Wij gaan niet opzij

Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #193

Das Phantom

Een bomvolle show op de dinsdag. NAC hield vrijdag een punt over aan het treffen met Jong Ajax, algemeen directeur Henk Valk schreef een open brief aan de supporters naar aanleiding van de ongeregeldheden, de jaarcijfers werden gepresenteerd en komt Peter Maas nou wel of niet naar Een Tikkie naar het Zuiden? Veel luisterplezier.

Puntje tegen Jong Ajax
NAC speelde vrijdag tegen Jong Ajax en hield een puntje over aan het treffen met de Amsterdammers. Het slappe begin zorgt voor irritatie in de studio, maar er waren ook een paar kleine aanknopingspuntje. Kan het nog op zijn plek gaan vallen voor NAC? 

Valk klimt in de pen
Henk Valk publiceerde afgelopen zondag een open brief gericht aan de NAC-supporters. Hij vertelde daarin welke maatregelen NAC neemt om herhaling te voorkomen en welke straffen er zijn uitgedeeld. Kunnen de mannen leven met de brief en de daaropvolgende acties? 

Peter in de podcast? 
We vallen met de deur in huis: Nee, Peter gaat niet aanschuiven. Die afspraak lag er wel met NAC en dus is de teleurstelling groot. Het hoe en waarom wordt uitgebreid besproken in de podcast, maar de mannen hadden gehoopt  om eens in gesprek te gaan over de plannen. Hopelijk komt dat nog wel, maar niet in een podcast-vorm. 

B-Side Rats · Een Tikkie naar het Zuiden - Podcast #193
Bron:
B-Side Rats
73 Reacties
30   6  
Richting grote markt

Ontzettend laf dat Maas niet in de podcast komt zitten.

De stilte vanuit NAC begint een Ontzettend grote middelvinger naar de achterban te worden.

Schaam je kapot

13   3  
Matc

Was te verwachten. Zwak.

30   6  
Richting grote markt

Ontzettend laf dat Maas niet in de podcast komt zitten.

De stilte vanuit NAC begint een Ontzettend grote middelvinger naar de achterban te worden.

Schaam je kapot

14   3  
EL Nino

Als we bovenaan stonden kwam hij zeker weten wel.

Laf hoor, zulk wanbeleid leveren als TD en dan je supporters niet te woord willen staan.

14   2  
Henri

Clubs/bedrijven in transitie hebben zichtbare leiders nodig.Mensen die hun plannen duidelijk kunnen communiceren en waar betrokken werknemers/supporters worden gehoord. Wegduikers zijn ten enenmale ongeschikt, zeker voor een volksclub als NAC. Dat de club op keyposities wordt bestuurd door wegduikers maakt het er in deze belangrijke, tot op heden zwaar teleurstellende fase niet beter op. We hebben charismatische, communicatief sterke leiders nodig die duidelijkheid scheppen.

13   2  
Youssef

Langzamerhand blijkt het toch helaas oude wijn in nieuwe zakken te zijn………..

11   6  
Realist

Waar is Valk? Te druk met deugen?

14   6  
Grote Kerk

Peter Maas mag niet van Pierre ! Hahaha rot lekker allebei op, niksnutten ! Ik denk dat hij met een interview komt met Blanco in BNdestem. Je weet wel een objectief stuk. Blanco het loopjongetje van Pierre.

9   1  
markenaa

Je mag hopen dat de td van de bvo waar je supporter en fan van bent een keer de plannen uit de doeken doet.

En dat noemt zich we gaan transparanter dan de vorige eigenaren doen

9   2  
raraNAC

Wat een slecht advies van onze Senior Communicatieadviseur van €110 per uur uit het Ginneken.
Juist nu moet je af en toe je gezicht laten zien. (Of stem laten horen in dit geval)

7   1  
Dos

Uit de berichten begrijp ik dat Maas een afspraak had met BSR om aan te sluiten bij de podcast. Dat deze afspraak niet is nagekomen is gewoon een kwalijke zaak.

11   2  
Wanny

Dat het spel en de positie op de ranglijst tegen vallen, daar kan ik nog wel mee leven. Het blijft sport. Maar dat je gewoon totaal niet communiceert met je achterban, terwijl dat 1 van de speerpunten was bij het aantreden van de nieuwe beleidsbepalers, dat is ontzettend slecht.

Maas moet daar gewoon gaan zitten en uitleggen wat zijn plannen zijn. Die jongens van de podcast zullen best een paar lastige vragen stellen, maar zullen hem echt niet compleet afbranden. Door er niet te gaan zitten geef je de achterban alleen maar redenen om juist wel steeds kritischer te worden.

Valk is zelf al jarenlang supporter en seizoenkaarthouder zegt ie. Dan moet ie toch wel begrijpen dat supporters het op prijs stellen als ze wat horen vanuit de club. En niet pas als je weer 600 euro mag aftikken voor een paar seizoenkaarten.

5   0  
BredaF2

Jammer dat P Maas niet aan is geschoven. Juist in deze periode is de transparantie hard nodig. Blijf proberen heren!

Is er ook enig bericht na voren gekomen waarom hij er niet was?

4   0  
Dun Diëe

Maas zou toch beter moeten weten…. Bij een club als NAC moet je uitleg geven op momenten als deze als de club er zo beroerd voor staat. Er zijn mindere TD’s voor hem geweest die dit aspect in elk geval wel respecteerden.

7   3  
Rijen 076

Wordt nu kenbaar dat Maas een scout was/is en geen TD..

5   0  
Wanny

Of het nu Maas is of iemand anders vanuit de club. Je moet zeker eens per maand naar buiten treden als club. Er zijn genoeg onderwerpen om toe te lichten.

Ik vond dat Valk op die forumavond best een goede indruk maakte. Maar daar is totaal geen vervolg aan gegeven en dat is jammer.

13   1  
Ouwe Spionkop

Ik kan me nog herinneren bij de oprichting NAC=Breda.
"Communicatie, transparantie en openheid" wordt heel belangrijk zei de woordvoerder. Nou dat klonk goed na die vorige donkere periode.
Inmiddels communiceren ze net zo weinig als de vorige aandeelhouders.
Ik had een groot vertrouwen in NAC=Breda, maar dat is helaas ver weg gezakt.
Echt heel laf om nu ook weer af te zeggen.
De trouwe supporters die daar wekelijks veel geld neerleggen en ook inspanningen voor verrichten zullen zich in de kou voelen gezet.
En dat is terecht.

13   4  
Rubenac

Ik moet de podcast nog gaan luisteren.
Maar het laffe wegduiken van een ieder met verantwoording komt mij de spuigaten uit.

Hiervoor is een iemand aan te wijzen en dat is Toon G.
Prima dat je zo bij PSV werkt, wat een half bedrijf is.

NAC is een club van het volk en dit volk zorgt voor het nationale draag vlak en uitstraling.

Haal deze weg en NAC is niets meer.

Ik ben er klaar mee, tabee

3   3  
BasSnelden

Als er vanuit de communicatie afdeling van NAC (Valk en Nijnatten en Knook) bepaald wordt dat men niet in podcasts gaat zitten, dan geldt dat voor iedereen. Dus ook voor Valk zelf, voor Maas en voor de RvC

10   5  
Grote Kerk

Een commissaris die 50.000 euro krijgt, is die dan onafhankelijk technisch toezichthouder ? Een lid van RvC krijgt normaal geen vergoeding, maar onze geldwolf Pierre van Hooijdonk natuurlijk wel. Om weer misselijk van te worden, wat een malafide praktijken zeg !

2   0  
Wanny

@ BASSNELDEN

Dat is ook helemaal niet erg als ze daarvoor kiezen. Maar dan zou er wel een andere vorm van communicatie naar de achterban moeten zijn. En die ontbreekt op 1 forumavondje na.

3   3  
Wanny

@ GROTE KERK

Waar staat dat een commissaris 50.000 euro krijgt?

4   3  
Das Phantom Deze gebruiker is een admin

@Grote Kerk

Als alles netjes in de jaarcijfers wordt vermeld, kan je dat moeilijk malafide noemen, lijkt mij. Wat je ervan vindt dat er betaald wordt is aan een ieder om daar een mening over te vormen.

8   2  
Swr

over de sfeer wil ik wel iets zeggen, het was slecht en er stonden een hoop mensen op de b-site die niet voor nac waren (naast ons en een rij boven ons), probeer dan maar eens sfeer te maken als er een hoop om je heen geen enkel liedje kennen. Nac werkt er zelf niet aan mee, bijvoorbeeld bij de wedstijd tegen willem2 daar mogen mensen die en clubkaart hebben op het zelfde moment als de mensen die een seizoenskaart hebben een kaartje kopen. ik ben bang dat er nu weer een hoop mensen komen die van de derby sensatie houden maar of ze echt voor Nac zijn weet ik niet.
Hup NAC!

18   1  
Da Pope

Peter Maas is blijkbaar een angsthaas. Als je gelooft in je eigen beleid en goed nadenkt over de keuzes die je maakt, is het helemaal niet spannend om alles toe te lichten. Niemand verwacht dat er geen enkele fout wordt gemaakt of neemt het je kwalijk als dingen anders lopen dan je voorzien had. Zolang je maar weet wat je aan het doen bent.

Je kunt eenvoudig onrust wegnemen door supporters mee te nemen in je overwegingen en bijvoorbeeld uit te leggen waarom je voor deze trainer hebt gekozen, hoe hij past bij deze spelersgroep en wat je gaat doen om de komende transferperiode de laatste puntjes op de i te zetten.

Het is natuurlijk niet zo dat mensen opeens niet meer geïnteresseerd zijn in het antwoord op die vragen, wanneer jij besluit daar helemaal niets over los te laten. Je kunt jezelf wel onder je bureau verstoppen met je ogen dicht en je vingers in je oren, maar daarmee zijn niet opeens alle vragen weg.

De totale radiostilte creëert bij mij het gevoel dat NAC niet durft te communiceren, omdat het bang is voor wat het moet vertellen. Blijkbaar heeft de club geen goed verhaal voor de sportieve wanprestaties en kan niemand uitleggen waarom we in één rechte lijn van gegenpressing naar betonvoetbal zijn gegaan.

De club had vertrouwen kunnen kweken, maar zaait door te zwijgen alleen maar meer onrust.

4   1  
Jappio

Eens met Da Pope, ook in slechte tijden moet je je achterban gewoon te woord staan. Als je een helder beleid hebt kun je dat toch gewoon uitleggen? Juist in slechte tijden geeft een goed verhaal vertrouwen. Nu vertel je niks en wordt er hierdoor alleen maar onrust gekweekt. Echte bestuurders staan hun achterban/medewerkers altijd te woord.

9   3  
henkietenkie076

Aantal reageerders die een ban hebben gekregen ( terecht wegens spam en idioot gedrag) beginnen wel aardig gelijk te krijgen. Dit NAC is een herhaling van zetten. Misschien moeten we stoppen met het roepen om promotie want dit NAC dreigt een club als mvv te gaan worden

8   0  
D’n opletter

@Bisiderats; dank voor de podcast! Jammer dat jullie, ook, mee gaan dat er dit seizoen niet gepromoveerd moet worden, maar dit ook volgend seizoen kan. Volgens de laatste '1912 avond' was Toon Gerbrands daar duidelijk in. Vorig seizoen mocht het, volgend seizoen (dit seizoen dus) MOET het..! Waar en wanneer is dat veranderd?

10   3  
Ant

Ik vind het oprecht tijd worden voor actie nu...

Een overname met vele beloftes (los van het sportieve) die stuk voor stuk niet waargemaakt worden of over gezwegen word.
Een adviseur die het wel even top down in elkaar zou zetten maar er helemaal niets top down is gebeurd.
Een TD die afspraken maakt met supporters en niets nakomt of schittert door afwezigheid op een forumavond.
Een AD die nooit zijn club (de supporters zijn de club inderdaad) verdedigd maar alles voor de bus flikkert.
Spelers die (op een enkeling na) geen enkele rot moeite lijken willen te stoppen in onze club en het voortbestaan hiervan.
Jort vd sande weg laten jagen ipv vertrouwen geven.
Bij het zoeken naar een waardige trainer uitkomen bij iemand die het liefst met 9 achterin speelt ? terwijl je ambities promoveren zijn?

En zo kun je nog wel uren doortypen...
Een verlies van 800.000 dat richting de 2.000.000 opliep zonder Banzuzi en de 4 extra avondjes NAC.
En vooral dat laatste stukje zit een heel belangrijk punt in. 4 extra avondjes NAC zorgen voor wat ademruimte?

Moet je eens opletten hoe snel Petertje en Henkie samen aanschuiven in kostuum bij alle supporters/podcast als WIJ DE CLUB NAC massaal wegblijven de komen 4,8,12 wedstrijden?
NAC heeft geen enkel bestaan meer over zonder de supporters en dit zijn de lieden die jullie in de kou laten staan? Denk daar maar eens over na bestuur.

8   3  
Henk 54

Supporters zijn / is NAC . Niet de eigenaren,rvc,technisch staf, voetballers. Er moet nu snel echt een inhaal slag worden gemaakt, waarschijnlijk met een grote bezem. Op naar een open professionele organisatie zonder van Hooijdonk en consorten.

4   0  
NAC4Ever

Vindt het vreemd dat Maas niet komt.
Afsprake hoor je naar te komen. Er kunnen uitzonderingen zijn. Maar die kan ik nu niet bedenken.
Denk dat het goed als er Maas wel een keer komt.

6   0  
Ouwe Spionkop

Ik heb er helemaal geen goed gevoel over.
Als je eens goed naar die jaarcijfers kijkt, zie je dat er zonder de verkoop van Banzuzi en de opbrengt van de bekerwedstrijden (die we dit seizoen niet eens hebben) een verlies van 2 miljoen gemaakt zou zijn.
Op zich geen ramp als de aandeelhouders dat maar steeds aanvullen. Maar dat garanderen ze maar voor 2 jaar.
Dus we moeten wel binnen 2 jaar promoveren anders wacht een nog veel moeilijkere periode. Met schulden, geen geld voor fatsoenlijke spelers etc. Kortom een echte KKD club zoals Telstar of MVV of zo.
Overigens vind ik het absurd dat de Gemeente Breda NAC ruim een miljoen huur per jaar laat betalen voor een vrijwel afgeschreven stadion.

6   6  
kopspion

Hoe erg het ook is, het begint er sterk op te lijken dat ene noad1976 nog gelijk heeft gehad ook …….

10   3  
Marco van Bavel

Zolang iedereen nog in de polonaise om de 14 dagen naar het stadion komt, gaat er NIKS veranderen!!! Blijf nou gewoon is thuis met zijn allen tot de winterstop.
En dan zullen er veel zeggen ben jij nou supporter.
Ik ga al 45 jaar naar Nac en ik wordt al 35 jaar voor de gek gehouden door Nac.
En ben het nu kotsbeu!!
Ik ben vrijdag al met veel pijn en moeite thuis gebleven.
Maar ik ben er klaar mee, tot er iets veranderd!!!
Ben bang dat het nog even duurt voor ik weer in het stadion zit.
Ik ben klaar met naar Betonvoetbal te kijken.

4   0  
markenaa

Begint toch wel heel erg hierop te lijken nu:

NAC is een club met een groot sentiment
NAC is een club met een groot aantal seizoenkaarthouders en supporters
NAC is een club met een groot stadion
NAC is een club met hoge lasten

NAC is qua professionele organisatie en sportief beleid gewoon middenmotor kkd

Andere poppetjes maar nog steeds geen topsportklimaat of professionele houding

2   0  
NAC4Ever

@KOPSPION
NOAD1976 riep van alles zonder NAC=Breda een kans te geven.

2   0  
muijske

In t kader van transparantie, de voordeur bij nac op ludieke wijze met transparante folie inpakken

3   1  
markenaa

@OUWE SPIONKOP

Ik kan me herinneren dat er destijds rond de overname soap gezegd is (ik meen door Vrolijk) dat de verwachting was dat er jaarlijks 2 miljoen tekort zou zijn en dat daar inderdaad garant voor gestaan zou worden.

Ook staat mij nog bij dat het nieuwe NAC als beleid heeft; gezond zijn en blijven door ieder jaar 2 a 3 spelers zelf opgeleide spelers met een x bepaalde waarde te verkopen.

Ik riep toen al dat dat speculatief ondernemen is. Men wilde 4 miljoen eigen vermogen opbouwen. Dan kan je met verbruggen en banzuzi jezelf rijk rekenen maar je hebt ook nog een begrotingstekort en je hebt niet ieder jaar een bazuzi en verbruggen.

Zie eerder artikel op bsiderats
https://www.bsiderats.nl/nieuws/plannen-nacbreda-grotendeels-uitgelekt

Fragiel als de panty tante annie

6   1  
Ouwe Spionkop

@Marco
Ik ook! Ik kon het vrijdag ook niet opbrengen. Als zo super behoudend blijven spelen en je zit gewoon naar niks te kijken dan zien ze mij ook niet meer voorlopig.
Tijd om een statement te maken.

4   1  
Dbare79

Hadden jullie dan niet beter kunnen daarschakelen met de juiste Peter in deze podcast, Peter Hyballa

4   6  
Nicky

(Pieter Post 🎵)

Peter Maas, Peter Maas, Peter Maas,...

Hij haalt wel spelers maar blijkt een angsthaas....

10   4  
Belgische Naccer

Het is blunder op blunder op blunder...

1. Geen enkele speler gehaald die het verschil kan maken in de KKD....laat staan de eredivisie
Misschien van den Bergh op een goede dag, maar dat is ook sporadisch.

2. Van der Sande gratis naar de concurrent....Ja je kunt Hyballa de schuld geven, maar die beslist niet of een speler weg moet of mag blijven dat is echt wel de TD.

3. Dan Hyballa ineens weg terwijl je net verlengt had. Had dan van der Sande gehouden en had Hyballa er op dat moment uit geflikkerd. Nu heb je niks meer.

4. Dan weer een amateuristische grijze-muis trainer terug, met het te verwachten bijbehorende angsthazen-voetbal zoals we dat kennen van dergelijke flut-trainers als Steijn en Molenaar...

5. Het promotiejaar is een farce gebleken. 1 grote leugen naar de achterban. Wie gaat dit uitleggen aan de 15.000 seizoenkaarthouders?

6. NAC=Breda predikt een open communicatie...nou we zien het weer...

Wat is daarop uw antwoord Meneer Maas? en Meneer Valk? en meneer van Hooijdonk?
En wat is het plan van aanpak...om nog iets van dit seizoen te maken?

Kan die flut-jouirnalist Blanco deze vragen anders eens stellen aan de kopstukken van NAC=Breda? In plaats van dat eindeloze geblaat zonder inhoud?

Het is allemaal KUT mensen! Er zijn weer gouden bergen beloofd, maar er zit helaas weer niets achter. Geen Geld, Geen kwaliteit, Geen plan, allemaal weer gebakken lucht, as always bij NAC.

Gelukkig kost een drankje op de tribune maar 1 Euro, dat is wel het minste wat ze kunnen doen voor ons als supporters.....Onee wacht....6 euro voor een Sinas...

Flikker toch allemaal op man.

1   1  
Paul Soeters

Ook nu blijkt weer dat supporters niet "al" te serieus worden genomen. Tot hier en niet verder. Dat neigt sterk naar een bepaald ego-gedrag van menigeen in de organisatie bij NAC. Die van zichzelf nog steeds denken dat zij alleen de wijsheid in pacht te hebben. Ondanks wat allemaal is geschied en nog steeds gaande is. Deze, naar mijn mening omhooggevallen personen blijven rotsvast met een bepaald dedain neerkijken op het domme kuddevolk. Zo zien zij ons. Dat gaat niet veranderen bij deze zich als vorsten voelende personen. Omdat eigenbelang, vriendjespolitiek, ect. onder hun nooit tot de kiem is uit te roeien.

Wat te doen hieraan? Ik heb het al eens meer aangegeven. Supporters moeten trachten een bepaalde macht naar zich toe te zien trekken. Geloof me, bovengenoemde gaan, zo hypocriet als ze zijn, uiteindelijk overstag. Wat maakt macht? Simpel, geld!

Maak daar een begin mee, al is het vanaf nul. En gaandeweg, je gaat het meemaken, als makke schaapjes drinken ze uit je hand. Dan wel. Ik verzeker het je. Maar wees altijd op je hoede met dat soort individuen.

Zij voelen zich desondanks namelijk altijd boven God verheven.

6   5  
Arie

Marco van Bavel

Eens. Ben de laatste 2 wedstrijden ook al thuis gebleven en voorlopig zoeken ze het maar uit. Schijtbakkenvoetbal en beleid en dan een uitverkocht huis tegen Jong Ajax. Dat noem ik geen fanatieke betrokken supporters meer, maar gewoon mensen die het echt geen flikker uit maakt wat er gebeurt. Een avondje uit is belangrijker dan leuk voetbal, een herkenbaar team, doelpunten en overwinningen.

1   1  
Ouwe Spionkop

@Arie
Ze zeiden dat 't uitverkocht was maar er waren veel lege plekken op de tribunes.

6   0  
ennaojseejer

Als seizoenkaarthouders niet komen krijg je inderdaad lege plaatsen terwijl alle losse kaarten uitverkocht zijn

2   1  
Waarom zo

Nac begint op bier en ballen te lijken,een vrienden groep die iets organiseert. Wat in eerste instantie leuk is dank zij de supportersliefde. en niet dank zij het organisatorische vermogen. Het zijn tenslotte diezelfde mensen die nu nac lei(ij)den enop iedereen commentaar hebben. Terwijl ze zelf heel de dag ijdel voor de spiegel zichzelf staan te vertellen hoe geweldig ze wel niet zijn.

3   1  
Waarom zo

@paul soeters, supporters macht geven is onzin. het komt heel simpel neer op communicatie met de supporters. werknemers krijgen ook niet de macht binnen bedrijven. Als je communiceert met je werknemers dan gaat het goed. Ook al worden er fouten gemaakt. En wij de supporters moeten volgens mij gewoon de jongens op het veld aanmoedigen. Als onze directeur ballen heeft dan gaat hij eens een wedstrijd op vak G staan of op deB side of bij ... puur om te luisteren en te beleven.

9   2  
ome cor

De doelstelling is binnen nu en twee jaar te promoveren schreef de alwetende Blanco deze week in BN de Stem, toch ?

Vanuit NAC heb ik dit nergens gehoord.
Peter Maas kan spelers halen, maar een team is er niet. Hyballa bleek niet geschikt, maar JP is ook geen geweldenaar als hoofdtrainer.

En namen als Lokhoff, van Hooijdonk, Karelse, Ripson doen toch meer denken aan een gezellig avondje pilsen dan aan NAC naar de Eredivisie brengen.

5   5  
zoran

met de haagse kliek was het niks.maar nu met de bredase kliek is het nog minder.

6   3  
Wanny

Dat behoudend spelen viel vrijdag nogal mee. Eerste half uur was het niet best. Na de achterstand hebben we 60 minuten op de helft van de tegenstander gespeeld. Dat de creativiteit er voorin niet is om dan het verschil te maken is een ander verhaal.

5   0  
scheppioni

@ Wanny
Het ergste nog van alles is, pak een maand geleden uit bij cambuur was de eerste helft prima !
Toen dachten we echt van JA, maar nu lijken we met NAC weer veel verder in het moeras te zakken en dat is gvd zwaar kl^te !
Maar hopen op zondag dat we us mvv weer eens niet in het zadel gaan helpen........

5   0  
Wanny

@ SCHEPPIONI

Klopt. De puzzelstukjes vallen gewoon niet goed in elkaar. Terwijl we volgens mij best behoorlijke spelers hebben. Zul je zien dat er straks weer jongens weg gaan/moeten en dat die elders wel uit de verf komen.

5   1  
Matc

SCHEPPIONI, ik ben bang van wel. Iedere club die in een dip zitten komen er als ze tegen NAC spelen weer boven op.

4   4  
Realist

Oei Marco, daar schrik ik oprecht van. Ik weet dat jij een ongelooflijk NAC-hart hebt. Zo ver zijn we dus al heen als club..... om te janken. Wellicht dat excuses van Valk op zijn plaats zijn. Ow wacht.... alleen aan anderen natuurlijk, daar heeft hij wél tijd voor

3   0  
Tram

Mooie podcast weer. Bedankt mannen.
Ik hoop dat Peter Maas binnenkort toch aanschuift.
Aan zes euro voor een sinas (helaas geen grap) zal hij weinig kunnen doen maar ik ben benieuwd hoe hij gaat uitleggen hoe hij met een veel hoger budget erin is geslaagd om een elftal neer te zetten dat op de twaalfde plek staat. Hij kan moeilijk komen vertellen dat iedereen goed bezig is.

6   2  
Ivo

NAC - Jong Ajax

58% - 42% balbezit
21 schoten waarvan 4 op doel - 4 schoten waarvan 3 op doel
eXpected Goals: 2.31 - 1.06

De pot tegen Jong Ajax was vooral een les in effectiviteit. Tegen De Graafschap speelden we inderdaad "Schijtbakkenvoetbal", maar tegen Jong Ajax was dat niet zo. Dat we onmachtig zijn om 100% kansen af te maken is een feit. Kuijpers en Haugen hadden kunnen en moeten scoren, ook de 8 hoekschoppen hadden meer rendement op moeten leveren. En dan hebben we het nog niet over al het gebrei en de traagheid waarmee we naar de goal van de tegenstander bewegen. Maar er was zeker een andere intentie dan tegen de Graafschap.

3   1  
muijske

Zouden ze bij NAC wel doorhebben dat er groeiende onrust ontstaat? Of is het weer wegkijken en negeren totdat het klapt?

3   0  
Babos!

Rustig jongens! We zijn de voetbalclub hier tussen mark en aa! Velen doen net of het ineens nu wel goed gaat maar we zijn NAC toch? Zo werkt dat niet. Geduld moeten we hebben met veel bier. Proost!

6   2  
Theoden King

@Da Pope

Ik heb een eerdere post geplaatst met krek dezelfde strekking.
Door de aanstelling van JP "catenaccio" van Gastel, is het technische beleid 180 gr gedraaid t.o.v. Hyballa.

Wat zeg je dan als club? De selectie past beter bij verdedigend voetbal? Dit team is nota bene samengesteld in samenspraak met Hyballa. Er klopt geen ene reet van.

Ik vind het zorgwekkend dat het binnen de selectie tussen de spelers onderling niet lekker loopt én dat de beleidsverantwoordelijken bij NAC zich hullen in stilzwijgen en angsthazengedrag. Verontrustende combinatie.

7   1  
Matc

Hoe moeilijk kan het zijn om eens duidelijkheid te geven. Hoe zien de hoge heren de toekomst? Wat is de langeter.ijn visie? Gaan we aanvallend voetballen waar de spelers zoals eerder vermeld, voor zijn ingekocht of we vinden het wel best zo, als het maar gezellig is. Hallo, we zijn geen zaterdag 6 van DSE hoor!!! We zijn een profclub met 15 tot 19.000 toeschouwers. Wij hebben recht op duidelijkheid. Straks breekt de pleuris weer uit en dan is het te laat! Kom op heren, met de billen bloot!!! Ook als het negatief is, dan weten we tenminste waar we aan toe zijn, maar hou ons niet aan het lijntje.

4   2  
Moppernac

Als je verdedigend voetbal wilt spelen, dan had je beter Ernie Brandts voor de groep kunnen zetten.
Met Ernie hadden we vaak de NUL gehouden en zijn we 3de geworden in de EREDIVISIE.
En ook Ernie Brandts moest daarom weg, dus wat doen we nu met JP VAN GASTEL!!!!

3   1  
markenaa

Meer openheid en transparantie.

Ik hoorde in de podcast van bndestem
dat de AD de heer Valk heeft aangegeven dat er voorlopig geen directieleden in een podcast aanschuiven.

Het is dus crisis binnen de club.

4   0  
Peter13

Tegen Jajax heeft NAC helemaal niet verdedigend gespeeld. Zoals Wanny en vooral Ivo al aangeven, was het vooral aanvallend onmachtig. Maar als NAC die wedstrijd met 3-1 had gewonnen (wat gezien het spelbeeld en kansenverhouding best mogelijk was), dan was hier een heel andere sfeer.

Dat gemopper over verdedigend voetbal. Heb je de wedstrijd wel gezien? Jajax komt door slecht ingrijpen van NAC-middenveld en -verdediging op voorsprong en weet daar met treiterige vertragende acties (de scheids vond dat allemaal prima) het maximale uit te halen.

Natuurlijk speelde NAC niet goed. Maar catenaccio is heel wat anders.

6   0  
Tram

Hoog tijd voor een open brief van de supporters naar NAC en Henk Valk in plaats van andersom.

Het gaat superslecht met NAC maar directieleden mogen niet in podcasts gaan zitten en de enige communicatie van onze Henk gaat over zich misdragende supporters. Ongelofelijk. Geef toch gewoon eens eerlijk je mening waarom we ondanks een veel hoger budget dan vorig jaar nog steeds geen teamgeest hebben en waardeloze resultaten halen in plaats van je te beklagen over je eigen supporters. Iedereen snapt dat het niet zo moet gaan zoals in Doetinchem. Je mag de supporters op je blote knietjes danken dat ze wekelijks met 17.000 man blijven komen en naar bagger mogen kijken en zes euro voor een sinas afrekenen. Als Henk binnen Philips ook zo onzichtbaar was dan begrijp ik waarom het bedrijf naar de klote ging.

2   0  
Wil

Ben benieuwd hoeveel punten we zondag weer gaan verliezen......

12   1  
Jemo

Ik krijg gewoon bijna tranen in mijn ogen dat je gewoon naar een kansloze oosterburen kutclub zit te kijken die wel hun bestuurlijke sh*t meteen kunnen opruimen en wij al 5 jaar niet eens een fatsoenlijk bestuur, trainer en elftal kunnen neerzetten. Heeft er iemand ooit wel eens gedacht om NAC te gaan runnen als een bedrijf met mensen die geschikt zijn voor de functie en niet die worden aangenomen omdat ze uit de buurt komen. Ik mag het niet zeggen, en is ook niet mijn keus, maar begin bijna langzaam naar Man City te verlangen.

2   0  
Jemo

@moppernac toen hadden we Schilder, Penders, Zwijnswijk, Mitiliga. Dan hadden we nu geen eerste divisie gespeeld

1   0  
Paul Soeters

WAAROM ZO: Eén oplettende lezer, leest vrij simpel dat ik aangeef een "bepaalde" macht, dat wil simpelweg zeggen, dat je dan kan, of zeer serieus mag meedenken! Men neemt je in ieder geval serieuzer dan tot op heden. Of denk jij dat geld er niet voor zorgt dat dat geschied? Dus niet alle macht bij de supporters. Ik hoop dat het nu wel duidelijk is.

5   0  
EL Nino

Willem 2 loopt weer 3 punten uit, een regelrechte schande is het.

Wat zijn we van plan? Zo blijven aanmodderen? Of gaan we er nog wat aan doen want we zouden meedoen om directe promotie?

En maar lachen om Willem 2 die hun trainer ontsloeg. Die halen vervolgens een bewezen ervaren hoofdtrainer terug en gaan in een streep naar plek 1.
Wij halen een betonvoetbaltrainer die alleen wat ervaring in China heeft? Totaal geen voetballand ook. Slechtste trainer die we de laatste jaren hebben gehad.

Gaan we daar nog wat aan doen of blijven we aanmodderen?
Peter Maas, rot op. Je maakt heel onze club kapot. Ik ken mijn NAC niet meer!!!

2   3  
Een ander geluid

Is het fraai hoe we presteren?...nee zeker niet.
Maar Peter Maas heeft wel degelijk een verrassende en fatsoenlijke selectie samengesteld. Het zit zeer dicht bij elkaar. De blessures van (met name) onze spitsen waren (in tijd gemeten ! ) zeker te voorkomen geweest.
En dat maakt nu net het verschil. We hadden dan uit de kleine tegenstanders een puntje of 9 meer gehaald. Voldoende geweest om gewoon mee te doen en een betere teamspirit te hebben. Patriot bijvoorbeeld zijn we lang kwijt en absurd hoe hij zijn blessure heeft verkregen en verergerd. Ik krijg weer uitslag als ik hem geblesseerd de warming up zie doen.
Duimen dat Omarsson en Patriot snel fit zijn.
Met wellicht 1-2 versterkingen in de winterstop hebben we een prima elftal staan. Rust is belangrijk. Iedere trainer zonder goede spitsen in een matig presterend elftal begint verdedigend. JP gaat echt wel aanvallender spelen als de spitsen fit zijn.
En ten slotte. Groningen heeft 2-3 x spelers budget van NAC met een zeer ervaren trainer. Ook daar draait het niet. Zo eenvoudig is het dus niet. Gewoon naar stadion gaan en onze club positief kritisch volgen.
Goed weekend en duimen dat de ommekeer in Maastricht begint!

7   0  
Henri

Willem II stond na de wedstrijd tegen NAC op instoreten. Trainer ontslagen, TD weg, AD die ook weg wilde, maar als kapitein moest blijven zitten. Echter de ervaren Martin van Geel deed middels een noodgreep iets dat ze bij NAC hebben nagelaten. Hij benoemde de zeer ervaren in Belgische trainer Peter Maes. Deze man heeft in no time WII weer op de rails gekregen. Bij NAC benoemen ze een TD die geen ervaring heeft en deze benoemt nu zelf weer een hoofdtrainer zonder ervaring. Jongere of minder-/onervaren mensen benoemen of zelf opleiden kun je pas gaan doen als een organisatie staat zoals bij AZ of FC Twente. Nooit bij een organisatie die nog niet staat en geen resultaten heeft behaald. Een grote blunder van de beleidsbepaler want dit kun je vanwege de meerjarige contracten niet één, twee, drie corrigeren.

3   0  
BasSnelden

Valk geeft bij BSR aan dat directieleden niet in podcasts gaan. Dan moeten Vslk en Maas zich daaraan ook houden. Verder geven alle spelers aan dat ze de huidige nac selectie goed vinden. Dan mogen diezelfde spelers het zelf ook laten zien op het veld!

2   0  
markenaa

@henri

Het frappante is dan ook nog dat 1 van de beleidsbepalers de AD er nog helemaal niet was toen de td aangesteld werd. En dezelfde AD ook geen ervaring heeft met eindverantwoordelijke zijn bij een bvo.

Tel daarbij op het frappante dat er bij de overname werd geroepen dat de club eerst bovenin de organisatie opgebouwd moest worden eerst AD en CD (CD hebben ze gemakshalve maar laten verdwijnen uit alle plannen) en dan pas TD... en dan pas trainer....

Dan heb je de kans om alles in de juiste volgorde en goed te doen en dan doe je her nog niet... bizar

Laad alle berichten na dit bericht in