Overal waar we komen

Penders toegelaten tot cursus coach betaald voetbal

Waar Rob Penders eerder nog droomde van toelating tot de cursus coach betaald voetbal, is die droom nu werkelijkheid geworden.
Penders mag zich in 2019, net als NAC onder 19-coach Willem Weijs, melden in Zeist. Hier komt Penders nog een bekende tegen. Oud NAC-speler en oud-ploeggenoot Dennis van der Ree is net als Penders en Weijs toegelaten tot de cursus.

Bron: B-Side Rats, KNVB

Terug naar overzicht
45 Reacties
0    
Dartfreak

Succes Rob!

Ik weet niet niet precies wat je leiderskwaliteiten zijn maar bij ons nac was je in het veld toch wel een leider vond ik.

0    
Babosje

Er waren destijds meerdere leiders in het veld maar de verdediging zette hij goed weg!
Erg van genoten!

0    
Rat uit Rijen

Een clubicoon die ik een mooie trainerscarrière toewens! Gefeliciteerd en succes Robbie Penders!

0    
scheppioni

Goed geciteerd Dartfreak !!
Hopelijk komt het nog ten goede ........ succes Penders !

0    
Marti

Gefeliciteerd Rob

0    
Brecht

Hoef je als assistent coach betaald voetbal geen trainersdiploma te hebben? Ik dacht dat hij deze opleiding al lang had gevolgd. Wel raar eigenlijk dan dat je niet gediplomeerde trainers in huis hebt als betaald voetbalclub.

0    
Scheids

Rob was een geweldige verdediger die door slim bewegen en mensen op de juiste plaatsten een meer dan solide verdedigingslinie vormde.
Jelle ten Rouwelaar was een keeper die vaak punten won ( op het laatste seizoen na) en ook vertrouwen uitstraalde naar de mensen voor hem.
Als trainers zijn ze naar mijn mening echter te licht om spelers sterker te maken.
Wat dat betreft zou een cursus voor beide niet misstaan en bij een ”vreemde” club ervaring opdoen zou ook voor hun een andere kijk geven op technisch leiding geven!
Voorop staat, ik gun ze allebei het allerbeste!

0    
Ad B uit Roosendaal

Mijn stadgenoot Rob gaat de cursus coach betaald voetbal succesvol doorlopen.

0    
Sjaak

Verwacht en hopelijk eigenlijk dat Willem Weijs hier eerder hoofdcoach wordt dan onze rob

0    
Keesje

Brecht:
Rob is niet ongediplomeerd. Hij mist alleen nog het hoogste diploma.

0    
Ed

Van harte. Is hem gegund

0    
Bredafun

We hebben t hier allemaal over de veldspeler penders alszijnde positief en dat klopt. Maar als trainer mag ie voor mij iets anders gaan zoeken. Weinig zichtbaar actief persoon hierin!

0    
@RSD

Willem Weijs is de meest intressante van de twee, wat hij neerzet bij O19 en de werkwijze van hem spreken mij meer aan dan Rob. Een goede (oud) speler is op voorhand niet een goede trainer.

0    
Marti

Fran sol weg bij de zusjes!

0    
robert

Een mooi moment om afscheid van elkaar te nemen. Fris bloed hebben we nodig! Prima speler, maar als

coach? Ik weet het niet. Laat het hem maar ergens anders bewijzen.

0    
RNAC

Even pff topic

Staan er nog leuke ludieke acties gepland richting zondag?

0    
Scheids

@RNAC

De beste actie waar ik zondag op hoop zijn drie keiharde punten!
Strontluiers, papierslierten en al die andere zogenaamde ludieke sfeermakende acties kunnen mij na de afgelopen editie gestolen worden!
Dat tuig van de richel moet je pijn laten lijden met een 3-punter!

0    
RNAC

@scheids

Dat is natuurlijk het aller belangrijkste! Maar als we die kruiken ook nog op een andere manier even op hun plek kunnen zetten, dan is dat mooi meegenomen!

0    
Nacman

Ja in stilburg zijn ze nu uitgesolt

0    
Los muchachos del Breda

@ @RSD

Helemaal met je eens over Weijs, erg vooruitstrevend en een grote aanwinst voor NAC!

0    
NAC4Ever

@Mari
Klopt, is vanochtend bekent gemaakt.

0    
NAC4Ever

Sorry, bedoel Marti.

0    
Belgische Naccer

je SOL mar Stillem supporter zijn....dat wordt keukenkampioendivisie volgend jaar....wuhahahahahahaha!!!!!

0    
076

@RNAC

Ik rij zondag met een brandweerwagen die king side binnen.

0    
Breda

Zit naar het nieuws van die engelsen te kijken. Uit de EU stappen zonder plan B. Als tijden bekend maar er komt niks. De meeste komen er nu achter dat ze toch wel misleid zijn in de Media en door een paar schreeuwers.

Defintieve bevestiging dat NAC de meest Engelse club is van NL.

0    
Dutchbird

Eervol dat er twee NAC trainers zijn toegelaten tot de hoogste opleiding in Nederland voor trainers.

Of je daar als club direct voordeel van hebt betwijfel ik. Ik neem niet aan dat ze onbetaald verlof moeten nemen, dus loopt het salaris door op dagen dat ze niet bij NAC aan de training werken. Als ze het diploma eenmaal hebben is de kans groot dat ze op een gegeven moment vertrekken als ze geen hoofdcoach bij NAC kunnen worden. Dan ontvang je doorgaans geen leuke transfersom voor een trainer zoals je dat wel voor een speler met doorlopend contract krijgt.

NAC moet de investering terugverdienen door hen het geleerde in de praktijk te laten brengen in de hoop dat ze daardoor een betere trainer zijn zo lang ze nog bij NAC werken. Als ze dat goed doen worden we er een klein beetje beter van en anders schieten we er niets mee op. Toch gun ik het beiden dat ze zijn toegelaten.

0    
tsjonge tsjonge

Terecht toegelaten in dit bovenmoerdijkse circus

0    
jvt

Prima voor de betreffende personen maar NAC moet niet met deze twee trainers doorgaan. Van vers bloed leren spelers andere dingen bij en jvt mist de bevlogenheid bij de staf.

Waar blijven de 3 - 4 versterkingen die er voor W2 beloofd waren? Die bij voorkeur mee zouden gaan op trainingskamp zodat ze er voor de komende drie cruciale wedstrijden zouden staan? Wie gaan er van de overvolle selectie nu weg? Of wordt het allemaal eind januari. Een fijne dag.

0    
maikolg

Zullen we elkaar beloven niet meer in derde persoon over onszelf te spreken?

0    
Badeend

Ah, een jankende kleuter aan wie dingen zogenaamd "beloofd" waren. Hou toch op. Er is niemand van de technische leiding die de woorden "voor Willem II" in de mond heeft genomen en elk (maar dan ook ELK) weldenkend mens snapt hoe de echte wereld in elkaar zit en dat NAC niet in de positie zit om op 16 (!) januari 4 directe versterkingen vast te leggen.

Jvt, ga ergens anders huilen en onrust stoken. Bedankt.

0    
Nachoreca1

@ badeend... het siert je dat je de leiding een soort van bescherming geeft. Maar laten we eerlijk zijn, een technisch hart samenstellen en op 16 januari 1 huurling vast hebben gelegd voor een half jaar is haast materiaal voor moppentoppers. Groningen gaat Paul gladon ook nog ff oppikken... da's de 4e echte versterking . Hadden haast ook geen geld maar zetten kost wat kost alles in werking om handhaving te voltooien. Pec Zwolle idem en emmen haalt zelfs de leeuw die hier een pure aanwinst zou zijn. Maar gelukkig heeft penders een cursus te pakken... alle respect voor hem en bsr... stikt me echt helemaal niks op dit moment.

0    
Chris W.M.

@Nachoreca1

Gladon. De spits die door de nieuwe spits van FC Den Bosch uit de basis is gespeeld bij Heracles. Das geen versterking, das middelmaat. Pure middelmaat. Leuk dat ze een breekijzer in huis hebben gehaald, zal vast wel wat minuten maken, maar dat is geen spits die er 10 inschiet in 1 seizoenshelft. PEC zal niet in de degradatiezorgen komen, ook niet met dit materiaal. Dus dat zij zo met geld aan het strooien zijn is gewoon onverstandig. Emmen heeft De Leeuw gehaald, leuk voor ze. Dan hebben ze naast die Anco Janssen nu nóg een speler die kan voetballen. Nu de overige 8 nog.

Het is makkelijk ja te zeggen op middelmatige spelers, die allang blij zijn een club te hebben. NAC kijkt naar spelers die direct een meerwaarde zijn, en die ook in de toekomst nog een rol kunnen spelen. Dat is qua kwaliteit een andere categorie als bovengenoemde spelers, en daar is meer interesse in. Maar hoe dichterbij het einde van de transfermarkt komt, hoe meer interessante spelers er op de markt komen. Dat is al jaren zo, en dat moet iedereen onderhand wel weten.

0    
Fred1

Volkomen eens met Nachoreca1, ik heb de indruk dat we een beetje het paard achter de kar spannen en nog steeds de problemen heel erg onderschat worden door dezen en genen.
De goede resultaten van de laatste wedstrijden maskeren nog meer de werkelijke problemen, ik zou me toch even richten op de laatste 4 minuten tegen Gent in plaats van te juichen over de 2-2 uitslag.
Geeft ook direct aan hoe snel we al tevreden zijn en daarbij in euforie alle problemen die er nog steeds zijn loslaten. @ Nachoreca ik stelde bij de nieuwjaarsreceptie de vraag waarom wij die spelers die PEC, Emmen en Groningen halen niet kunnen halen, antwoord: passen waarschijnlijk niet in het technische plan van de trainer, klaar ben je dan!
Het overkomt de kruiken dat die Sol is weggekaapt dat kan ons met Tevrede ook overkomen, zijn ze ook niet wat laat met verlengen? Dacht het wel, loopt straks zo de deur uit.
Ik snap de filosofie totaal niet al jaren niet overigens , kijk eens naar de samenstelling van deze selectie met een overkil aan middenvelders, en wie zijn er uiteindelijk afgevoerd en wat heeft het opgeleverd?
En mij kan die Penders ook niet veel schelen laat hem maar snel een clubje vinden om zijn spirit vuur en elan over te brengen zolang het maar niet bij ons is!

0    
nachoreca1

@chris wm... ik weet niet of jij ook wel eens op teletekst 819 kijkt..?! maar bij mij staan deze clubs nog altijd boven ons...toch knap van een eltfal die maar met drie spelers de wedstrijd aangaan.. je arrogante benadering naar deze clubs en spelers is niet gepast en komt zelfs lomp over. @fred 1... dan heb je gelukkig de vragen gesteld die ik helaas door afwezigheid niet kon stellen... hahaha maar ff serieus, nog steeds zie ik geen club die met verve wordt geleid en hebben we een trainer die ook een halve td is... veel succes zou ik zeggen...

0    
NAC4Ever

@jvt
NAC heeft nooit gezegd dat de 3-4 versterkingen er zouden zijn voor het trainingskamp of voor Willem 2.

0    
Ric

Groningen heeft Mahi en haalt 5 nieuwe spitsen. So what. Dit zal alleen maar voor problemen en irritatie zorgen. Scoort er eentje niet naar 2 wedstrijden dan komt er weer een ander in. Veel van de gehaalde spelers zouden hier afgemaakt worden.
Zo dramatisch staat ons elftal er niet voor. Hebben we niet geleerd van al die zogenaamde toevoegingen die we in het verleden in de winterstop hebben gehaald?
De verdediging staat! Of er morgen of over 2 weken iemand komt boeit niet. Met deze verdediging + karami hebben we het de laatste potten voor de winterstop prima gedaan.
Klopt een aanvallende middenvelder of spits zou goed van pas komen. Maar het is toch niet zo dat we tegen Willem ll geen spelers hebben of wel? Iedereen zit elkaar hier in een negatieve spiraal te lullen!

0    
La muchaco

Volgens een goed betrouwbare bron werkzaaam bij een bekende voetbalsite (mag naam niet noemen anders kan ik gezeik krijgen en dat soort onzin ) teken lundqvist vandaag een contract tot 2021 . 2.5 jaar dus.

Op van aken hoeven we niet te rekenen maar hebben ze intresse getoond in lachen. ..

Hoop dat het niet zo is wat betreft lachman

0    
robert

@ric. De verdediging staat? 2 doelpunten binnen 5 minuten, wanneer er niet met 5 verdedigers wordt gespeeld!

0    
Chris W.M.

@nachoreca1

Klopt. Emmen staat 2 hele punten boven ons. Die presteren de hele seizoenshelft al optimaal, kunnen niet beter dan dit. NAC kan nog zeker 1, misschien wel 2 stappen zetten. Daar gaan we echt wel boven eindigen. Excelsior kunnen we ook hebben, daar draait het voor geen meter en zie het daar niet heel snel verbeteren. En de Graafschap moeten we ook onder ons kunnen houden. Voorwaarde is wel dat de spelers minimaal net zo hard werken als de tegenstander zoals Vreven zou zeggen. Dan zal blijken dat we kwalitatief betere spelers hebben, en er dus boven moeten kunnen eindigen.

Toegegeven, ik ben een persoon waar het glas altijd half vol zit, wellicht bekijk ik het te optimistisch. Maar afgaande op de laatste 5, 6 wedstrijden zie ik genoeg reden voor optimisme.

0    
Chris W.M.

@robert

Scorebordjournalistiek. We weten eenvoudig niet wat de reden is omdat er niets bekend gemaakt is over de tegenstander. Alleen dat zij bepaalde zaken uit wilden proberen. Wie weet speelden ze toen wel alleen maar lange ballen met 3 grote jongens voorin. Kan zelfs zijn dat NAC er mee akkoord is gegaan er een speler uit te halen om een rode kaart situatie te simuleren. We weten dat NAC begonnen is in de standaard 5-2-3 opstelling en dat ze daarmee op 0-2 voorkwamen. Of het wat waard is? Zolang we niet weten tegen wié we speelden is het goed voor het vertrouwen, meer niet.

0    
Nachoreca1

@Chris.... laten we het er op houden dat we samen het beste voor hebben met die roerige club van ons.. de parel van het zuiden! Zondag die kruiken pakken en mijn glas zit helemaal vol zelfs... hahaha

0    
Bijna Carnaval

Ben benieuwd wat het lesmateriaal bij zo'n cursus inhoud. Zal niet al te ingewikkeld zijn neem ik aan. Duur van de cursus 2 dagen, met daarna een toets ofzo? Wat kun je met deze papieren? Penders heeft vorig seizoen de helft van de competitie als hoofdcoach op de bank gezeten, en is ook nog even officiele hoofdcoach geweest een paar jaar geleden. Dus wat moet je dan met zo'n papiertje? Lijkt mij allemaal een beetje onzin.

0    
scheppioni

Idd La muchaco !
Never nooit geen lachman, die is echt zo slecht !
Verder wat grunn doet is paniek, is nooit goed en ik hoop dat met Veberne de staf meer in evenwicht komt zodat Penders rustig met wat gas terug kan toeleggen op de cursus wat hoop ik hem goed zal doen !

0    
keesje

Bijna Carnaval: Kijk eens op de site van de KNVB.
Cursus omvat 360 uur.
Dit papiertje is nodig om als zelfstandig coach aan het werk te gaan in het betaalde voetbal.
Niet zo maar een onzin verhaal dus.
Medecursisten o.a. Arne Slot en Kees van Wonderen.

0    
Fritske d'n Olifant

Leuk voor Penders, veel succes! Over oud NAC'ers in trainersvak gesproken, op vi.nl staat n mooi artikel over good old Johnny Lammers in Denemarken.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja