Overal waar we komen

Ook Kastaneer geselecteerd

Naast Mets is ook Gervane Kastaneer geselecteerd voor de nationale selectie van zijn land. Kastaneer mag zich, net als de door NAC aan FC Den Bosch verhuurde Jurich Carolina, melden bij de nationale ploeg van Curaçao.
Op 23 maart staat er voor de ploeg van Curaçao een belangrijke wedstrijd op de planning. Op dit moment staan Kastaneer en zijn landgenoten op de eerste plek in de kwalificatiereeks. Om de eerste plek te behouden en zich te kwalificeren voor de CONCACAF Nations League moet Curaçao de volgende wedstrijd winnen.

Bron:B-Side Rats, NAC

Terug naar overzicht
40 Reacties
0    
Sp1

Allemaal ego strelend, maar het zou pas terecht zijn als ze bij hun club van waarde zouden zijn.
Ipv bankzitters die niet de juiste instelling hebben.

0    
Harrie

Nog nooit zoveel internationals gehad bij ons clubje ??

0    
F7-Top

Muhren geselecteerd voor de Volendamse selectie. Hup NAC !

0    
scheppioni

Op basis van ene helft thuis ado ?? Verder net als e.a en enkele andere, brengt eens in de dertig wedstrijden iets !! Kut smulders met zijn spelers met NAC dna ?

0    
Dutchbird

Kasteneer zijn contract loopt volgens mij nog door net als bij vele anderen die helemaal geen zin hebben in de KKD. Bovendien geen bestuur/directie dat in staat is de zaak weer op de rit te krijgen waardoor het een reeks van donkere jaren gaat worden.

Mets is de eerste die probeert onder zijn contract uit te komen. Gegarandeerd dat er nog vele gaan volgen en als dat niet lukt zullen ze druk gaan zetten op onze bestuurlijke prutsers. Ik voorspel een overvolle ziekenboeg in de eerste competitiehelft gevolgd door geleidelijk herstel en een paar goede wedstrijden in de tweede seizoenshelft zodat ze vervolgens elders met een leuk contract aan de slag kunnen.

Misschien wel een nog beroerder scenario omdat dit bestuur ook in staat is om tijdens de komende transferwindow toe te happen op minimale transfersommen.

Hoe meer ik nadenk over mogelijke scenario's hoe minder lichtpuntjes en hoe meer donkere wolken aan de horizon van ons NAC. Binnen slechts één enkel jaartje zijn we een club als Helmond Sport, FC Oss en RKC en dan is er echt niemand meer die de aandelen van NAC wil. En ook weinig mensen die in het seizoen 2020/20121 nog een SCC aanschaffen.

In één jaar hebben van Aalst, van Weelde, Burema en Gielen ons NAC helemaal naar de kloten geholpen. Dat proces is in 2014 al begonnen maar heeft dit jaar zijn dieptepunt bereikt. Nu staat dat stelletje klootzakken met de mond vol tanden want elke poging tot verbetering kost teveel geld. Bedankt stelletje lullo's.

0    
Zagge

Hoe dan ook het gaat de club of bakken met geld kosten of ze zijn bezig met verkoop

Als er nu een goede AD komt zal deze niet goedkoop zijn (wie wil de kop van jut voor een paar centen zijn?)
Als er nu een goede TD komt zal deze niet goedkoop zijn (wie wil de kop van jut voor een paar centen zijn?)
Als je degradeert zal dat niet goedkoop zijn (minder inkomsten nagenoeg dezelfde lasten)
Als je van contractspelers afwil zal dat niet goedkoop zijn (blijven zitten om geld te vangen)
Als je van je technische staf afwil zal dat niet goedkoop zijn (blijven zitten want het is nu eenmaal hun werk)
Als je sterke nieuwe spelers wil zal dat niet goedkoop zijn (wie wil er voor een schijntje bij zo'n club komen werken)

Een nieuwe Hoofd jeugd opleidingen is wel te vinden

De aandeelhouders kunnen hun geld net zo goed in een bodemloze put gooien.
Alleen een volledige overname van de club zal zoden aan de dijk zetten. En wellicht zorgen voor een normaal BVO beleid.

0    
Badeend

Zagge

We hébben een Hoofd Jeugdopleiding. Dat is nu juist een van de weinige hogere technische functies die is ingevuld.

Iets anders waar ik me zorgen over maak - waar moet de motivatie van spelers vandaan komen om richting het einde van het seizoen wél te presteren? Voor huurlingen en spelers van wie het contract afloopt, is het bijna zaak om hier zo snel mogelijk weg te komen (en dus direct te degraderen). Met hun kortzichtige blik, zullen ze dit jaar voor zichzelf proberen goed te praten als "een incident, niet hun schuld, gebeurt een keer, pech, enzovoort".

Dan heb je nog de categorie spelers van wie het contract doorloopt maar die een degradatieclausule hebben. Daarvoor geldt eigenlijk hetzelfde. Die gaan het verschil nu niet meer kunnen maken (zoveel zelfinzicht hebben ze nog wel) en zullen er met de pet naar blijven gooien.

Jeugdspelers, die écht nog niet in staat zijn de club te redden (hoewel die misschien wel uit het juiste hout gesneden zijn).

En als laatste de contract-doorlopers zonder degradatieclausule. Die zitten diep in de penarie en doen er óf alles aan (in hun eentje) of forceren een vertrek naar AIK.

Mijn voorzichtige doemscenario is dat het moet komen uit de trots en betrokkenheid van spelers (dit is onze eer te na) - iets wat we het hele seizoen nog niet hebben gezien. Óf het moet komen uit een bewijsdrang om te laten zien wat ze in huis hebben om een zo goed mogelijke toekomst voor henzelf te garanderen. Probleem daarvan is individualisme, wat PRECIES is wat we nu niet kunnen gebruiken.

Ik vrees dat het overgrote deel van de spelers (echt op 2-3 enkelingen uitgezonderd) te dom, te egoïstisch en te slecht is om de club uit deze situatie te kunnen redden. En dat is geen fijn vooruitzicht.

Bedankt nog hè, Smulders, met je "NAC-dna". Hoeveel échte NAC-ers (oud-spelers bijvoorbeeld) zitten er in de scouting? Of zijn dat voornamelijk omhooggevallen diplomaboys? Die heel goed met Excel om kunnen gaan, maar niet snappen wat teamdynamiek is?

Ja, statistieken en "objectieve data" worden steeds belangrijker, maar daarvoor geldt - hoe hoger het niveau, hoe bepalender. Er moet altijd een basis van capaciteiten onder zitten, zonder die basis is het allemaal maar op goed geluk. En geluk is ook al niet iets waar we van overlopen de laatste tijd.

Ik zet mijn hoop nu dus maar op het eergevoel van Kali, Rosheuvel en Mühren.

Oh wacht...

0    
Michel

Als Gervane geselecteerd is met wat hij nu laat zien, dan kan ik me ook voor de Bredase selectie op gaan geven...

Ik vrees eenzelfde scenario als Badeend: heb thuis een zoon zitten die echt goed kan voetballen enaar een grote droom heeft, prof worden. Na het van een aantal trainers gehoord te hebben dat het bijzonder materiaal is, begin ik te geloven dat het echt zou kunnen als hij maar knetterhard werkt en de droom najaagt. Dat doet mijn zoontje dan ook. En als je die jongen dan afzet tegen die heren die het allemaal wel best vinden, tis een grof schandaal.

0    
Michel

Mets terug gezet naar de beloften door wangedrag, slappe lul die gast. Jij bent verdomme een van de redenen dat we er zo voorstaan, wat een reflectieloze bokkelul

0    
Beest

Maaskant word morgen gepresenteerd als ad . Dat worden weer geweldige spelers..

0    
van Flieger

We hebben onze eigen K3 met Koch, Kali, Kastaneer. Koorknaapjes zonder ballen.

Het is overigens niet zo dat niemand de aandelen wil, het probleem is wat zij ervoor vragen. Dat is nogal schofterig en bezijden de waarde van die dingen. Ze willen gewoon niet erkennen dat zij er een stevige puinhoop van gemaakt hebben, die geld kost. Daar komt het op neer.

0    
Geelzwartwit

@badeend ik bedoelde functievervanging van Gilissen. Verder helemaal met je eens.

@michel is zo'n gast harder gestraft en is het meer in teambelang om hem lekker terug te zetten of hem met gezichtsverlies en kritische blik van medespelers er bij te houden waarmee hij zichzelf een verrot lastige positief heeft gegeven. En de spelers niet in de krant maar in de kleedkamer de boel laten ontploffen en daarmee de individueel sterken die aan hun baan en toekomst denken de teamspirit terugbrengen. Als ik zo'n gast in mijn team zou hebben zou ik denken hey lul het is ook mijn vreten waar je mee loopt te kutten. In de luwte door terugzetting een vertrek voorbereiden is alleen maar handig voor hem en voor nu een averechts werken sociaal signaal denk ik.

0    
Geelzwartwit

@beest

Eeb AD haalt toch geen spelers dus zal alles meevallen

0    
Kipiani

Nog andere nieuws of ontwikkelingen binnen de Bredase club Med ?
Iets over Rosheuvel misschien ?
Bier & Ballen ?
De gastvrijheid van Depla ?
Klaasje Dijkhoff AD, Roberts Maaskant TD ?

0    
Badeend

Beest, wat een kolder. Op basis waarvan zou Maaskant in GODSNAAM een (goede) AD zijn?? Als dat waar is, ga ik hem zelf een taart brengen.

Verder, Zagge of Geelzwartwit, ik vermoedde al dat je dat bedoelde maar omdat er ook hier veel met halve waarheden wordt gestrooid (soms vanwege onwetendheid, soms vanwege een dubbele agenda)(Deelen), wilde ik het graag even rechtzetten. Overigens vind ik het nog wel interessant, wat precies de taakverdeling tussen de manager en hoofd jeugdopleidingen is/was/moet worden. Maakte Tim de PowerPoint, deed hij de media, en zag hij geen voetbalschoenen als hij naar beneden keek, maar burostoelwieltjes? Of ga ik daarmee te kort door de bocht? Niets, maar dan ook NIETS ten nadele van Gilissen, ik had echt wel het idee dat hij een verschil maakte. Vraag het me gewoon af.

0    
Nacdictive

@Badeend: lekker makkelijk om een groot deel van de schuld bij Smulders neer te leggen, waar was de rest? En wat was het sentiment vorig seizoen toen we overleefde?

0    
van Flieger

Een onafhankelijk onderzoek naar het gedrag van van Aalst en Co wordt tot de dag van vandaag geweigerd. Waarom toch ? Wat hebben zij te verbergen ? Waarom geen transparantie over hoe zij de meerderheid grepen en daarmee later de hele Club zouden chanteren ? De tegen-wil-en-dank-leugen, die zij te pas en te onpas te berde brengen. Alsof ook maar iemand ze gedwongen heeft deze NAC aandelen te nemen.

Drie weken hadden zij nodig om een vergadering te beleggen op aanvraag van een aantal "supportertjes". Lang werd er (bewust) schimmig gedaan over plaats en tijdstip. Opeens was de meeting dan geweest, met als resultaat een beschamend vod als verslag. Niets stond er in, alleen een bevestiging van hun houding en mentaliteit. Fouten (welke precies werd niet vermeld) van Smulders en de Roover werden toegegeven, zelf hadden zij geen fouten of blunders gemaakt. Kritiek geven aan Gielen, van Aalst, Burema of van Mierlo was vooraf verboden, als een soort spelregel.

Wat een enorme farce. Het ging dus maar om 1 ding: de slecht voorbereide supporters imponeren, wegsturen met een kluitje in het riet en gehoorzaamheid eisen.

0    
Ivo

Waarschijnlijk hebben alle spelers een clausule waardoor ze na een degradatie transfervrij kunnen vertrekken. Het kapitaalverlies zal beperkt zijn. Zoveel transferwaarde staat er momenteel niet op het veld, en daarnaast is een groot deel huurspeler of heeft een aflopend contract.

Ik verwacht dat je volgend seizoen met een grotendeels nieuw team kan starten als je degradeert.

Maar er moet wel snel een TD komen die start met de voorbereiding. Spelers benaderen, contractvoorstellen voorbereiden en vooral proberen om spelers uit de huidige selectie vroegtijdig te slijten, om te voorkomen dat we er met dank aan Smulders nog 2 of 3 seizoenen aan vastzitten. Dan maak je ook salarisbudget vrij voor echte versterkingen.

Nog 2 jaar met Kali, Rosheuvel, Kastaneer etc. dat moet je niet willen. Dan krijg je van die Haemhouts-situaties: stevig salaris, nul toegevoegde waarde.

0    
Ouwe Spionkop

Zelfs in de loopgraven bij Slag bij Somme in 1916 tijdens WO1 werden grappen gemaakt. Overigens bleek achteraf dat die loopgraven alleen maar zorgde voor een patstelling. Net als bij NAC nu zeg maar.
De grap van de dag van Hans Deelen in deze crisissituatie:

van Flieger
14 maart, 2019 - 08:51
We hebben onze eigen K3 met Koch, Kali, Kastaneer.

Ik moet er smakelijk om lachen.

0    
Badeend

Nacdictive - Smulders was toch degene die verantwoordelijk was voor het technische beleid EN het halen van de spelers de afgelopen jaren? Daar kun je dan moeilijk Gielen, Van Aalst, Burema, Sepp de Roover, Edelenbos of zelfs Van der Gaag de schuld van geven. NATUURLIJK ligt een groot deel van de schuld bij Smulders. Hij heeft namelijk totaal verkeerd gegokt met de spelers die hij haalde. Dat anderen de fout hebben gemaakt hem niet tijdig en goed genoeg te controleren, dat is óók waar, maar een heel ander verhaal. Het halen van zogenaamd (!) NAC-dna-waardige spelers was de totale verantwoordelijkheid van Smulders, en daar koketteerde hij ook maar wat graag mee. Net zoals hij vanaf het begin bleef prediken dat 4-3-3 heilig was. Maar beide 'standpunten' zijn (1) op niets gebaseerd en (2) faliekant mislukt. Dus JA, Smulders krijg daar een groot deel van de schuld van. De rest van de club kun je verwijten dat ze niet goed hebben opgelet, hun toezicht slecht hebben uitgevoerd én te laat in actie zijn gekomen. Dat is inclusief de supporters overigens.

Verder goed te zien dat Hans Deelen is gestopt met zijn koosnaampjes voor de drie grootaandeelhouders. De repeterende lulkoek blijft verder wel hetzelfde, niet verfrissend, wel stabiel.

Over dat 'onafhankelijke onderzoek' gesproken - ik ben dan wel eens benieuwd wie dat precies heeft aangevraagd/geëist. Want dat moet natuurlijk wel gebeurd zijn als ze het 'weigeren'. Daarnaast ben ik persoonlijk veel banger voor mensen die een zogenaamd onafhankelijk onderzoek 'met vertrouwen tegemoet zien' of 'laten uitvoeren'. Dat zijn precies de mensen die iets te verbergen hebben, maar door mee te werken aan een zogenaamd onafhankelijk onderzoek, kunnen ze zelf aardig buiten schot blijven. Het is geen toeval dat dergelijke praktijken in de bankwereld schering en inslag zijn.

0    
Chris W.M.

@Ivo

Daar twijfel ik aan. Een clausule met salarisvermindering in geval van degradatie is redelijk standaard, maar transfervrij bij degradatie is dat niet. Als club wil je natuurlijk spelers dwingen tot prestaties. Dus er alles aan doen de club in de ere te houden, anders gaan ze het zelf in hun portemonnee voelen. Een clausule met transfervrij vertrek zou dan juist averechts werken. Spelers gooien er dan met de pet naar om zeker te zijn dat ze weg kunnen. En dat wil je zien te vermijden als club.

0    
robert

Je wordt daar al gauw geselecteerd blijkbaar.

Heeft hier werkelik niets laten zien, nadat ze hem opgetraind kregen.

Die Carolina zit zelfs bij Den Bosch op de bank!

Over Mets: blijkt dus niet de eerste keer te zijn, hij dit flikt! Poot dus stijf houden. Hoge transfersom!

Straks ook bij spelers als Disaster Kali en Degradatie-specialist Rosheuvel. Wellicht kan Kali medisch

afgekeurd worden voor betaald voetbal. Dan komen we daar eventueel nog snel vanaf. Geld is zowie

grotendeels in rook opgegaan.

En zo hebben we dus 22 na dit seizoen doorlopende contracten.

En dan nog zijn er op deze site mensen, die het opnemen voor ons voormalig directie-duo.

Die Smulders en Goedzee hebben er echt een puinhoop van gemaakt, met wegkijkende aandeelhouders,

waardoor onze club nu ook in haar bestaan wordt bedreigd. Wacht maar op de jaarcijfers.

0    
die ne gast

Een onafhankelijk onderzoek naar het gedrag van Van Flieger wordt tot de dag van vandaag geweigerd. Waarom toch ? Wat heeft hij te verbergen ? Waarom geen transparantie over hoe zijn vriendjes uit zijn
op 'het pluche' van NAC en dat hij daarom iedereen stelselmatig afzeikt die niet tot hun kamp behoort? De tegen-wil-en-dank-leugens-en-praatjes, die hij te pas en te onpas te berde brengt.

Wat een enorme farce. Het gaat hem maar om 1 ding: de slecht voorbereide supporters imponeren, onrust te stoken en een sfeer te creëren dat geen enkel capabel persoon nog in NAC wil stappen, zodat hij en zijn vriendjes eindelijk op de NAC-bestuurstoelen kunnen gaan zitten.

0    
van Flieger

https://www.niledutch.com/media/283793/index-ab.png?width=500&height=375

En toen waren er nog maar 8.

Een maand na het officele wegsturen van Smulders en Solidarnosc Goetzee, NAC bevindt zich op een plaats bij de laatste 3 op de ranglijst. De zeperd bij Venlo is net geweest, die van Emmen staat nog voor de deur. De Club staat in lichterlaaien. Maar Napoleon ontvangt een stel Afrikanen voor zijn botenbusiness. Welterusten allemaal.

0    
Chris W.M.

@van Flieger

Dit is wel een erg domme post van je zeg. Jij gaat het van Aalst dus kwalijk nemen dat hij gewoon aan het werk is voor het bedrijf waar hij al werkzaam was lang voordat hij bij NAC betrokken raakte en waarmee hij genoeg vermogen heeft verdiend om in eerste instantie NAC aan een licentie te helpen?

Dat hij er een zooitje van heeft gemaakt bij NAC is tot daar aan toe. Maar ga nu niet een zakenman kwalijk nemen dat hij zijn bedrijf niet in de steek laat om NAC te helpen.

Ik heb wel zo'n beetje een idee waar je mee bezig bent, en vind het gevaarlijk worden. Erg gevaarlijk. Bedreigingen etc. aan 's mans adres komen op jouw conto.

0    
henk

@Hans Deelen
Napoleon is dan ook geen luie loonslaaf van een fraudebank die tijd heeft om hele dagen op supportersblogjes rond te hangen. Hij heeft een echte onderneming te runnen.

0    
Molenschot Loco

Tja vliegermensch...en nu?

0    
misterbean

https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2952008/NAC-Museum-laat-fans-juichen-voor-legende-Jacques-Visschers-Veel-redenen-om-hem-te-eren

Tijdens NAC-PEC Zwolle op 28 april zal de aanvoerdersband van Menno Koch de beeltenis van Visschers dragen. Visschers is zelf aanwezig om de trofee in ontvangst te nemen. Supporters zullen hem met applaus en spandoeken overladen. Ook is er een expositie in het NAC Museum.

Die aanvoerdersband van Menno Kocht wordt ik niet zo enthousiast van.
Weten we nu al dat hij bij de laatste competitiewedstrijd nog steeds aanvoerder is?

0    
van Flieger

Zo, de heren zijn weer eens chagrijnig zodra er feiten op tafel komen, en beginnen dan maar weer eens een potje te liegen. Laat je voorlichten voordat je met die onzin komt man. Dit gaat om prioriteiten stellen. Als ze geen tijd of zin hebben voor ons NAC moeten ze afscheid nemen in plaats van dit gedrag vertonen. Het lijkt helemaal nergens op.

PS - Visschers ontsloeg NAC icoon Ton Lokhoff rond de Kerst. Omdat bepaalde spelers hadden geklaagd. Volgens vd Hoeven "kon het niet meer". Wat een fijne selectie weer van Gielen om hier mee aan te komen.

0    
Chris W.M.

"Als ze geen tijd of zin hebben voor ons NAC moeten ze afscheid nemen in plaats van dit gedrag vertonen."

Jij komt met 1 foto aan, en concludeert aan de hand daarvan dat alledrie! de eigenaren geen tijd hebben voor of zin hebben in NAC?

Nogmaals, ik zie liever dat de grote 3 vandaag of morgen de aandelen verkoopt want zo hebben we er niks aan. Alleen vind ik dit soort "beschuldigingen" een hoog fake news gehalte hebben....

0    
am

@Flieger
Ik snap werkelijk niets van alle dingen die jij schrijft. Maar ik ben ook maar een supportertje.
Excuseer me voor mijn lompheid!

0    
van Flieger

Hoe veel tijd heeft de feitelijk leidinggevenden bij NAC, WvA, PB, RvW, de laatste 3 maanden in het diepst van de crisis op kantoor bij NAC doorgebracht om de boel op de rit te krijgen:

A. 3 uurtjes
B. 5 uurtjes
C. 6 uurtjes
D. ongeveer het gemiddelde van hierboven

Vraag even bij het personeel of sponsoren na hoe vaak ze die gasten zien en hoe geweldig inspirerend ze bezig zijn.

Het is een totale flop deze kerels en dat is een schande. Als eigenaar heb je ook verplichtingen en die komen zij niet na. Die opmerking over verliezen afdekken doet de deur dicht. Dit soort minimalisten maakt onze club gewoon kapot.

0    
Nacdictive

@Badeend: ik snap je punt maar vind het te makkelijk. Idd De Roover, de RVC, de AD, technische staf delen net zo hard mee. Niemand die zei:"Dit gaat te ver!". (Mbt bv de Helmond Sport deal).
Hij stelde ook Van Der Gaag aan maar, nu eerlijk, wie was er op voorhand tegen de komst van Van der Gaag?
Waarom lukte het Stijn wel er een machine van te maken en Mitchell niet en dan kom ik weer op vorige vraag..

0    
scheppioni

Er gebeurd werkelijk niets bij ons NA, we bloeden volledig dood !!
Zaterdag weer verlies, dat is de doodsteek, want de superboeren halen de punten helaas wel !
Wat een ergernis !!! BAh !

0    
Baosje

Het is dus een kwestie van geduld,eer Koeman Koch oproept voor het Nederlands elftal ?

0    
Baosje

Eer is totdat

0    
Frietjemet

Fijn voor Kasteneer dat die lekker mee kan doen met curacao.

Verder vind ik het weer ook kut. Of ging deze post hier ook niet over?

Tot zaterdag en Hup NAC!

0    
Bommel

Een club uit het eerste rijtje KKD wint van Curacao. Er worden spelers van Kozakken Boys en IJselmeervogels geselecteerd. Het mag geen naam hebben.
Snap het gezeik op Flieger niet zo. Hij exalteert zo nu en dan, maar dat doen we allemaal om ons punt duidelijk te maken. Dat de 3 bazen geen tijd hebben of maken voor NAC is wel duidelijk. Toen ze onze club uit de nood haalden was het voor hun een zakelijke deal en dat is het nu nog steeds. Daar hoor of zie je zo min mogelijk van. Heel die constructie was bij voorbaat natuurlijk al fouter dan fout. De situatie zoals die nu is, is niet opeens aan komen waaien. Ik denk dat zij 2 scenario's klaar hebben liggen. 1 voor degradatie en 1 voor handhaving. Zolang dat niet duidelijk is, hoor je niets van die mannen. Dat gebeurt enkel wanneer de pleuris uitbreekt wanneer we met 0-3 achterkomen thuis tegen Utrecht. Helaas is dat soms nodig om veranderingen teweeg te brengen.

0    
van Flieger

Bommel - dit ligt allemaal erg gevoelig. Degenen die weleens in de zitkuil in Teteringen tegenover dat mannetje hebben gezeten weten waar van Flieg het over heeft. Het draait uiteindelijk om ego. NAC is slachtoffer, die zogenaamde reddingsactie van 5.5 jaar geleden is al lang vervlogen en verdampt.

0    
Die ne gast

De grote 3 doen zeker dingen verkeerd, maar de hetze die Van Flieger hier aan het voeren is, gaat wel (te?) ver.

Toch mag ik mag dat de grote 3 nog lang hun aandelen houden, want als Van Flieger en zijn vriendjes aan de macht komen, worden er alleen nog maar beslissingen gemaakt op basis van rancune. Kritiek zal niet worden geduld. Nee, daar gaat NAC beter door bestuurd worden...

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja