkaar gebracht kan worden om die aandelen überhaupt te kopen.

Mensen die eisen gaan stellen om deel te nemen zullen zichzelf waarschijnlijk niet aanmelden. Je komt of je komt niet, simpel. Hoeft ook niet, als we maar in gesprek kunnen blijven. Misschien dat zulke mensen in een volgend stadium ineens alsnog erg belangrijk kunnen worden.
Lijkt mij alleen dat je er wel bij wilt zijn desnoods vertegenwoordigd door iemand- als je iets met de club wilt en dus een zo groot mogelijke achterban moet bereiken om buy in voor je plannen te hebben.

0   0  
Maikel

Jammer om een aantal reacties te lezen die wat minder positief geschreven zijn. Ik denk dat deze oproep een heel goed idee is, juist zodat iedereen die NAC een warm hart toedraagt mee kan helpen.
Door alle verschillende meningen is NAC al een lastige club om in te werken, laten we dan nu ervoor zorgen dat we deze club brengen waar hij hoort.
Ik denk dat wij als supporters ons moeten afvragen hoeveel we bereid zijn te schenken aan NAC en hiermee de juiste mensen hun werk te laten doen zonder iedereen zijn meningtjes, wat we verwachten van de top van NAC en als laatste wat voor voetbal we willen zien op het veld en hoe dit ingevuld moet worden.

0   0  
Michiel

NAC heeft sinds begin 2014 een nieuwe topstructuur. De non-executive laag van de organisatie bestaat uit een zeshoofdige Raad van Commissarissen, geleid door voorzitter Joost Gielen. Hierboven bestaat de toplaag uit een Commissie van Aandeelhouders, waarin de vier grootste aandeelhouders zitting hebben.

De toekomst van NAC werd eind 2013 veilig gesteld door een herstructureringsplan van de financiers en de gemeente Breda. Hierbij zetten de financiers de achtergestelde lening om in aandelen voor de club en werd een kapitaalinjectie bewerkstelligd die NAC voor de toekomst behoudt.

En nu?!

Komt niets vanuit RvC!
Pak je biezen!

0   0  
NAC4Ever

Na de onrust van deze week vind ik dit een goed initiatief. Ik hoop alleen dat er niet besloten wordt één of meerdere wedstrijden te boycotten. Dat helpt niet. (Toen Vak G de eerste 12 minuten van NAC-Utrecht in het seizoen 2014-2015 leeg bleef hielp dat niets).

0   0  
Pietjebel

Juist flieger

Die grote 3 moeten gebroken worden

0   0  
denhulk

kan nac een groot bedrijf aan zich binden bv jumbo decathlon tieston anders blijven ze sukkelen

0   0  
Baosje

lees net op de BNdeStem dat de verkoop van het Rat Verleghstadion in een afronde fase is beland.....ik snap er helemaal geen ene sikkepit meer van....Aankoop Rat Verlegh Stadion nadert eindfase, ondanks crisis bij NAC

BREDA - De sportieve en personele crisis bij NAC lijkt vooralsnog geen gevolgen te hebben voor het verkoopproces rond het Rat Verlegh Stadion. NAC denkt zelfs al volgende maand een voorstel neer te kunnen leggen bij de gemeente Breda voor de overname van het stadion.

Exlusief recht

In september kwamen NAC en de gemeente overeen dat NAC tot 31 mei het exclusieve recht krijgt het stadion te kopen voor 5,5 miljoen euro. Inmiddels zit NAC in een sportieve crisis en dreigt zelfs degradatie. Bovendien is algemeen directeur Justin Goetzee weg, is technisch directeur Hans Smulders ontslagen en hebben nog enkele stafleden hun vertrek aangekondigd.

De gesprekken met de gemeente worden nu gevoerd door Van Mierlo en interim-directeur Nicole Edelenbos. ,,Ik ben er steeds bij betrokken geweest en weet van de hoed en de rand. In dat opzicht is met het vertrek van Justin geen kennis verloren gegaan,” aldus Van Mierlo.
Grootaandeelhouders

Voor de aankoop is eerder al de Stichting Rat Verlegh Stadion opgericht, waar enkele grootaandeelhouders van NAC achter zitten. Of die stichting de feitelijke aankoop gaat doen, is nog niet bekend. Er zou ook een aparte BV voor in het leven geroepen kunnen worden.

,,De financiering wordt waarschijnlijk een combinatie van eigen kapitaal, bancaire financiering en crowdfunding. We kijken nog welke constructie daar het beste voor is,” zegt Van Mierlo. Volgens hem hebben de problemen op en buiten het veld er nog niet toe geleid dat financiers zijn afgehaakt.
Prijs niet te discussie

NAC heeft nog drie maanden om de aankoop rond te krijgen. ,,Maar ik denk dat we volgende maand al met een concreet aanbod naar de gemeente kunnen gaan.” De prijs van 5,5 miljoen euro staat daarbij niet ter discussie. Het gaat met name om de voorwaarden die aan de koop vastzitten.

Voor NAC blijft het - ook bij een eventuele degradatie - van groot belang het stadion in eigen hand te krijgen. Nu betaalt de club negen ton huur per jaar aan de gemeente. Als NAC het in eigen beheer heeft, dalen de lasten fors (naar verluidt met zo’n drie ton).

Bij de gemeente houdt wethouder Paul de Beer zich met de verkoop bezig. Op de vraag of hij zich daar zorgen over maakt, zeg hij dat dat ‘niet zo veel zin heeft’. ,,We zijn nog steeds in overleg met NAC. Om in voetbaltermen te blijven: wij hebben de assist gegeven, het is nu aan NAC om het af te maken.”
MOCHT DIT WAAR ZIJN , DAN IS DIT EINDELIJK EENS EEN POSITIEF NIEUWSBERICHTJE OVER NAC DEZE WEEK !!

0   0  
jvt

Goed bedoeld maar zonder effect. Een emotievolle bijeenkomst en dat is het. De aandeelhouders zijn aan zet. Het is hun geld, en een faillissement is wellicht de enige kans op een nieuwe structuur. De echte managers (ik ken er diverse) hebben geen zin om een stelletje crediteuren en onnozelen zonder enige kennis en ambitie (want dat zijn deze heren) in het zadel terug te helpen.Pas als zij afstand doen zullen anderen opstaan.

Wij kunnen de doelpunten er nu niet inschreeuwen, we hebben een zoutzak van een trainer, een klaas van een hulptrainer en een onsamenhangend slecht team. Een mix uit langgeblesseerden, huurlingen zonder voortuitzicht bij NAC, jeugd met veel te weinig nivo, buitenlanders voor wie het allemaal weinig zegt, meerjarige contracten met spelers van amper Juup nivo en een paar, misschien twee op ere niveau. Dan kun je tig keer vergaderen, maar lijfsbehoud red je daar niet mee.

Er is al teveel kapot, besef het maar. Besef maar dat de meesten hier jarenlang als een blinde dit beleid hebben verdedigt! Het is voor een sponsor niet leuk om je ploeg steeds met vreselijk voetbal te verliezen, om je niet te kunnen vereenzelvigen met een topsport mentaliteit die je in het bedrijfsleven ook moet hebben. Vreven moest weg, er moest immer naar een stabiele middenmoter toegewerkt worden. Er is niets om trots op te zijn. Er is nooit eens een positieve verrassing om Feijenoord uit na. Tijd om uit te huilen.

0   0  
vriendjespolitiek

Nac4Ever

Eeuwige positivo,overigens een goed eigenschap hoor.

Maar dat is hetzelfde als zeggen,ik ga niet stemmen want het heeft toch geen nut.

Er wordt nu toch onderhand wel eens tijd dat er een duidelijk signaal komt,destijds heeft het inderdaad niet geholpen maar je laat wel zien dat je het er niet mee eens bent.

Van mijn part gaat er een paar wedstrijden meer niemand om zijn onvrede te laten blijken.Dit kan toch gvd zo niet langer meer.

Wat moet je dan gaan doen,bestuur rot op zingen,witte zakdoekjes.

Het enige wat ik wel top zou vinden,is een protest mars houden vanuit de stad.Denk ook wel dat de media daar bovenop gaat zitten.

0   0  
Oosterhout 3

Jullie weten het....

Ik ga me vanavond ffe aanmelden....


Ben hier extreem voorstander van en ik zal tevens documenten erbij pakken van supporters direct (de bekende 100+ bladzijden van hun handboek,mede opgezet door buurman hier op de site) (denk dat als je supporters direct(vraag aan niels hoelboesen van Groningen er eens over) erbij betrekt je nog meer draagvlak& inzichten krijgt

Zal in de loop van de avond een bericht sturen, want op mobiele gegevens heb ik een admin block:(

0   0  
NAC4Ever

@vriendjespolitiek
Op deze site ben ik inderdaad vaak positief. Als ik mij namelijk op het negatieve zou richten haal ik geen plezier meer uit NAC. Maar na de afgelopen week ben ik het er mee eens dat de supporters in moeten grijpen.

Alleen vind ik weg blijven geen oplossing. En ik vind dat een groep supporters niet voor een heel stadion kan bepalen dat ook de rest niet naar de wedstrijden mag.

Ik ben het wel met je eens dat er iets moet gebeuren wat de aandacht trekt. Wat weet ik ook niet. Maar daar is de actie van BSR voor bedoeld, omdat te bedenken.
Het idee wat je noemt in je laatste alinea vind ik geen slecht idee.

De vergelijking van niet gaan stemmen vind ik niet opgaan. Dan zou ik dus moeten vinden dat de supporters niks mogen/kunnen doen. Dat is dus niet zo.

0   0  
D’n Portugees

Er zit zoveel kennis onder de hardcore NAC-supporters, dat dit tot iets zou moeten kunnen leiden: notarissen, bankiers, advocaten, ondernemers, teveel om op te noemen. Kom met concrete vragen en ik denk dat de adviezen binnen zullen stromen.

0   0  
misterbean

Lijkt of er voor de aandeelhouders en RvC weinig aan de hand is. Iemand een idee hoezo en wat er kan spelen?

Voor NAC blijft het - ook bij een eventuele degradatie - van groot belang het stadion in eigen hand te krijgen. Nu betaalt de club negen ton huur per jaar aan de gemeente. Als NAC het in eigen beheer heeft, dalen de lasten fors (naar verluidt met zo’n drie ton).

https://www.bndestem.nl/breda/aankoop-rat-verlegh-stadion-nadert-eindfase-ondanks-crisis-bij-nac~a79c10c9/

0   0  
Breda

@ Baosje

Als dit waar is betekent dat de grote 3 doorgaan met NAC helpen en er een plan op de achtergrond is. Dat zou echt geweldig nieuws zijn. Dat is echt de enige manier.

Eigendom terughalen betekent dat NAC ooit echt op eigen benen kan staan. Maar nog belangrijker is dat het lijkt dat ze veranrwoordelijkheid pakken.

0   0  
Wanny

@ Breda

Het probleem is ook niet zozeer dat de aandeelhouders helemaal niks voor NAC willen doen. Volgens mij is het grootste probleem dat de organisatie die zij weggezet hebben totaal niet functioneert.
Zelfs al zouden ze er elk een extra miljoen per jaar insteken, dan wordt het verkeerd besteed en komen we nog niks verder.

0   0  
Zlep

Dat Schalke model lijkt mij ook een goed idee. Ik ben in ieder geval voorstander, dat supporters mee kunnen investeren en meer inspraak hebben binnen ons NAC.

We hebben als NAC supporters allemaal 1 ding gemeen. Dat het goed gaat met ons NAC.

0   0  
Dutchbird

@Wanhopig (27 februari, 2019 - 15:03)
Jan Willem van Dijk heeft teveel vijanden gemaakt onder de NAC supporters en sponsoren met de producten van Bank Labouchere die hij verkocht als sparen (je geld voor 5 jaar vastzetten) terwijl het aandelenlease bleek te zijn. Menig supporter is op die manier voor vele duizenden euro's het schip in gegaan. Bij Spaarselect konden ze niet meer terecht want daar had hij de stekker uitgetrokken.

Deze man nooit betrekken want dan begin je al met verdeeldheid.

0   0  
vriendjespolitiek

misterbean,

Heel frapant dat dit nu ineens naar buiten komt!!!!!

Nac4Ever,

Ik bedoelde daarmee,dat als je niets doet,er ook niks gebeurd,vandaar die vergelijking met niet gaan stemmen omdat het geen nut heeft.

0   0  
Breda-Loyal

Het duitse traditionverein concept spreekt mij aan en lijkt mij geschikt voor NAC

Als voorbeeld heeft Borussia Dortmund ook vroeger flink in de sh*t gezeten bestuurlijk en financieel.

Het concept dat supporters met een laagdrempelig bedrag ( of hoog , net wat je wilt ) kunnen investeren in de club en mede-eigenaar zijn is denk ook iets wat onze club ten goede kan zijn.

Verder stel je een voetbalorgaan samen ( in Dortmund onder leiding van Zorc ) die de richting van de club met de communicatie van de achterban ( dus mede eigenaren ) bepaalt.

Dit model brengt veel meer structuur in de tent en geeft aan dat je ,inplaats van je eigen te verstoppen voor je fanatieke achterban, je een goede samenwerking ermee aan kan gaan en wat zijn vruchten afwerpt

0   0  
NAC4Ever

@vriendjespolitiek
Snap ik, maar niks doen is dus voor mij dus ook geen optie.

0   0  
Dutchbird

Van Mierlo en interim-directeur Nicole Edelenbos kunnen communiceren. Dat is goed nieuws en ook de inhoud lijkt goed nieuws. Maar wel erg verdacht dat ze hiermee op dit moment de publiciteit zoeken.

Ze denken waarschijnlijk dat het zorgt voor olie op de golven. Ik denk eerder dat het olie op het vuur is want onze club staat organisatorisch in de fik, zodanig dat we een degradatie in jaren niet meer te boven gaan komen. Volgens mij heeft die Edelenbos op dit moment wel wat beters te doen dan onderhandelen over het stadion.

Onbehoorlijk bestuur en wanbeleid gaan er voor zorgen dat de jeugdige talenten en de resterende competente medewerkers tabé zeggen. Wat er over blijft (waaronder ook interim vrouwtje Edelenbos) is niet in staat om de club succesvol te runnen. Niveau onderkant KK divisie, misschien wel bovenkant tweede divisie. En met zuinigheid van de drie meerderheidsaandeelhouders zullen we daar langer aaneengesloten bivakkeren dan in de jaren '90.

Die tweede divisieclub met max. 3.000 supporters in een eigen stadion waar 19.000 mensen in kunnen. Dat wordt er ook niet gezelliger op. Zeker niet voor de supporters die hun crowdfunding eurootjes niet meer terug gaan zien.

0   0  
Ed

Ik ben geen fan van die interim; waarom ...... ken ze niet, zie ze niet, hoor ze niet en ik zie alleen maar ellende voorbij komen. Vind ik dan een duurbetaalde job, waar Saneren niet nodig is volgens mij. Gewoon je boeren verstand gebruiken en de zaak runnen. En volgens mij kan dat niet achter en bureautje, maar je werkt met mensen en praten is volgens mij niet verboden. Praat met je medewerkers, achterban, steakholders, noem maar op. Maar ze speelt verstoppertje lijkt het wel. Ondertussen kan ze zelf naar andere capabele medewerkers gaan zoeken. Bah!

0   0  
Niels

Goed initiatief van bsr!!!

Ik ben heel benieuwd naar de uitkomst van "het overleg" morgen avond.
Zou zomaar kunnen zijn dat ze een koper hebben; anders is juist nu de aankoop van het stadion wel heel vreemd te noemen.
Ze zouden beter een zak munten weg kunnen leggen voor iemand die er dit seizoen nog alles aan kan doen om directe degradatie te voorkomen.
Of kopen ze nu het stadion om nog meer macht te kunnen hebben?

Ik zou het geweldig mooi vinden als met behulp van vakkundige bekwame mede supporters er nou eindelijk eens een degelijk beleid zou komen met duidelijke visie!!

0   0  
van Flieger

Portugees - geen vrindje met ondernemingsrecht/bestuursrecht achtergrond ? In Zwitserland was de kans groot geweest dat deze 3 geen aandeelhouder meer waren geweest, of tenminste geschorst.

0   0  
Dromer

Een erg goed initiatief om krachten te bundelen. Voor oplossingen heb je straks wij kanten nodig die bereid zijn om tot elkaar te komen. Als ik hier zaken lees als de aandeelhouders moeten gebroken worden en verkopen, liever nog afstand van doen, JWVD is teleurgesteld en heeft er geen zin meer in, kan dat wel eens erg tegenwerken.
Je komt hier alleen samen uit en je zult met argumenten en plannen personen moeten overtuigen.
Zijn supporters sterk genoeg en vooral eensgezind genoeg om een aandeel in bezit te krijgen zonder voortdurende ruzie over wie het voor het zeggen heeft.
Toch zie ik ook de kansen nu. Meedenken, meepraten en vooral meedoen is belangrijk en kan leiden tot herkenning van elkaar op weg naar de toekomst.

0   0  
Buurman

Laten we niet te sentimenteel doen. NAC is NAC niet meer sinds Theo Mommers. Indertijd hadden de supporters een kans voor open doel om aandeel in de club te krijgen maar men koos , hoe dom, voor een schenking van bijna vijf ton. Van NAC weer iets moois maken wordt een proces. Van dat proces moet je deelgenoot zijn door aandeelhouder te worden. Dat kan best. Als men dit wil gaan concretiseren wil ik dienstbaar zijn. Al het anderen is bullshit. Vooral een schenking. Binnen vier jaar zit men weer in de problemen kun je weer schenken ..... Als de beker aan mij voorbij gaat ; prima , ik heb het te druk en met al die verhalen over de prachtige NAC cultuur heb ik het ook wel gehad. Sinds Mommers is die NAC cultuur helemaal niet zo geweldig ; het gaat de verantwoordelijken louter om keiharde pegels. Sportief ; ik blijf altijd een seizoenkaart kopen. Maar als volgend seizoen dezelfde technische staf er er zit ga ik niet meer kijken.

0   0  
Los Pollos Hermanos

Ik zie hier wat mensen roepen dat zij zichzelf aanmelden, maar met alle respect, dan laat ik het even aan mij voorbij gaan. Het zijn niet de namen waarop ik had gehoopt. Wel dank voor het vertrouwen van veel mensen. Ik had het ook graag gedaan, maar niet op deze manier.

Dat klinkt misschien wat crue, maar mijn tijd is kostbaar. Ik heb een behoorlijk bedrijf te leiden (40/50FTE) waar ik zelf eigenaar/oprichter van ben. Daarnaast ben ik actief in diverse BV's als DGA en heb dus kennis van zo'n beetje alle bestuurlijke facetten in een BV of organische structuur met holdings/aandeelhouders. En het zal u niet verbazen, dat kost nogal wat tijd. De mensen waarvan ik heb gezien die zichzelf kandidaat stellen, kunnen mij niet bekoren en heel eerlijk, ik denk niet dat zij de capaciteit hebben dit op poten te zetten.

Olifanten doen het met olifanten. Ik zie hier de roep om o.a. van Flieg, Dutchbird, Chris en mij. Prima, ik wil dat best doen met voorgenoemde heren. Constructief, hard op de inhoud. Roadmap maken,. financiële stromen uitwerken. Stap 1. Rol aandeelhouders overwegen. Mogelijkheden uitgifte nieuwe aandelen. Kennisneming van huidige statuten. Saneren,. herstructureren. Ik heb het (helaas) allemaal meegemaakt.

Met alle respect, maar dat soort zaken ga ik niet bespreken met een manager van een transport bedrijf. Je hebt hiervoor ondernemers nodig. Directeuren. Het spijt mij als ik mensen tegen het verkeerde been schop, maar er is nu geen tijd voor vriendjespolitiek. Dan moet je soms kei-hard zijn. Is dat leuk? Nee. Maar de mensen die nu zeggen ik meld mijzelf aan, zijn te licht en gaan geen potten breken.

Ik blijf hier wel lezen. Mocht er nog een omslag komen met wat zwaardere mensen, houd ik mij aanbevolen. Ik kan mij voorstellen dat dit wat arrogant overkomt, maar soms moet je nu eenmaal man en paard noemen. Dit is zo'n situatie waarin dat moet. En dat doet vaak mensen pijn. Het is niet anders.

0   0  
vriendjespolitiek

@buurman

Ach Nac is sinds 2003 voor mij nooit meer hetzelfde geworden.
Toen stonden de grootste schreeuwerds ook vooraan,behalve op de grote markt,toen waren we maar met 100-150 man,toen de uitspraak kwam dat de gemeente bijsprong.
Waren ze ook in geen velden of wegen te bekennen.
Je komt er nooit meer vanaf,zit in je DNA zeggen ze.
Maar bij mij is ook de grens wel bereikt.

0   0  
Harry jansen

@Los Pollos Hermanos

Ik maak eruit op dat iedereen zich aan kan melden, van bouwvakker tot CEO van weet ik veel welk bedrijf, maar dat BSR hier wel een schifting in maakt. Wees niet zo flauw en stuur die mail, dan kan je altijd nog kijken met wie je daadwerkelijk gaat praten. Dit voelt voor mij als grootspraak en borstklopperij zonder zelf iets te willen doen.
Aan de andere kant staat er ook duidelijk dat het niet om eigenbelang gaat, maar om het belang van de club. Misschien is dit dan inderdaad niet het moment om te reageren voor je.

Als Dat Pope dit mee organiseert en als Mafkees eindelijk ook weer fanatiek reageert dan gaat het straks om mensen met kennis van zaken, niet om de bouwvakker en accountmanager van het lokale bouwbedrijf.

0   0  
Buurman

Goede ideeen en draagvlak wek je op bottom up. Dat je vervolgens zaken met de juiste mensen dient (!) te structureren snapt iedereen. Gezien bepaalde reacties vrees ik een herhaling van zetten. Mensen die menen bovenin de piramide te vertoeven zullen het wel eens even gaan doen. Triest.

0   0  
JeePee

Klasse mannen van de BSR en supporters die hier inhoudelijk op reageren en willen meetrekken. Die grenzeloze betrokkenheid, die echt wel veel verder gaat dan tweewekelijks bierzuipen op zaterdag, is dus precies wat NAC en het umfelt, ondanks alle werkelijk onvoorstelbare puinhopen, zo mooi maakt en in je bloed gaat zitten. Je ziet het pas als je het voelt. De rest van Nederland ziet het niet, laat maar gaan.

Op een aantal functionele gebieden liggen er raakvlakken, maar dit initiatief is gebaat bij track records, senioriteit (daarmee zeg ik niets over leeftijd) en een niet te grote sturende groep die elkaar gaat vinden zodat ze ook meters kunnen maken. Laat dat ajb op gang komen en om de inhoud gaan. Dan kan er een serieus alternatief op tafel komen ten opzichte van de huidige neerwaartse spiraal. The only way is up. Hup NAC!

0   0  
Bzzzz

@Los Pollos Hermanos
Je wilt toch dat uit deze oproep een 'plan B' ontstaat met als belangrijkste kenmerk dat het breed gedragen wordt door supporters. Als je een goede gesprekspartner bent voor aandeelhouders, RvC en (interim) directie - maar je weet niet de achterban te binden aan zo'n plan - dan is het een kwestie van tijd voor je als deel van het probleem zal worden gezien. Zit je dan met olifanten gezellig onder elkaar.

En ik lees hier op de site toch een duidelijk tegenstelling in wat mensen roepen. Voor het gemak:
- Zo snel mogelijk aandelen aan een rijke suikeroom of olieboer verkopen
- Zo snel mogelijk de macht in eigen hand nemen (supporters kopen aandelen bv)
Een plan opstellen dat beide bekoord of aan beide verkoopbaar is lijkt mij een eerste opgave.

0   0  
10Diego

JW v Dijk. Onze Bredase Scheringa. Hou toch op Flieger.

0   0  
Ojee

Dahag Los Pollos. Je doet precies waar niemand op zit te wachten. Egocentrisch narcistisch gelul van iemand die zichzelf fantastisch vindt en die over de rug van NAC zichzelf beter wil maken. Aan 1 Gielen hebben we meer dan genoeg gehad, is het niet?

O ja, ik vind Flieger een irritante vent, maar jij mag zijn schoenen tot op geen meters aanraken om zijn veters te mogen strikken. Eng patsertje dat je bent. Brrrr, graag niet aanmelden, je bent serieus veel te goed hiervoor.

0   0  
GeelZwartHart

@Los Pollos Hermanos

In Club Belang ! Niet eigen belang. Rot dan lekker op paardenlul

0   0  
Los Pollos Hermanos

Ojee en geel zwart hart,

Zoals aangegeven, er zijn mensen die problemen zullen hebben met de stelling van mijn bericht, simpelweg omdat zij het verschil tussen zakelijke beslissingen niet kunnen maken. Helemaal niet erg, dat verschil is er nu éénmaal en gelukkig maar. En precies die mensen, die zo reageren als jullie, kunnen we momenteel niet gebruiken. Hard op de inhoud, zacht op de man. Nogmaals, dat soort zaken zijn nooit leuk om uit te spreken, maar wel noodzakelijk. Vrienden maak je er nooit mee, maar onderscheid tussen professionals wel. Je wordt dan gezien als "de paardenlul" Maar de paardenlullen van deze wereld, zorgen ervoor dat
jullie 2 einde van de maand weer brood op het plankje hebben en centjes om de kinderen te voorzien van een
gedegen studie. Jullie zijn eigenlijk exact het voorbeeld waar ik dus bang voor ben. Niet geschikt en niet in staat om dit soort gesprekken te voeren zonder emotioneel meteen helemaal door te slaan. Een stukje tekst werkt als een rode lap en jullie beginnen als een wildeman om jullie heen te slaan, hopende dat het bericht dan meer impact heeft.

Ik laat de rest van jullie aantijgingen maar even voor wat het is. Maar door mensen zoals jullie, haak ik in ieder geval af en ik zal niet de enige zijn. Misschien wel 1 van de weinige die het uitspreekt, dat wel. Maar een leven als paardenlul is ook zo verkeerd nog niet.

Ik wens jullie beiden een fijne avond.

0   0  
Buurman

Tsja. Nu we eenheid moeten uitstralen als SUPPORTERS wijkt de discussie al direct af naar wel of niet professioneel genoeg. Mag natuurlijk maar ik vrees dat het nooit iets gaat worden zo. Jammer.

0   0  
vriendjespolitiek

Restaurant uit Breaking Bad

Eerst geef je af op edelenbosch
Dan sta je ineens vooraan in de rij,om NAC te redden.
Nu zeg je ineens,met hoe goed je wel niet bent,dat je er toch maar van afziet,omdat je een paardelul genoemd wordt.

Beetje rare manier van in the picture komen toch,kan het ook een soort van narcisme noemen.

En over dat bordje met eten en studerende kinderen,denk dat daar velen keihard,voor werken omdat allemaal te kunnen bekostigen,ik heb JOU daar in ieder geval niet voor nodig hoor,dop men eigen boontjes wel.Ben trouwens blij ook dat ik niet voor jou,hoef te werken,als je zo over personeel denkt.

En laat ik het verder hier maar bij houden,want eerlijk gezegd,schijt ik op dit soort mensen,die zich zo boven een ander,verheven voelen.

Maar je vergeet 1 ding,dat als die mensen,die voor jou werken niet meer komen,jij ook geen vreten meer op je bord hebt.

Blaaskaak

0   0  
Dutchbird

@Los Pollos Hermanos
Denk er nog eens over na. Natuurlijk is het soms lastig communiceren met mensen die nog nooit leiding hebben gegeven of bedrijfsmatige keuzes hebben gemaakt. Als jij met succes jouw bedrijf kunt runnen, moet je daar ook mee om kunnen gaan, want ook jouw mensen zijn niet allemaal opgeleid tot directeur. Daar neem je waarschijnlijk ook de tijd om geduldig uit te leggen wat je bedoelt.

Niemand wil tijd besteden aan een kansloze missie. Als het onverhoopt dramatisch uitpakt heb jij dat waarschijnlijk snel genoeg in het snotje. Geef het een kans. Gewoon even een mailtje naar DaPope.
Bij voorbaat dank.

0   0  
Bier en friet

@chris
In het verleden goede gesprekken gehad en heb er vertrouwen in dat je het beste met NAC voor hebt.

Als ik iets op de achtergrond kan doen, let me know. Met bedrijfskunde en organisatiewetenschappen wel iets van basiskennis, maar de laatste jaren vanuit eigen bedrijfje eigenlijk alleen voor mkb gewerkt. Zal wss geen goede sparringspartner zijn mbt aandelen, structuur, commissies etc. Maar kan met basiskennis mss wel notuleren, uitwerken en eea uitzoeken. Als dat welkom is, let me know.

0   0  
Kudeta

Los P H Blaaskakende paardelul

0   0  
Berry

Van links tudududuu naar rechts tududududu.... CARNAVAL !!!!

0   0  
Los Pollos Hermanos

@ vriendjespolitiek

Wat heeft het afgeven op Edelenbos hier mee te maken? Ook weer een onverklaarbaar zijspoor dat dan ineens ten tonele verschijnt. Ik vind het echt fascinerend hoe de kern van een verhaal zo makkelijk kan worden vergeten door mensen. Maar ook u bevestigd weer precies waarvoor ik dus waak. Volgens mij begrijpt u ook helemaal niet wat ik bedoel met bovenstaande. Dit heeft geen enkele zin.

Maar goed, hoe komt u erbij dat ik mijzelf opwerp als een redder in deze situatie? Als u mijn post leest van 13:38uur, heerst er meer twijfel van mijn kant, dan overtuiging. Dat is al geen goede basis om van waarde te zijn in een dergelijk traject. De enige reden dat ik überhaupt een vraagstelling deed, is naar aanleiding van mijn naam die meermaals door anderen posters wordt geopperd. Niets meer en niets minder. Dat u daar vervolgens een geheel nieuwe aflevering van De Sprookjesboom omheen verzint, is uw eigen keus of beter gezegd, uw eigen fout die kennelijk leidt tot enorme frustraties. Nooit of te nimmer zou ik zoiets zelf initiëren, beste vriendjespolitiek. Maar als mijn naam, die van Dutchbird en van Flieg meermaals wordt genoemd, voel ik mijzelf genoodzaakt te reageren. Gewoon, om duidelijkheid te schetsen in de situatie. Duidelijkheid die ik nu heb gegeven en waar mensen zoals u dus niet mee kunnen omgaan en als een Batavier op het toetsenbord gaan lopen rammen om maar te laten blijken hoe boos u wel niet bent. Het is tekenend voor hetgeen ik in eerdere posts heb vermeld. En het sterkt enkel mijn beslissing.

Dat u uw eigen boontjes dopt, 3 werf hoera. Dat kan ik alleen maar waarderen. En bang te zijn dat u mij tegenkomt, hoeft u ook niet te zijn, want ik heb sterk het gevoel dat u in een ander segment actief bent dan ondergetekende. Waarom ik dat denk, zal ik niet uiteen zetten. Dan wordt u waarschijnlijk weer boos.

@Dutchbird
Ik zag uw naam ook meermaals voorbijkomen in de vorm van een persoon die mogelijk tot hulp zou kunnen zijn in dit traject, samen met die van Flieg, Chris W.M. en die van mij. Ook ik denk dat u hier inderdaad geschikt voor zou kunnen zijn. Waarom, vraagt u mij? Weet u wat zo typerend is? Uw reactie gaat wél over de inhoud. Zakelijk en direct. Geen rancune en geen aanleiding om te gaan schoppen of slaan. U snapt wat er gezegd wordt en doet daarna op eigen wijze een duit in het zakje. Prima, kunnen we daarna de hand schudden en weer door. Zonder agressie. Want laten we eerlijk zijn, de agressie druipt er vanaf bij bovenstaande heren. En daar heb ik dus geen trek in en bovendien, zoals eerder aangegeven, vind ik het gewoon een waste of time om met dergelijke partijen om tafel te gaan. Het levert gewoon niets op. Maar dat weet u zelf ook best wel.

Ik ga mijzelf niet meer verdedigen, dat is zinloos. Hopelijk zijn er ook mensen die mijn bericht wel begrijpen en professioneel kunnen benaderen. Tegen die mensen zeg ik, dankuwel en succes met deze missie. Tegen de andere mensen zeg ik sorry. Excuses wanneer u zich beledigd voelt of op welke wijze dan ook benadeeld. Dat is nooit mijn bedoeling geweest, maar ik meende hier gewoon eerlijk en open over te moeten communiceren.

Ik wens u allen een fijne dag. Ik laat het hier verder bij. Tot ziens.

0   0  
MIB

Of je het nou leuk vind of niet, de aandeelhouder is nog steeds eigenaar en een agressief 'flikker ze buiten' is natuurlijk een volkomen onzinnig idee. Zij willen m.i. maar een ding: aandelen verkopen tegen een acceptabel bedrag. Dat is dus je uitgangspunt.

Ze begrijpen nu inmiddels ook wel dat ze van het runnen van een BVO geen kaas hebben gegeten dus moet je juist met ze samenwerken en gezamelijk targets stellen die gericht zijn op waardevermeerdering over x jaren. De onderliggende zaken behelzen dan alle verschillende elementen die je dan weer kunt opdelen en met verschillende specialisten op forum niveau kunt uitwerken en dit samensmeden tot een masterplan.

Alle opties open, maar polarisatie gaat ons niet helpen. Met elkaar, anders ben ik bang dat het dieptepunt nog niet bereikt is.

0   0  
Tricoremco

"Dit zie je alleen bij NAC" dat soort uitspraken gaan al jaren rond. "Orkaan van geluid" , "Zuid Amerikaanse taferelen", "Slapende reus" etc.... Altijd is er die hoogmoed, die misplaatste arrogantie geweest. Zowel binnen als buiten de club. NAC heeft een cultuur-verandering nodig.. Met beide benen op de grond vanuit de eigen kracht opnieuw opbouwen. Realistische plannen voor de toekomst maken. Eerst volledig schoon schip maken en op een Brabantse manier vanuit de passie die jullie allemaal voor jullie kutclub ;) hebben weer opbouwen.

Even terug komen op "Dit zie je alleen bij NAC", daar zit namelijk een probleem. Je kunt opportunistisch zijn, optimistisch zijn maar wanneer je niet realistisch bent, dan ben je altijd te laat met bij sturen.. Dat is wat er fout gaat in Breda. Altijd een grote mond, altijd geloven in NOAD maar niet inzien, dat alleen te roepen met NOAD er nog geen NOAD bestaat. Een broos fundament en een onrealistisch zelfbeeld is wat NAC nekt en dat gebeurd al jaren. Supporters doen daar volle bak aan mee.

Ik hou van NAC alsof het een kut neefje is die ik ook regelmatig liefst een ram op zijn bek geef. Ik heb geen "echte" hekel aan NAC en ook niet aan de stad Breda. Ik voel de rivaliteit ten volste! Wanneer het derby week is, is er geen grotere kutclub dan NAC uiteraard.

De meeste Willem II supporters zouden de derby enorm gaan missen wanneer jullie fabel van het zuiden afzakt ;) Al is het alleen al maar omdat we enkel naar NAC hoeven te kijken om te beseffen dat we nederig moeten zijn en zelf realistisch moeten zijn. Kijkend naar NAC dan is onze kutclub zo'n kutclub nog niet. Twee volksclubjes, twee provincie clubs met ieder hun eigen mooie achterban. Trots mogen beide supportersgroepen zijn vind ik maar wel gepaste trots.

Maakt me geen ruk uit waar NAC staat, maar ik gun geen enkele Bredanaar wat er met jullie trots aan het gebeuren is! Ben realistisch, spreek je uit, vecht voor je club! Ik wens jullie vanuit een Beker matchday fever Tilburg ;) alle wijsheid en moed om er maar elke week weer te staan. En dat de derby nooit verloren mag gaan!

0   0  
pedro076

Tricoremco, flikker gewoon op met je goedbedoelde prietpraat KUT KRUIK. Wat kom je hier nou doen man? Zieltjes winnen? Een egobboost ophalen? Donder op gek.

en nog ff wat, 2 volksclubs? Jullie zijn geen volksclub. Nooit geweest ook.

Schijtziek van al die goedbedoelde berichten van die kruiken hier. Hopelijk vanavond 0-24 voor AZ.

0   0  
Tricoremco

Ik denk precies dit, wat een treurige reactie zeg. Bevestigd het alleen nog meer!
Zal je eens wat zeggen. Ten tijden van de financiële problemen van Willem II kwamen er ook schenkingen uit Breda binnen en hulp vanuit NAC supportersgroepen. Dus zo'n onzin en onoprecht hoeft die "goedbedoelde praat" niet te zijn. Jij bepaald wat voor waarde het voor je heeft voor wat dat waard is. Je niet zeggende lege en platte reactie is typerend. Zegt heel veel over hoe jij zelf in elkaar zit kerel. Fijne dag!

0   0  
Oosterhout 3

@los pollos

Even een opmerking op je verhaal dat je daar niet aan mee wil werken, want het begint al met vrijwel niks...

Ik wil je ffe meenemen naar de toekomst....


Stel, er komt een zeer grote groep die zowel financieel als beleidsmatig goede plannen heeft..... Dan lijkt het me toch beter als je je wel aanmeld, met de aanvulling dat je je kwaliteiten pas later in kan zetten?!(bv als er al meer duidelijk is wat de groep straks wil)

0   0  
NAC4Ever

@Tricoremco
Als je serieus meent dat er nog geen NOAD is als je dat alleen maar roept en dat wij moeten vechten voor ons club heb je geen idee wat er de afgelopen dagen rond NAC speelt.
Een opsomming:
10 sponsoren gaan het contract met NAC op zeggen.
De stichting samen voor NAC bevriest voorlopig alle projecten.
BSR gaat met anderen supporters overleggen wat de supporters kunnen doen.

Wat jij zegt is dus al bezig.

0   0  
Bongo

@ Los Pollos Hermanos

Ik snap eigenlijk wel wat je zegt. Vraag me alleen af of je dat niet in een persoonlijk mailtje naar B Side Rats had kunnen aangeven. Nu zwengel je de boel onnodig negatief aan. Schieten we ook niets mee op.
Ieder kan zijn input en bijdrage geven vanuit zijn expertise. Uiteindelijk verschijnen dan wellicht de “ zwaargewichten “ ten tonele die het verder gaan uitwerken. Neem aan dat er bij jouw 40-50 fte ( exacte aantal niet bekend bij je?) ook personen zitten die jou goede nuttige input geven. Zo moet je het met deze oproep ook zien.
Hup NAC !

Laad alle berichten na dit bericht in