Wij gaan niet opzij

Van Leer: "Ik geniet ervan nu voor NAC te spelen"

Benjamin van Leer voelt zich steeds meer op zijn plek bij NAC. De van Ajax gehuurde doelman geniet van het feit dat hij wekelijks minuten maakt en is dan ook blij met zijn keuze voor Breda.
Van Leer slaagde vooralsnog, mede door blessures, niet helemaal bij Ajax. Ook dit seizoen hoefde hij niet op veel minuten te rekenen: "Ik heb geen spijt van mijn keuze om naar Ajax te gaan. Ik had een aantal keuzes, spijt is achteraf. Ik heb bij Ajax nooit mijn niveau kunnen halen, dus uiteindelijk ligt het ook aan mij. Na drie dagen op het trainingskamp in Oostenrijk raakte ik geblesseerd en in december scheurde ik mijn kruisband af." Toen NAC deze zomer na het vertrek van Muric op zoek was naar een nieuwe doelman, bood een tijdelijk vertrek naar de Parel van het Zuiden dan ook uitkomst: "Ik geniet ervan nu voor NAC te spelen en ben heel erg blij dat ze mij hier wilden hebben. Speelminuten maken is voor mij nu het belangrijkste. Uiteindelijk hakt het er toch in als je acht van de elf maanden in het vorige seizoen geblesseerd bent geweest. Ik denk dat ik stap voor stap naar mijn niveau toe moet werken." Hij heeft het naar zijn zin bij NAC, zeker nu de club eindelijk punten begint te pakken: "Je merkt dat het een hele mooie club is. De fans zijn er altijd. Ik zie een groot verschil met toen ik binnenkwam en nu. We hebben de laatste drie weken dan ook vijf punten gehaald."

Bron: B-Side Rats, FCUpdate

Terug naar overzicht
30 Reacties
0   0  
D'n opletter

En toch na dit seizoen afscheid van hem nemen.
Het is en blijft een onzekere factor. Geen baas in de eigen 16. Dat schot op de paal van afgelopen zaterdag was te houden en als laatste (non argument) die roze schoenen en handschoenen...het ziet er niet uit!

0   0  
Kaasknabbelaar

@D’n opletter, een schot op de paal hoef je doorgaans niet te houden ;)
Bovendien denk ik dat hij wel tussen de palen was geweest dat hij hem wel had gehad. Denk dat we gewoon nog steeds een goede keeper hebben voor een club die onderin meedraait, kan er genoeg opnoemen die minder zijn dan Benjamin.

0   0  
Sjef de gevulde [email protected]'n opletter

Denk dat wij goed op ons blote knieën mogen danken als we deze vast kunnen leggen. Voor NAC een top Keeper. Dus weet niet waar je jouw reactie op beoordeeld maar je naam doe je in ieder gaval niet te goede.

0   0  
Fred1

Die goal leek me ook houdbaar, ik denk overigens dat Zwarthoed niet minder is.
Degenen die weleens een training volgen zullen dat zeker beamen.
Hij is inderdaad geen baas in de 16 meter maar denk ook dat hij nog lang niet zijn niveau heeft.

0   0  
Tombola Breda

Absoluut een aanwinst voor NAC. Je ziet hem per wedstrijd beter worden. Afgelopen zaterdag ook een paar belangrijke reddingen verricht.

Hij mag alleen nog wat feller reageren op omschakelingen. Afgelopen zaterdag 2 situaties waarbij hij na een redding meteen de bal naar voren kon meegeven maar hij toch te lang twijfelt. Terwijl NAC het juist moet hebben van de omschakeling. Desalniettemin erg blij met deze stabiele factor na de keeperssoap van afgelopen tijd.

0   0  
YellowBlack

Zeker een prima keeper voor NAC. Hij kan alleen nog beter. Heeft nog niet z'n niveau die hij bij Roda had.

0   0  
van Flieger

Geen geweldige keeper, de 1-1 was weer houdbaar.

0   0  
Pizzabakker

Heb de indruk dat hij aan zelfvertrouwen wint en steeds sterker wordt. Zit zeker nog meer groei in.

0   0  
willem 4,5

Ben blij dat een aantal weer iets negatiefs kunnen vinden in deze voor een prima keeper. Hij hoort bij de betere keepers van de eredivisie. Als je al dat gepruts weer ziet in het aflopen weekend, goed gedaan Benjamin!

0   0  
Babosje

Ajakkes wilde hem niet voor niks hebben als mogelijk opvolger van Onana!
Als hij zijn niveau haalt is hij meer dan een uitstekende keeper voor NAC!

0   0  
West-Ham⚽️

Zeiken om te kunnen zeiken!!!! Hup Benji Hup Lieke!!!!

0   0  
scheppioni

Ik ben het met d'n opletter eens !!
Niks voor mij aan toe te voegen !

0   0  
van Flieger

Deze Tom Dumoulin look-alike heeft al behoorlijk wat ballen doorgelaten waarvan je kunt zeggen: een echte fitte topkeeper had die gewoon gehad. Maar na al het gezeik met Birighitti, Noppert, en Bertrams (plus een Pools keepertje met een contract voor 5 jaar die nergens klaar voor is) is de kinderhand blijkbaar snel gevuld.

0   0  
matc

Toch nog iets te janken Flieger? Je lijkt wel een oud wijd. Gadver

0   0  
matc

Wijf

0   0  
Michel

@Flieger

Zeg dan niets man, denk dat stiekem ligt te soppen ‘s nachts van Benjamin als je zo’n comment post

0   0  
Ele

Toch kan hij nog vele malen beter denk ik. Nog niet 100% fit, wat logisch is, pas 10 maanden na kruisband operatie. Gaan we nog wel meer plezier aan beleven.

0   0  
Breda1965

Schijnbaar hebben er hier een stel grote zeikers heimwee naar de tijd dat we alleen maar clowns in een keeperstenue hadden.Ik ben blij dat we eindelijk een echte keeper hebben

0   0  
rudy

Goed wordt steeds beter!!

0   0  
Wanny

Buiten het stukje over zijn uiterlijk, ben ik het een keer eens met Van Flieger.

Van Leer heeft nog niet echt een onuitwisbare indruk achter gelaten. Moet beter kunnen anders snap ik niet dat Ajax hem destijds heeft aangetrokken. Van een keeper met zo'n achtergrond verwacht je dat ie punten pakt. Dat heeft ie nog niet echt gedaan tot dusver.

0   0  
Robert

Van Flieger heeft toch gewoon gelijk? De onafhankelijk beoordelingen door VI of AD zijn toch ook helemaal niet
zo positief over hem.
Hij is toch fit gehaald. Waarom dan nog niet op zijn oude niveau?

0   0  
ome cor

Als je denkt dat een club die zo geëindigd is An NAC vorig seizoen en zo gestart is als we dit seizoen zijn gestart, dan heb je wel heel veel verbeelding als je denkt dat wij topkeepers kunnen aantrekken.

Onbetaalbaar of geen interesse in NAC, of gehaald door een betere club....
Beetje arrogant om te denken dat al die topkeepers thuis zitten te wachten tot NAC hen benaderd voor een rol drop en twee cola.

Benjamin is de kwaliteit die bij NAC past en als het team verbetert dan verbetert hij mee.

0   0  
D'n Beuk

Ik zie in hem ook niet de stabiele keeper die punten gaat pakken voor het elftal, is gewoon niet goed genoeg

0   0  
Die ne gast

Van Leer is in ieder geval nu al beter dan Bertrams of Birrighitti en van Van Leer weten we dat hij nog beter kan. is Lang geleden dat we een keeper hadden die corners af en toe eens uit de lucht pakt ipv stompt.
Ik ben blij met Van Leer.

0   0  
Hans64

Van Leer is top keeper voor ons NAC. Velen realiseren kennelijk niet dat je ook zeer afhankelijk bent van hetgeen voor je in de verdediging staat. En dat was niet best. Gelukkig wordt dat steeds stabieler. En daarmee worden ook de prestaties van Benjamin beter. Groeit het vertrouwen van het hele team. Want dan hoef je er niet minimaal drie te maken, zoals Pierre analyseerde, om te winnen! Dus ga vooral zo door! Hup NAC!

0   0  
GeelZwartHart

Volgend seizoen krijgen wij alsnog Muric

0   0  
am

Voor NAC gewoon prima.

0   0  
Belgische Naccer

Die goal was houdbaar. Ik vind sowieso dat schoten van ver buiten de 16 meter (20-25 meter) er doorgaans veel te gemakkelijk in waaien bij NAC. Een goede keeper moet dat soort ballen gewoon pakken. Zoals Babos vroeger met 1 hand klemvast...

Maar ik ben wel blij met van Leer, in vergelijking met die Australier is dit een grote vooruitgang. En Zwarthoed lijkt me ook niet minder. Ik vind van Leer bij corners en uitkomen ook niet heel zeker overkomen. Maar misschien komt dat nog, als ook de verdediging voor hem iets zekerder gaat draaien.

0   0  
Dutchbird

@van Flieger
"Tom Dumoulin look-alike", ga eens naar de dokter man of kijk een keer in de spiegel en schrijf dan op wat je ziet.

0   0  
jvt

Onafhankelijk gezien was die goal voor een topkeeper houdbaar geweest. Het is niet nu we gewonnen hebben dat het ineens allemaal kanjers zijn. Voetjes op de grond heren. Voorlopig moeten we nog een wedstrijdje of 3 winnen willen we een beetje uit de gevarenzone komen. Emmen uit 3 punten, niets minder. Emmen uit, waar hebben we het over.

Laad alle berichten na dit bericht in