Overal waar we komen

Van den Abbeele: "Verkennend gesproken met Baiye"

Belgisch jeugdinternational Brandon Baiye en NAC hebben een oriënterend gesprek gehad. Vorige week verschenen er verschillende geruchten dat de middenvelder en NAC al tot een overeenkomst waren gekomen, maar daar is (nog) geen sprake van.
De 18-jarige Baiye speelt sinds 2011 in de jeugd van de Belgische topclub Club Brugge. Destijds was technisch directeur Tom van den Abbeele hoofd jeugdopleiding bij die ploeg. Van den Abbeele haalde de jongeling zelf naar Club, waardoor de twee geen onbekenden zijn van elkaar. Van den Abbeele laat desgevraagd weten dat van een akkoord nog geen sprake is. "Brandon heeft veel kwaliteiten en we hebben een verkennend gesprek gehad. Maar goed, hoe meer je erover zegt, hoe minder makkelijk het wordt om hem effectief ook aan ons te binden. Dat hij hier langskomt, betekent dat er ook van zijn kant interesse is, denk ik. Er zijn, los van wat wij hij wil en wat wij willen, nog andere zaken waar we rekening mee houden. Denk bijvoorbeeld aan een opleidingsvergoeding. We hebben een goed gesprek gehad en wat gaan zien waar het eindigt."

Bron: B-Side Rats

Terug naar overzicht
64 Reacties
0    
Tante Annie

ik snap dat hij te jong is om er echt wat over te zeggen, maar ik zou er persoonlijk wel echt blij mee zijn als hij voor NAC komt ballen. Helaas heb ik het ook vaak genoeg fout gehad, dusja

0    
Chris W.M.

Jammer alleen dat hij niet van gedachten heeft kunnen wisselen met onze nieuwe coach, horen wat zijn plannen met hem zijn. Want die nieuwe coach...

Leuk geprobeerd, maar denk redelijk kansloos. Zijn grotere clubs interesse in de aanvoerder van België onder 19, die wél centen hebben. Tekent dus gewoon voor een hoger salaris bij een grotere club waarna je weinig meer over hem zult horen ben ik bang..

0    
Chris W.M.

*die interesse hebben

0    
Owen

Zou echt topnieuws zijn, talentvolle jongen die eerst een jaar in de KKD kan wennen aan NAC en dan (mocht het daadwerkelijk lukken om te promoveren) volgend jaar in de Eredivisie kan laten zien wat hij echt in huis heeft. Enige dingetje is wel dat NAC financieel niet de beste papieren heeft om deze jongen aan te trekken. Laat maar zien wat je kunt betekenen Tom!

0    
bart

Dit is weer zon typisch gevalletje waar Twente mee aan de haal gaat...

0    
Owen

Vind het overigens voor ons als supporters wel iets hebben dat het bestuur als in Eisinga en VDA zo open zijn tegenover de fans en de media maar kan ook wel goed begrijpen dat Smulders hier nooit iets over naar buiten liet komen mbt pottenkijkers en andere mogelijke teams in de markt voor spelers.

0    
TvB

Ik zou als td zulke uitlatingen niet doen. Creeer je alleen verwachtingen mee en onbegrip/ teleurstelling als het niet doorgaat. Bovendien zijn er ook andere clubs die zo interesse krijgen misschien

0    
Die ne gast

Geef het volk brood, spelen en een trainer. Zolang er geen trainer is, moet je het volk stilhouden met het bevestigen van geruchten over spelers die toch niet gaan komen?
Rare communicatie-strategie.

0    
Pietjebel

Dat gaat dus nie door

0    
NACBredaHB

Ik hoop dat LarsW nagedacht voordat hij dit ging posten. Natuurlijk maak je nu slapende honden wakker.

0    
NACBredaHB

*heeft nagedacht

0    
Ben

Ga even bij de tops clubs informeren......bijv botegin v d Heijden ramselaar nog meer spelers die niet aan een nieuw contract of spelen toekomen...eerst een stabiel elftal met ervaring voor mekaar krijgen

0    
Chris W.M.

@Ben

Je weet dat we gedegradeerd zijn hè? En dat we max € 150.000 aan salarissen betalen?

0    
Chris W.M.

@NACBredaHB

Op Twitter werd dit al als feit gemeld. Is zelfs door Voetbalprimeur in NL én België overgenomen. Als die honden nu nog wakker moeten worden hebben ze in coma gelegen...

0    
Ernie

Uiteindelijk bepaalt de speler zelf waar hij gaat voetballen. En we hebben het hier over een ventje van 18 jaar.

0    
Tje076

Hoop inderdaad dat niet al te bekend wordt dat hij transfervrij is. Zou jammer zijn als een club nu een gesprekje aangaat. Maar laten we het hopen.

Ik geeft de directie in ieder geval het vertrouwen. Ik wacht het af, niet te lang natuurlijk. Ik denk dat zij al wel een plannetje hebben.

0    
rade

@Ben
Mocht je t gemist hebben; we zijn gedegradeerd en hebben daardoor een beperkt budget. De spelers die jij noemt waren in de eredivisie al onbetaalbaar en hebben geen enkel interesse om voor NAC te komen spelen....Heb je ook nog een leuke suggestie voor de nieuwe trainer? Advocaat misschien of toch Mourinho...;(

0    
Dutchbird

Snap je nou echt niet Tom dat je in zo'n situatie gewoon je kaken stijf op elkaar moet houden. Natuurlijk moet je communiceren, maar niet als je daarmee je eigen ruiten kunt ingooien.

0    
7Hills

Toch grappig om te lezen dat Smulders al tijdens zijn bewind verketterd werd om het niet communiceren en dat onze nieuwe TD nu weer de grond in geboord wordt omdat hij wél toegeeft met spelers te praten. Waarbij ik er maar even vanuit ga dat Tom niet het achterste van zijn tong hier laat zien

0    
Diep Holland

Deze openheid is juist ook een middel omdat het een test is voor echt bij NAC willen en dat vertrouwen en testen, of iemand die zich zo laat weg lokken. Dus stel dat het via deze openheid toch een andere club voor hem wordt, dan is het het soort passant, dat als de complete hotemetoot van afgelopen jaren, ook beter niet binnen komen kan. Ook kun je overigens juist aanbiedingen op je af laten komen, om te kijken wat je marktwaarde is. Bewust lekken door wie dan ook kan onderdeel blijken van een aanpak, en al ingecalculeerd worden door zowel speler als club, waarbij er in dat soort orientatie samenwerking kan zijn.
Maar afgezien van dit laatste , te testen of zo' n boy echt voor NAC vlamt, is te testen, net als zijn vetpercentage.

Het gaat regenen , druppels op mijn Eye/phone. Ik ga naar binnen. Wie weet trouwens hoe het met de punten op de i staat ? Hoeveel I ' s gaat het om?

0    
Castle

Ja wie kan je krijgen voor de middenmoot kk divisie en geen geld en nog wat waardeloze grootverdieners waar je niet vanaf komt,ben niet zo positief jammer genoeg

0    
buurman

Komt zeker niet.

0    
Ernie

@ buurman
Is dat erg dan?

0    
fvf6

Je moet pas open zijn als je 100% resultaat hebt en geen slapende honden (die meer te besteden hebben dan NAC) wakker maakt. Bovendien zie ik liever dat de trainer bekend wordt ge maakt die zal toch ook inspraak willen bij het samenstellen van de selectie , niet geheel onbelangrijk m.i.

0    
Braze

Er moet nog veel gebeuren, maar er is relatie nog veel tijd voor de eerste training. Een goede spit, een sterke centrale verdediger, een creatieve middenvelder et.

Eerst nog opruiming onder de verzakers van vorig seizoen.


De nieuwe trainer komt ook wel en ik hoop dat er meer te kiezen valt dan alleen Brood. Jong, goed opgeleid en enthousiast mag van mij ook.

0    
Breda

Alsof een aanvoerder van Jong Belgie die weigert zijn contract te verlengen (wat al vol in de media heeft gestaan) niet op de radar staat van ongeveer alle clubscouts in Europa.

Naar het schijnt wil hij spelen. Dus topclubs vallen af.

Maar deze gast lijkt me alleen haalbaar met een of andere rol van City in de deal.

0    
Balkan

Smulders hield het stil, wat nu in 1x toch goed blijkt ( bij sommige). VDA laat iets horen en dat is dan weer niet goed voor pottenkijkers.

Had Smulders maar pottenkijkers of kapers gehad, dan hadden we ons nu over iets heel anders druk gemaakt.

Hoofdsponsor, stadion aankoop. Lelijke of juist mooie shirts oid.

0    
van Flieger

Geen nieuws is tegenwoordig ook al nieuws. Een totale schipbreuk dreigt.

0    
buurman

Beste Ernie. Zeg ik dat dit erg is ? Ik vind dat men schromelijk overdrijft. Alsof dit groot nieuws is. Ilic heeft een vol seizoen Partizanen Belgrado op zijn cv. Die is niet minder dan deze jongeman. Wel is een goeie trainer nodig om eruit te halen wat erin zit.

0    
Nacman

Zo lang de liefde voor nac zal bestaan zal er nooit schipbreuk zijn opperazijnzeiker van fliegertje neem je pilletjes en spring van je alp af
Wie er komt of gaat bij nac zal me een worst wezen als er maar een elftal staat dat voor elkaar door het vuur gaat

0    
Heksenketel

Tom (van den Abbeele) Poes verzin een list.

0    
Cees

Gaat men vanaf heden plots de rode draad van nieuweling Tom van Abeele volgen?

Het is overduidelijk, NAC heeft totaal geen eigen gezicht. Elke nieuwe passant, hoe goed bedoelt ook, daar ben ik best van overtuigd, drukt gelijk qua beleid zijn “stempel” op belangrijke zaken. Dat is in een degelijk BVO dodelijk aangaande de lange termijn visie.

NAC is verschrikkelijk hardleers, gezien de gloeiende blaren waar men nu op zit en in het verleden al op heeft gezeten. Ik hoop uiteraard van niet, maar ik vrees dat het vicieuze cirkeltje aangaande het, “pluk de dag” beleid maar door blijft gaan.

Los van het feit om zoiets te melden! Zoals ik het lees, is e.e.a. nog lang geen voldongen, met een levensgroot vraagteken, of dat het dat ook ooit gaat worden? Maar daar kun je over redetwisten.

0    
NB

@Breda:

Dit is precies wat ik ook dacht. Brandon Baiye een paar jaar bij NAC laten ballen (KKD en Eredivisie) en daarna mogelijk doorgroeien naar City. Voor beide partijen een duurzame investering welke zeker voor NAC op de korte termijn veel resultaat zal opleveren.

Laat Tom zijn ding doen als hij deze jongen kent. Laten we Brandon Baiye alvast wat geel met zwarte hartjes geven op Instagram. Wie weet helpt het!

#HUPNAC

0    
jvt

Is een zoethoudertje voor de seizoenskaarten "Kijk eens waar we mee bezig zijn"
Met tactisch en commercieel inzicht heeft dit allemaal niets te maken, en dat beste mensen is jammer.
Wij hebben een onervaren directie die het meeste door praktijkfoutjes gaat leren en daarna weg is naar een andere club. Wees er maar blij mee. Dit was Van den Aat nooit overkomen. We hangen ook bij deze jongeling weer aan de laatste mem. Dat is het NAC de dag van vandaag.

0    
Dun Diëe

Dit was van den Aat inderdaad nooit overkomen want die was als ik me goed herinner gepolst als AD, en om te helpen op commercieel vlak. Niet voor het halen van nieuwe spelers. Overigens sowieso een goedkoop argument: "wat als". De Belgische tv heeft er in het verleden een erg komische serie over gemaakt.

0    
Ernie

@ jvt
Kijk eens waar WE mee bezig zijn. Hoezo we?
Flikker op man.

0    
Ivo

Holland Casino speltip 1: Laat nooit in je kaarten kijken.

0    
Lamington

Buiten het feit dat ik het hier met velen eens ben..
Slapende honden? Had NAC niet het hoogste budget van de kkd komend seizoen? Welke slapende honden dan?

0    
ikke

als je geen voetballers hebt wat moet je dan met een trainer. straks net als altijd in augustus pas komen de nieuwe en dan eerst maar effe wennen aan elkaar en in spelen en voor je het weet is het kerstmis voor het gaat lopen ppfff. das nac zoals het al jaren gaat. jelle regeld de keeper?? mag hij blijven dan???
zijn ze zo tevreden over jelle?? ging zeker goed vorig seizoen met de keepers denk

0    
Ivo

@Lamington

Je concurreert vooral met eredivisie en KKD clubs en Belgische clubs uit de 1e en 2e klasse.
Spreken is zilver zwijgen is goud.

0    
kletskop1968

Dat moet je dan zeker aan iedereen laten weten...weer erg slim.

0    
scheppioni

Is wel een must dat de nieuwe trainer er ook bij zit anders gaan we weer op dezelfde smulders tour verder !

0    
Geelzwartwit

Spelers (willen} halen zonder dat je zeker van je trainer bent. Blijft bijzonder dat achterstevoren werken.

0    
Martinus

Dus, in een notendop:

Als het stil is rondom de TD, dan doet hij niks en moet hij weg want hij doet zijn werk niet goed.

Als hij openheid geeft over geruchten, dan is dat 'geen nieuws' en dan had hij beter zijn mond moeten houden om geen slapende honden wakker te maken. Zelfs Smulders snapte dat, hij doet duidelijk zijn werk niet goed.

Als hij een transfer bekend maakt, dan wordt er direct gekeken naar eventuele negatieve aspecten daarvan, waarbij ook verwezen wordt naar deals die zijn voorganger heeft gemaakt (alsof de nieuwe TD daar iets aan kan doen). Indien er enige twijfel is, en die is er altijd, dan doet hij zijn werk niet goed.

Als hij met spoed een trainer zou vastleggen omdat iedereen erom zit te springen en hij legt de verkeerde vast, die niet op dezelfde lijn zit met de club, dan doet hij zijn werk niet goed.

Als hij lange onderhandelingen voert met een trainer dan staan we blijkbaar stil en kunnen er geen spelers worden vastgelegd (al bewijst hij het tegengestelde met zijn acties), dus hij doet zijn werk niet goed.

En dan vragen wij ons af waarom het zo lastig is voor NAC om mensen aan zich te binden?

0    
Peppie&kokkie

Een speler die nu voor NAC kiest komt om te spelen voor een hondstrouwe supportersschare die bij menig club verbleken. Als het resultaat uiteindelijk er ook nog is , is dit mooi meegenomen. Dieper kan NAC niet meer zakken na afgelopen seizoen. Helaas moeten we het met een licht gewicht van een TD doen komende periode. Alles heeft zijn prijs en voorlopig met de huidige financiële setting is het armoe troef.....

0    
Heksenketel

Ineens valt bij mij het kwartje! Mijn avond is in één keer goed, we zijn gered. Onze Tom heeft gegokt en gewonnen!

https://www.bndestem.nl/breda/belg-wint-1-4-miljoen-bij-eerste-bezoek-aan-holland-casino-in-breda-dolgelukkig-en-verbouwereerd~a40331c54/

0    
Sjef de gevulde koek

Op zijn insta staat dat hij weg gaat en mensen wensen hem succes veel komt de naam NAC na boven. We gaan het zien maar waar rook is is vuur lijkt me in dit geval. Deze week zal er veel gebeuren denk ik. Over 2 weken beginnen we weer.

0    
Optimist

Hebben er meer mensen problemen met het plaatsen van een reactie?
Als deze reactie wel geplaatst wordt zal dat aan een te agressieve spamfilter liggen.

0    
Fan uit Zevenbergen

Deze jongen word gehaald door City en mag ze eigen bewijzen bij Nac

0    
Optimist

Communiceren prima, maar natuurlijk niet over dit soort dingen en zeker niet de huid verkopen voor de beer geschoten is. Dan schiet je straks die beer niet, maar jezelf in de voet.

0    
Optimist

Benieuwd of het zo wel lukt de rest van het bericht te plaatsen;

Vorige week roken sommigen al een xxx en NAC blijkt inderdaad een paar ton (!) te veel aan huur te gaan betalen.
Nog meer als het interessante onderzoek van xxxxx concludeerde, want het stadion is nog minder waard geworden, omdat de bespeler nu eerste divisionist is en per definitie in financieel zwaar weer verkeert.

Waarom BSR en zelfs xxxxxx hier geen aandacht aan besteden is mij een raadsel, dit geeft toch op zijn minst blijk van financiële incompetentie.

0    
Mul

@zevenbergen... mag ze eigen bewijzen.. proest

0    
F4

Op derat, de moeder der aller nac sites, staat n mooi stukje over de huurverlaging en dat de gemeente NAC gewoon naait. Waarom vind ik daar hier niks over terug?

0    
Marco van bavel

Ik heb liever manu garcia

0    
Eekhoorn

Same shit, different day.

0    
Wim

Het stadion in niet minder waard geworden door de degradatie. De risicopremie voor is wel omhoog gegaan.

0    
Dutchbird

Als ik het verhaal van de Rat goed heb gelezen dan heeft Eisenga veel te snel gehapt op de nieuwe huursom en heeft hij de contracten niet goed gelezen die al een autonome huurverlaging hadden moeten opleveren. Vroeger noemden we dat een sigaar uit eigen doos. In dit geval gedeeltelijk maar wel voldoende om de huur nog verder naar beneden te krijgen als hij had opgelet.

0    
Lamington

Ivo
Dat concurreren met eredivisie teams NL en BE laat ik al buiten beschouwing. Bij NAC is afgelopen seizoen iedereen 'op kantoor' weggehobbeld zo'n beetje, maar toch kijken clubs eerst naar NAC als het gaat om scouting en spelers aantrekken? Ik vind dat moeilijk om te geloven, alsof andere clubs geen scouts, netwerk of plannen hebben.

En ik vind het prima dat dit soort zaken niet in het diepste geheim gebeuren. Nergens voor nodig. Alsof een zaakwaarnemer niet gaat shoppen en zo het nieuws of de speler onder de aandacht brengt. Het staat erg in contrast, overigens, met de trainersontwikkeling.

0    
van Flieger

Huisalp, ontbijt op terras, 15 gr,

Nou mensen, VDA heeft gesproken met een Belgische speler van 18 en we moeten onmiddellijk de polonaise lopen.

Afgelopen weekend kwam een bericht naar boven als zou de Friese volkszanger op uiterst naieve wijze akkoord gegaan zijn met een te lage huurverlaging voor het stadion. Dit bericht kwam enkele dagen nadat Joost van Mierlo op uitermate oneervolle wijze de club heeft moeten verlaten, na 3 jaar te hebben gewerkt aan het grootste onzinproject van de afgelopen jaren: koop van de ruine. De Rat is al jaren dood en was daarvoor spreekbuis geworden van de CR, het zooitje lamballen dat alleen zichzelf vertegenwoordigt en een schandvlek is voor iedere weldenkende of onafhankelijke supporter. Een RvC met Joost&Joost en Berry&Berry, belachelijker kon al niet. Nu gaan ze ok nog om zich heen slaan. Wat gaat er nog Meer uit de beerput komen ? Dat het geld van Karol Mets gebruikt is om het gat van de Vloet transfer te compenseren zullen ze graag willen verzwijgen.

We hebben geen trainer omdat Ruud Brood op vakantie is ? Dat gelooft geen mens.

Wij hebben de meest amateuristische en leugenachtige aandeelhouders van de hele eredivisie, daarom zijn we afgezakt naar een bedenkelijk niveau. Duizenden mensen hebben de club inmiddels de rug toegekeerd en ook qua sponsoring is de boel volledig in de modder vastgereden. De Friese 7 talenanalfabeet heeft nog altijd geen hoofdsponsor gestrikt ! Het wordt de hoogste tijd aandacht te besteden aan de ware Problemen binnen ons NAC, er is namelijk niets veranderd.

0    
buurman

Een mogelijkheid is misschien wel dat in samenwerking met MC Baiye kiest voor een seizoen NAC. Ook al omdat Baiye onze Tom goed kent. Maar groot acht ik die kans niet. Ik hoop van wel en dat zou heel goed werk zijn van onze jeugdige TD. Een pluspunt van TvdA is dat hij de lef heeft om in het voetbal zijn loopbaan op te bouwen. Hij krijgt bij NAC een pracht kans, wel een heel moeilijke kans, als wij hem tenminste niet al helemaal doorzeefd hebben met kogels voor het seizoen is begonnen. Een enorm probleem is dat nu onderhandeld wordt met spelers zonder dat we een hoofdtrainer hebben. De dilemma’s die onze TD moet zien op te lossen zijn enorm.

0    
buurman

En die dilemma’s worden door Flieger duidelijk in kaart gebracht.

0    
Real Robert

Wat een kansloos verhaal! Ga liever eerst eerst een trainer halen en ontbindt contracten.

0    
jvt

Ze hebben geen dilemma's, ze weten precies wat we willen en wat ze beloofd hebben. Het kampioenschap wordt volgend jaar in Breda gevierd, punt uit.

Er staat over twee weken een wereldteam, zoals Twente het kampioenschap afdwong. De jeugdige Tom heeft beloofd dat de selectie op de eerste training voor 80% rond is. Op 2 last minutjes na.

Er valt niets, maar dan ook niets te halen bij NAC. We hebben over twee weken een beer van een spits, een ervaren as incl topkeeper die heerst in het strafschopgebied, een stofzuiger en een leider op het middenveld. Buitenspelers die hun mannetje voorbij scharen en een voorzet op kophoogte kunnen geven. De gecontracteerde pupillen van nu zijn slechts gekruimel in de marge. Wat verlangen we naar die eerste wedstrijd! We komen niet meer met "Het is slechts een oefenpotje, dit zegt allemaal niks." Nee, vanaf minuut 1 is het menens. Heerlijk.

0    
[email protected]©

Uit de klaperrrrrrrrrrrrrrrrr van d'n Tom.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja