Overal waar we komen

Technisch forumavond op 28 mei

De technisch forumavond, die al door de Clubraad was aangekondigd, vindt plaats op 28 mei. Dat laat de CR vanavond weten. Tijdens de avond krijgen supporters de gelegenheid de nieuwe directie beter te leren kennen en te bevragen.
NAC wil na de degradatie binnen één jaar terugkeren in de Eredivisie. Aan technisch directeur Tom van den Abbeele de taak de huidige selectie te renoveren, een elftal op de been te brengen dat serieus kan strijden om promotie en binnen afzienbare tijd de technische staf voor komend seizoen rond te hebben. Luuc Eisenga zal hem daarvoor van een fatsoenlijk budget moeten voorzien, zal supporters en sponsors weer enthousiast moeten krijgen en heeft ook nog een stadiondeal op zijn bord liggen. Tel daarbij vragen over de plannen van de aandeelhouders en samenwerkingen met City en Helmond Sport aan op en er is voldoende reden om eens wat uitgebreider met elkaar in gesprek te gaan. Meer info volgt vast en zeker snel.

Bron: B-Side Rats, Clubraad

Vorig bericht
NAC haalt bezem door selectie 150 reacties
Terug naar overzicht
33 Reacties
0    
Een ander geluid

Dat is jammer...ben verhinderd. Nog nooit naar zo'n avond geweest maar ik had nu toch wel heel graag willen gaan. Er speelt zo veel en dan wil je als betrokken supporter wel eens de nieren proeven van de beleidsmakers.
Hopelijk een avond waarin velen eindelijk een houvast gaan krijgen !
Succes gewenst !

0    
Breda-Loyal

Is dit forumavond voor iedereen toegankelijk is mijn vraag ?

Want zelf heb ik nooit zo'n avond bijgewoond en ik ben eigenlijk wel geïnteresseerd om aanwezig te zijn.

Moet je per se een afgevaardigen of lid zijn van een supportersorgaan ?

0    
Nacman

Ik hoop dat ons fliegertje er is zit te wachten op zijn scherpe vragen en analyse

0    
Ad B uit Roosendaal

Genoteerd in mijn agenda.

Ik wil met een positieve insteek aanwezig zijn. Samen met aandeelhouders en sponsors etc het maximale doen om NAC weer zo snel mogelijk in de eredivisie te hebben

0    
Dino Zoff

Is er expres voor een dinsdagavond gekozen? Anyway, ga er weer proberen bij te zijn, heb wel een aantal vragen.

0    
Voetbalprofessor

Ik pleit voor een forumavond over deze forumavond. En daarna graag een forumavond over die forumavond.
Wat een geouwehoer allemaal. Een zitje hier, een vergadering en overlegje daar, er wordt meer gepraat dan gewerkt. Laat die Belg en wielrenvoorzitter aan de slag gaan, weg met dat gepraat!

0    
NAC!!!

Paar opmerkingen:

Binnen 1 jaar terug komen... dat zijn praatjes, blablablabla.

Het word tijd wel budget er is, dit zijn zaken waar men al lang rekening had kunnen houden gezien het kut jaar.

PLANNEN AANDEELHOUDERS!!! Er is maar 1 plan voor hun: zeer dringend verkopen. Het moest al rond zijn.

Beste mensen, ik blijf het zeggen. Zolang hun er zijn kan NAC niet bouwen. Dat is al die jaren al wel duidelijk geworden.

De enige opleving die we gehad hebben zijn meer toevallig en met dank van city gekomen.
Dessers, vreven, Ambrose, Manu, agelino.

0    
RV

Dat wij niet weten wat het spelersbudget is volgend jaar wil niet zeggen dat de directie dat nog niet weet uiteraard. Het zal tijdens de forumavond wellicht bekend worden. In principe maakt dat budget mij niet zoveel uit.
De TD mag zich bewijzen, krijgt de kans en rond 1 Juli weten we genoeg.

Dan moet de basis gelegd zijn, moeten we weten wie de eerste keeper wordt, welke spelers de leiding moeten gaan nemen op het middenveld en welke de basis centraal achterin moeten gaan vormen.

In de voorbereiding nog op 1 of 2 posities wisselen als blijkt dat iemand zich ontwikkelt of er nog een bonus aankoop te halen valt en dat moet het zijn. De nekharen gaan toch recht overeind staan als je bedenkt dat we na 10 wedstrijden afgelopen seizoen er nog niet aan uit waren wie nu de vaste keeper is. Absurd!

0    
Scheids!

Als je terug wilt komen heb je een eredivisie-waardige selectie nodig en daar beschikt NAC niet over. Of dat in de komende maanden wél gestalte gaat krijgen valt sterk te betwijfelen, de geldkraan die nog wat druppelde is strak dichtgedraaid en vast gelast! Sponsoren verdringen zich bij de uitgang, evenals de meest waardeloze selectie uit de NAC geschiedenis. NAC zal er goed aan doen om de club in eigen handen te krijgen, net zoals het stadion zelf. Dat zal op termijn zorgen voor veel stabiliteit en rust en zal de jarenlange chaos daarmee laten verbleken.
Voor mij heeft dat een hogere prioriteit dan binnen een jaar terug keren op het hoogste platform.
Geef onze club terug en heel rap!!!

0    
SnooF7

Is 28 mei gekozen omdat het openbaar vervoer die dag plat ligt? De drukte hierdoor op de weg zal toenemen en het animo doen verminderen i.v.m vertraging. Een gemiste kans.

0    
jvt

Aan wie moet je NAC terug geven dan? Wie of wat is nog NAC? Een illusie, een hoop lucht? Een dichtgeslagen boek?

We hebben wegkijkende amateuristische aandeelhouders, een falende RvC, een onervaren directie zonder regio- en NAC binding, met dan nog zelfs een slecht trackrecord die bovendien haar bijberoep mag houden. 0,0 spelers want iedereen op misschien 2 na is zwak en misselijk. Een blunderende, op degradatie afstevende trainer die er niets van bakte. Die maar een heel klein beetje wilde veranderen en er een al net zo ongeïnspireerd 'team' van maakte ... Die de ervaren Damen voor het eerst als voorstopper tegen Feijenoord opstelde. We stonden 2x laatste, NAC en Helmond en willen nu kampioen worden?

Er is niks meer over dan alleen supporters, een rijke historie en hoop. Maar op basis van wat is er hoop?
Hoeveel jaar zijn we murw gebeukt met nieuwe namen die voor velen hier ongezien vertrouwen gaven.
Ja nu, na jarenlang jvt's pleidooi gaan er meer inzien dat een selectie van 18 man aangevuld met een paar van MC en inclusief een paar sterhouders het beste beleid is. + inkrimpen van de technische staf

Fijne dag.

0    
Pietjebel

Fc rente is het gelukt in 1 jaar met minder geld als ons maar wel met een goed scouting netwerk en met een hele goede speler van city

0    
Stan

We zullen het met minder financiële middelen moeten doen dan afgelopen seizoen.
Maar dat zegt helemaal niks over de kwaliteit van de selectie!

0    
JN

Als ik het zo lees, betwijfel ik of de taken niet te groot zijn voor twee fulltimers. Bij een aantal zaken moeten ze ook zorgvuldig kunnen handelen en daar moet voldoende ruimte voor zijn in een korte tijd. Ze kunnen namelijk niet de hele zomer lang bedenken wie ze van City zouden willen en wie ze bij Helmond willen stallen, om maar een voorbeeld te noemen. De financiering van het stadion willen ze rond krijgen én er moet heel flink in de selectie worden gesneden. Gelukkig is bij het laatste al een eerste slag geslagen. Nu nog een paar linksbacks en middenvelders eraf.

0    
De Lange

Budget zegt niet veel. Ga maar eens na welk budget de ploegen uit het rechter rijtje eredivisie hadden of hebben. Elke linie een leider is belangrijk en nog belangrijker een goede keeper. Geef daar maar eens geld aan uit

0    
scheppioni

Idd De Lange, maar blijkbaar is dit voor ons NAC nogal lastig de laatste jaren, koch was het niet als leider, Nijholt komt als leider te kort wel nog als breedte van de ploeg prima en Te Vrede was het lang wel, maar verzoop in 2019 op het eiland ! De Schreuders zijn voort lastig aan te komen !
Wordt nog een zware opgave en heb heel wat argwaan met deze td en ad. Maar vorig jaar rond deze tijd was ik razend enthuosiast met vd gaag, dus kan ooit meevallen(hoop ik) en ooit tegenvallen !

0    
Peer

Graag ophouden met zeggen naar 1jaar terug. Kan alleen maar teleurstelling opleveren. Het is niet zo simpel om te promoveren. Bouw eerst maar eens aan een echt team
Bestuur krijgt het echt druk met alle nagelaten ellende succes heren

0    
van Flieger

Bewolkt aan de Costa, 19 gr,

Het bericht van het heenzenden van de eerste 16 spelers toonde de waanzin die zich de afgelopen jaren heeft kunnen ontwikkelen bij ons NAC. Zonder enige controle, zonder enige sturing mocht een Woenselse mavoklant de hele club in een diep ravijn storten. Sterker nog, hij werd daarbij aangemoedigd door de zeer onervaren Justin en zijn RvC Dancers. Als lemmingen doken zij achterelkaar van de fjordberg af. Ons NAC is tot op het bot beschadigd en dit gaat niet binnen 1 jaar goedkomen. Zeker niet omdat zij pas midden mei wisten waar zij aan toe waren. De volgende stap is namelijk al lastiger en stroperiger, namelijk het afscheid nehmen van nog een stuk of 10 verzakers met doorlopend contract. Spelers die aan de straatstenen niet te slijten zijn. Kali, Koch en Kastaneer, Carolina, Rosheuvel en El Allouchi, vindt maar eens een club voor die knakkers. Toch moet dat. Of je zegt ze op en betaalt wat je ze nog verschuldigd bent, van Aalst, Burema en van Weelde kunnen dit samen met blunderaar Gielen toch wel even op zich nemen? Of stopt hier de grap. Vinden zij dat hen geen blaam treft en dus niet hoeven te betalen voor deze catastrofe ? Want uiteindelijk draait de discussie steeds daarom: zij hebben geen fouten gemaakt en hoeven de schade dus helemaal niet te voldoen. Na de vorige degradatie beveelden zij dat 8 ton erbij genoeg was. De buklaaf Goetzee vond dat ook en ging aan de slag, met verheerende gevolgen.

Nu is er voor ruim 5 miljoen aan investeringsbehoefte en voor 1 miljoen aan severance. Dat laatste weigeren van Aalst en Co te betalen lijkt het wel. Anders waren we die verzakers nu al kwijt. En hier komen we dus op het punt van grote zorg: er gaat weinig veranderen. De Belg met bijwagen gaat binnen de lijntjes kleuren en tegen de tijd dat het echt 5 voor 12 is staat er nog lang geen elftal.

Een technisch Forum heeft geen enkele zin zolang spelersvriendinnen en makelaars bepalen waar de kinderen van City gaan speler (Girona, Twente) en zolang er geen echte veranderingen komen in mentaliteit bij de eigenaren en RvClowns. Het zal net lang duren voordat de eerste franstalige congolese-belg bij ons NAC binnenwandelt. Waarschijnlijk een dag na dat forum waarop zij met omfloerst taalgebruik en grote woorden zichzelf presenteerden als gedreven managers.

0    
Dun Diëe

Dat de bezem door de selectie gaat is uiteraard nodig. Maar NAC heeft als club het meeste aantal spelers laten spelen de afgelopen twee jaar. Dat wil vooral zeggen: zwalkend beleid. Allemaal prima dat nu weer de helft kan vertrekken, maar laat de toekomst dan wel zo zijn dat er eens een keer wat minder spelers versleten worden.

Tot slot, roeptoeters die zich beklagen dat er nooit naar hen geluisterd wordt. Dat betekent maar één ding: je brengt je boodschap verkeerd. Maar enige vorm van zelfkritiek schijnt hun nogal vreemd te zijn. Eigenlijk net zoals bij het grootste deel van de selectie dit seizoen. Hoe toepasselijk.

0    
Stino

Ik ben bang dat ik het wel met van flieger eens ben, wss gaan we als nac weer overal naast pakken, omdat we ons veel te veel afhankelijk maken van een netwerk wat alleen bestaat om city te dienen. Ik weet niet of je blij moet zijn met de restjes die van de tafel vallen. Heeeeel soms zit er iets lekkers tussen (angelino), maar verder is het alleen maar oud brood. Ik heb de oplossing ook niet en het zal zeker heel moeilijk zijn om as nac zijnde een goed verhaal te kunnen verkopen naar eventuele nieuwe spelers. Voetballers lezen ook wel eens wat van nu.nl en die zien nac ook niet als de club die je carriere uit het slop helpt of lanceert.
Ik ben heel pessimistisch voor het komende seizoen.

0    
van Flieger

De Lange - Smulders dacht ook nog echt dat hij NOAD gasten had aangetrokken. En die hele schil van jaknikkers om hem heen ook. Dat maakt het allemaal zo pijnlijk. Dat ze de boel totaal verkeerd ingeschat en beoordeeld hebben. Dat ze het zelf niet waard zijn om de posities te bekleden waar ze inzitten. Daaraast durfde (en durft) niemand van Aalst en Co aan te pakken. Als je ziet hoe bijvorbeeld een Goetzee omging met dit mannetje, niet normaal meer. Als een soort lakei om hem heen dansend, nog net niet achteruit de kamer uit.

0    
De muzikant

@pietjebel, Twente met minder geld dan ons????? Onder welke steen lig jij?

0    
DunErwt

Met deze grote 3 en hun jaknikkers gaat het hem voorlopig niet worden.
Dit word jaren 80 stijl lang in de KKD speulen.
En wij supporters roepen hier wat, hangen een spandoekje op, oow we pakken nog een forum avondje. Verschil met de jaren 80 dat supporters verhaal gingen halen.
Lees zelfs dat NAC maar een stadion in BoZ een stadion moet bouwen, voor de grote?! Klan uit zeeland, want met Breda vul je geen stadion?
Rot eens op joh het enige goeie wat uit zeeland komt is de westenwind!
Zo erg is het dus al, de club en supporters liggen op hun rug, de zogenaamde supporters uit zeeland pakken de club af.
Zoals de zeeuw het vroeger deden, VOC mentaliteit........... Zum kotsen.

0    
Nacman

Flieger als je alles zo goed weet slaat je hoofd zien op de avond sla met je vuist op tafel en zeg hoe het moet als je het lef hebt .
Doe je dat niet dan zwijg voor goed hier op de bar met je stokerij en persoonlijke vetes op nac

0    
Nacman

Bar is bsr

0    
Pietjebel

@ de muzikant
Nac wilde volgens mij halveren van na de kkd
Van 13miljoen na zon 5a 6 en hopen zelfs op 7 miljoen


FC Twente heeft na de miljoeneninjectie van investeerders en hulp van de gemeente Enschede verreweg het hoogste spelersbudget van de Keuken Kampioen Divisie. De Tukkers hebben ongeveer 4,5 miljoen euro gereserveerd voor het vormgeven van de selectie die terugkeer naar de Eredivisie moet bewerkstelligen.

Dus zou het ons ook moeten lukken lijkt mij

0    
Geelzwartwit

Tijdens de avond krijgen supporters de gelegenheid de nieuwe directie beter te leren kennen en te bevragen..

Hou toch op met dat geklets zonder waarde.
Maak je beleid. Presenteer je beleid en voer het uit.
En communiceer over de voortgang en of wijzigingen in je beleid. Klaar

Hup aan het werk.

Zo klaar met dat slappe gedoe

0    
Cees

Als je alle diepgaande, inmiddels voorspelbare kanonnades van Flieger op een rijtje legt, dan moet, zeker “hij” haast exact weten waar het bij NAC daadwerkelijk aan schort. Zo profileert hij zich nadrukkelijk. Laten we eens aannemen dat hij met zijn meestal enigszins onfatsoenlijk en negatief gebral, toch tot een bepaalde hoogte gelijk zou hebben?

De oplossing heeft hij echter nog nooit aangedragen, dat klip- en klaar en begrijpelijk voor elke lezer. Dat verhaal hoeft niet lang te zijn. Gewoonweg, hoe de fundering zou moeten zijn, dat volgens hem.

Hij gaat dat ook niet doen, ook niet opnieuw, als hij het toch al eens eerder heeft gedaan? Omdat ook “hij” daar simpelweg de kennis niet voor heeft, zo denk ik. Mij viel namelijk op, dat bovenstaande op deze site al eens meer op zijn bordje werd geschoven, (hoe dan Flieger?) door anderen! Hij reageert daar, zo slim en geniepig hij is, nooit op. Of komt met een smoesje. Steevast, altijd een van de twee. Even later gaat hij weer op de ouderwetse manier door met zijn oeverloze gehak, daarbij in den treuren in herhaling vallende.

Mijn advies, zolang hij dat niet doet, neem zijn geleuter totaal niet serieus.

0    
Braze

Het is de taak van de directie, de TD voorop, om een selectie samen te stellen die promotie kan bewerkstelligen.
Daar hoeft Flieger niet voor te zorgen.

Ook de begroting opstellen is een taak van Eisinga en als de beschikbare middelen te kort schieten om zijn plan, onmiddelijke promotie terug naar de Ere, dan moet hij bij de Grote Drie en-of de sponsoren aankloppen.

Ik ben benieuwd of Eisinga en van de Abeele hierover op de forumavond voldoende duidelijkheid kunnen geven .
Voor supporters en sponsoren is dit belangrijk om ze te bewegen NAC te blijven steunen.

p.s. Dat hele stadionverhaal kan wat mi betreft voorlopig in de ijskast of de gemeente moet het voor niets over willen doen aan NAC )De gemeente Enschede geeft tenslotte ook een veelvoud uit de belastingopbrengst aan De FC Twente

0    
DunErwt

@Cees

#egowar

0    
Nacdictive

Er is dit seizoen gigantisch veel misgegaan maar als de 3 blijven zitten, is het dweilen met de kraan open en op hoop van zegen..
Echter afgelopen seizoen hebben we ook weer gezien wat het (ad hoc) beleid van NAC ons gebracht heeft. Zwartwit gezien zijn we er na het ontslag van Smulders (ja die man heeft fouten begaan) enorm op achteruit gegaan en zijn we mn gedegradeerd obv de 2e seizoenshelft.. wat te denken van het Technisch Hart, het vertrek van JG in het kielzog van Smulders etc etc..
Het budget wat we hebben is eigenlijk niet eens boeiend, veel belangrijker: wat doen we ermee?

0    
Sanseveria

@Pietjebel

Je vergelijkt de appels van de totale begroting van NAC met de peren van het spelersbudget van Twente. Klopt dus niet.

0    
Dutchbird

@pietjebel
Je heb een klokkie horen luiden maar je hebt geen idee waar het klepeltje hangt jongen.
Van Leeuwen besloot gewoon meer geld uit te gaan geven dan er was en niemand die hem terugfloot.
Als Eisenga dat doet dan flikkert van Aalst hem op staande voet buiten want dan moeten de grote drie bijlappen en daar hebben ze een bloedhekel aan.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja