Wij gaan niet opzij

Hendriks: "Ik ben de laatste tijd veel bezig met mijn fysiek"

Bovenslooter

Hendriks maakte begin dit jaar de tijdelijke overstap naar Breda, zat op 8 januari voor het eerst bij de selectie en maakte op 18 januari zijn debuut in het betaalde voetbal tijdens de uitwedstrijd tegen Jong PSV. De linksbenige verdediger begon dit seizoen nog als aanvoerder van Feyenoord Onder 21, maar draait nu wekelijks sterk mee in de Eerste divisie.

"Het gaat goed tot nu toe. Ik train nu elke dag met jongens die al lang in het betaald voetbal zitten. Ik denk dat ik hier elke week wedstrijden op een goed niveau speel tegen spitsen die al ervaren zijn en weten wat er gevraagd wordt op welk moment van de wedstrijd. Ik denk dat ik daar goede duels mee speel en dat ik daar zelf sterker en beter van word. Ik denk beter na hoe ik duels in ga," zegt Hendriks in gesprek met Feyenoord TV.

Van John de Wolf kreeg Hendriks de opdracht om een beest te worden. "Ik ben de laatste tijd veel bezig met mijn fysiek, veel extra trainingen. Ik denk dat wanneer je kijkt naar de duels die ik nu speel, tegen jongens die groter en een paar kilo zwaarder zijn, ik goed uit deze duels kom en goed mijn mannetje sta. Ik hoop dat volgend jaar ook te laten zien."

De komst van de 19-jarige verdediger is vooralsnog een groot succes. Sinds de komst van Hendriks heeft NAC geen wedstrijd meer verloren (7x winst, 2x gelijkspel). Daarnaast stond Hendriks al twee keer in het Keuken Kampioen Divisie Elftal van de Week. Eerder gaf trainer Maurice Steijn al aan ervoor open te staan om de verdediger ook volgend seizoen van Feyenoord te huren.

Bron:
B-Side Rats, Feyenoord TV
10 Reacties
90   7  
JimGoose

Mashart en De Rooij meenemen naar de sportschool. Misschien dat ze dan korting krijgen.

90   7  
JimGoose

Mashart en De Rooij meenemen naar de sportschool. Misschien dat ze dan korting krijgen.

33   2  
Ad B uit Roosendaal

Hendriks is een aanwinst voor NAC.

Voor een 19-jarige speler is dat geweldig. Hij heeft een goede toekomst. Voor hem, maar ook voor NAC, is nog een jaar bij NAC spelen goed voor zijn ontwikkeling.

Hij zal het ver schoppen en ik zie hem na 3-5 jaar bij een topclub spelen.

20   0  
Scheids!

Logisch, als tiener moet je body kweken wil je als verdediger kans van slagen hebben! Voetballend komt het allemaal wel goed daar, ook met de Rooij!

21   2  
PatjeR

Ik hoop echt dat 'ie nog een jaartje bij NAC blijft. Ben fan ondanks zijn laatste 2 wedstrijden.

Denk dat hem overnemen te hoog is gegrepen. Misschien als we promoveren?

0   14  
den hulk

misschien immers of haye naar achteren halen als men zoveel spelers in de achterhoede mist

5   2  
Tip

Prima speler. Nog wat ervaring en body en hij is niet minder dan van Hecke denk ik.

10   2  
Belgische Naccer

Hendriks doet het prima, op een paar slippertjes na de laatste wedstrijden. Maar dat heeft iedere NAC speler.

Het is een pupil van Steijn. Zoals Malone en Maria.
Steijn heeft de gehele achterhoede inmiddels "vernieuwd"
In mijn ogen een beetje onnodig, want met de verdediging van vorig seizoen was het ook gelukt in de KKD. Die stond toen ook al als een huis met Riera er nog bij.

Maar tijden zijn veranderd en Steijn doet het op zijn manier. Tot nog toe, qua resultaat met succes, qua veldspel dramatisch, maar dat geldt voor iedere KKD-club.

Ik hoop dat hij ons NAC gaat laten promoveren! Dat is het allerbelangrijkst. Want volgend seizoen staan er toch weer een aantal andere poppetjes in het veld. Het worden spannende weken!

7   3  
Mo

Maar tegen De Graafschap is zowat de hele achterhoede afwezig!

Dat is toch te gek voor woorden!

2   4  
Cool hand

Het verbaast me dat je zoveel lichtgewichten ziet in het Nederlandse betaald voetbal. Ze hebben alle tijd van de wereld om fysiek top te zijn. Mathijs de Ligt was al een beer op zijn18e. Per Schuurs is inmiddels ook een flinke gast. Waarom niet op jonger leeftijd hieraan werken?

3   0  
Scheppioni

Prima voor de subtop en laat ons NAC nou eens een stabiele subtopper eindelijk willen worden .....

Laad alle berichten na dit bericht in