Wij gaan niet opzij

Steijn: "Ik ben er niet blij mee"

Bovenslooter

Kopzorgen voor trainer Maurice Steijn in aanloop naar de Eerste divisie kraker tegen De Graafschap op zondag 28 maart. De trainer mist sowieso twee en mogelijk zelfs drie verdedigers door interlandverplichtingen. Steijn baalt van de keuzes van zijn voorgangers: "Ik ben er niet blij mee, want we zitten nu met de gebakken peren.", zo laat hij weten aan BN DeStem.

Michaël Maria en Dion Malone sluiten vanaf volgende week aan bij de selecties van respectievelijk Curaçao en Suriname, terwijl Moïse Adiléhou mogelijk zijn debuut maakt in de selectie van Benin. Over Adiléhou zal morgen rond 16:30 meer bekend worden gemaakt. Steijn lijkt hierdoor alleen een beroep te kunnen doen op Ramon Hendriks, Moreno Rutten, Robin Schouten en Colin Rösler.

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
64 Reacties
170   11  
ctk

Is de eigen schuld van NAC, je kan voor het seizoen aangeven of je tijdens interland periodes niet wil spelen, o.a. Volendam en NEC hebbeb dit wel aangegenven en hoeven dus niet te spelen!

18   53  
Baosje

wat zijn de consequenties als NAC gewoon interlandverplichtingen boycot én dus de jongens die bij NAC onder contract staan , en dus hum botterjammetjes betalen , in Breda houdt ?

het is toch van de zolen , dat je wellicht dé belangrijkste wedstrijd van dit seizoen 3 sterkhouders moet gaan missen omdat ze moeten voetballen voor een of ander Tjsillietjap land ?

47   1  
no-AD

Hoe zit het eigenlijk bij terugkomst moeten ze dan in quarantaine?

Maw: gaan we ze daarna nog langer missen?

170   11  
ctk

Is de eigen schuld van NAC, je kan voor het seizoen aangeven of je tijdens interland periodes niet wil spelen, o.a. Volendam en NEC hebbeb dit wel aangegenven en hoeven dus niet te spelen!

74   20  
Nachoreca1

Laten we van de graafschap ook geen Real Madrid maken zeg...
Zwakke boerenzooi is het, met die mos voorop. Ook nooit begrepen waar dat vriendschappelijke vandaan komt. Ben al 35 jaar nac supporter en dat is het enige dat telt. voor mij.
Gewoon spelen met de spelers die er zijn en niet zeiken. Deze pot wordt al weer helemaal opgeklopt door alles en iedereen en dan gaat het NAC Breda kennende sowieso altijd mis.
Come on NAC!👊💪

28   1  
Barbabapapa

Niet in de slachtofferrol kruipen. Hier hebben we het hele seizoen al mee te maken en is NAC zelf verantwoordelijk voor. Twijfel of Manders er toen al was. Dus knallen met de spelers die je hebt. Nog steeds menig team in de kkd is jaloers als dat je B keuze is.

11   0  
hoofdtribune

wat is eigenlijk de reden dat NAC sowieso akkoord is gegaan om ondanks interlandverplichtingen wel te spelen?
Ik zie alleen maar nadelen......

24   5  
[email protected]

Zelfs DIA 10, met sterk opkomende backs, winnen van dit de Graafschap.

5   4  
[email protected]©

[email protected]©: 'Steijn, ik ben er niet blij mee.'

39   6  
Rubenac

@ hoofdtribune,

Dit dateert sedert begin jaren 2000.
Na het overlijden van Ferry en zijn vriendin, speelden we door de weeks.
Daags na de begrafenis van beide, uit tegen de graafschap.

De wedstrijd begon emotioneel en zonder belang voor NAC.
De graafschap had nog een punt nodig.
Na de 1-1 van de graafschap, scandeerden de spinside massaal de naam van Ferry .

Dit deed tranen vloeien bij de mee Gereisde aanhang , waaronder ik zelf.
Na de match kwamen ze via het veld , naar het uitvak en werd er minuten lang over en weer gezongen.

Na de match ben ik zelf met een klein groepje naar café de swing gegaan en werden daar zo hartelijk ontvangen.

Het is ondertussen echt wel doodgebloed en denk dat Peter van Vossen daar ook mede debet aan is haha.

Maar dat is weer een ander (lang) verhaal.

Wat mij betreft is het prima zo en hoeft deze band niet aangehouden te worden.

5   2  
Wanny

Als je niet speelt tijdens interlandwedstrijden, heb je weer meer doordeweekse wedstrijden. Dan krijg je dus weken met 3 wedstrijden. Wellicht speelt ook nog mee dat NAC voor de supporters liever in het weekend speelt.

17   2  
Michel

Ai, dit neigt naar de slachtofferrol en dat is niet NAC-waardig in de KKD! We hebben een brede selectie met voldoende potentie om hier doorheen te komen: winnen is het enige dat telt!

12   1  
Nacdictive

We zullen het moeten doen met de spelers die we wel hebben.. Ook met een centrum Hendriks-Rosler en op links Mashart moeten we in staat zijn om te winnen.

4   5  
Ome Cor

Wie beslist zo iets en per welke datum ?

Steijn geeft aan dat dit door zijn voorgangers besloten is ( Hyballa ?)
Ik denk dat de club dit niet bepaald zoals hier met het meeste duimpjes ontvangen wordt, maar de technische staf.

7   3  
PietP

In voorgaande jaren waar we geen of weinig spelers met interland verplichtingen hadden, kon je in het nadeel zijn als je niet speelde tijdens interlandweekenden.
Als je dan niet speelt moet je in een ander weekend op een maandag of dinsdag tegen een ander team dat vrij is tijdens de interlandweekenden spelen. Dat zijn voornamelijk de Jong teams.
Tot afgelopen seizoen kreeg je op maandagen en dinsdagen een veel sterker Jong team tegenover je dan op vrijdagen. Het is dan extra nadelig als je naast de uitwedstrijden ook je thuiswedstrijden tegen de Jong teams tegenover een sterker team staat.
Vanaf dit jaar zijn de regels anders voor Jong teams, waardoor je op maandag of dinsdag niet ineens geconfronteerd wordt met topspelers van het eerste elftal.

Lang verhaal kort. Tot afgelopen jaar was er een goede reden om wel te spelen tijdens interland weekenden. Vanaf dit jaar niet meer.
Jammer dat Hyballa anders heeft besloten.

16   0  
Chris W.M.

@ BAOSJE

Als NAC de spelers in Breda houdt ondanks de oproep van de betreffende bond, dan mogen ze alsnog niet spelen. Ze zijn dan “geschorst” gedurende de interlandperiode.

Alleen wanneer een speler zelf bedankt voor de uitnodiging dan mag hij spelen voor NAC. Helaas zijn ze allemaal als de dood dat wanneer ze eenmaal bedanken voor het nationale elftal ze daarna niet meer opgeroepen worden.

12   0  
StijnBreda

We hebben Mashart toch ook nog? Of zit deze jongen in de lappenmand?

3   3  
Kisku

Hoop dat leo er wel bij is of je malone mist en maria laatste wedstrijd wel goed vond ik weet ik niet als je rosler leo en hendriks heb is goed,en rutten speelde beter ip links dan rechts spelers genoeg

10   18  
Cees-2

Tja Steijn, die gebakken peren heb je toch echt over jezelf afgeroepen. Al is overdrijven ook een kunst. Malone en Maria, waar gaar het over, met deze breedte selectie. Of ben je een uitvlucht aan het verzinnen als het onverhoopt mis gaat de komende wedstrijden. Nee toch, zeg dat het niet waar is. Tjonge, jonge, jonge, zoveel spelers en dan dit aangeven. Zieligheid ten top.

31   7  
Wanny

@ Cees-2

Je kunt ook alles aangrijpen om Steijn af te fakkelen.

Journalist vraagt Steijn wat ie er van vindt dat ie een paar spelers moet missen ivm interlands. Steijn zegt dat ie daar niet blij mee is.

Zou het niet heel vreemd zijn als Steijn zou zeggen dat het hem geen reet interesseert dat die jongens er niet bij zijn?

8   6  
Gerard Boonhof

Gewoon spelen niet jammeren. Doen met de spelers die je hebt. Eerst corona bla bla en nu dit weer.

4   5  
Bammes

Het is heel knullig allemaal. Je doet jezelf weer zo tekort.) :

18   11  
De muzikant

Maurice moet niet zeuren, we hadden al veel eerder ver boven De Graafschap moeten staan als je je team goed op de rit had gezet! Dat je nu afhankelijk van anderen en dit soort externe factoren bent is anderen niet aan te rekenen.

6   6  
BREDA 1965

Kijk..MUZIKANT,zo is het en niet anders

15   7  
Viking

Ligt weer niet aan Steijn.. Al aan het indekken.. Bah..
Je kan ook gewoon zeggen dat je trots bent en goede vervangers heb klaar staan. Geef die eens zelfvertrouwen..

7   2  
Johan o

T wordt allemaal wat opgeblazen. T is gewoon simpel. 1 d doelpunt meer maken dan de graafschap... moet lukken met de aanvallers.

21   1  
Gusenberg Skansen

Zullen we ons eerst even richten op a.s. vrijdag!? Erg belangrijke pot die we niet zomaar hebben gewonnen.

13   1  
Sting

We hebben het nu al over De Graafschap, en gezien dit nieuws niet helemaal onterecht, maar.....
Zullen we het gewoon wedstrijd per wedstrijd bekijken? A.s. vrijdag wacht Volendam, heus geen Barcelona, maar wel eentje om rekening mee te houden. Kunnen namelijk ook aardig ballen als ze het op hun heupen hebben/krijgen.
Dus: eerst op naar Volendam en dan (pas) volle concentratie richting het belangrijke thuisduel.
Voel nu alweer die gezonde spanning!

10   14  
Realist

Je kunt je beter afvragen waarom een Malone op z'n 53ste een interland wil spelen voor (met alle respect) een land dat totaal nergens voor mee gaat doen, ipv één van de belangrijkste wedstrijden voor je club. Voor de trainer is hij onomstreden, maar andersom..

8   3  
Dun Diëe

Beetje rare benadering Sting. Als het Nederlands elftal op voetbalgebied net zo’n niemendalletje was als Suriname (al is dat lastig voor te stellen gezien de geschiedenis van Oranje) hadden we het wel aanvaard dat hij voor het Nederlands elftal uit zou willen komen ipv NAC. Je moet je toch kunnen voorstellen dat het een hele eer is door je eigen land gevraagd te worden om voor dat land uit te komen. Ongeacht welk land dat is voor een buitenstaander.

5   1  
Wanny

@ De muzikant

Ik denk dat we dan wat te positief denken. Kan me niet herinneren dat we de afgelopen jaren in de KKD ruim boven de concurrentie stonden.

Of we nu Maaskant, Brood, Hyballa, Vreven, Dijkhuizen of weet ik veel wie we allemaal nog meer hebben gehad, voor de groep hadden staan.

3   1  
Dun Diëe

Ik bedoelde uiteraard Realist ipv Sting.

4   2  
RV

Zeer matig elftal dat de Graafschap en als je kijkt hoeveel geld er bij NAC in de selectie is gestoken dan zijn er geen excuses. Met alleen al de spelers die bij NAC op de bank zitten zouden de meeste clubs uit het linker rijtje eerste divisie jaloers zijn.

De backs zijn de laatste tijd de zwakste positie.
Ook de Graafschap speelt veelal niet met drie spelers voorin.
Ik denk dat Steijn dat niet doet maar we zouden prima met een drie mans verdediging (waarbij Haye terug inzakt bij balverlies) en een versterkt middenveld kunnen spelen. Volgens mij speelde de Graafschap tegen Telstar zelf ook in een formatie met 5 man achterin.

14   5  
De muzikant

@Wanny: was het niet deze trainer die aan het begin van de competitie wist te vertellen dat we voor rechtstreekse promotie gingen? Wij waren/zijn het grote NAC en dat is waar we thuis zouden horen, toch? Dit heeft Steijn in latere fase overigens spontaan in een ander perspectief gezet door te verklaren dat we niet perse hoefden te promoveren...... Schijnbaar is die drang en noodzaak er nu ineens wel. Dat we de laatste jaren geen enkele keer ruim boven de concurrentie hebben gestaan dat weten we allemaal. Die schaamte delen we gezamenlijk met bijna 19.000 mensen in de KKD. Dat we ruim boven de concurrentie hadden moeten staan, laat daar geen twijfel over bestaan! Des te schrijnender wat er de afgelopen 10 jaar met onze club allemaal gebeurt. Laat niet onverlet dat (ook) deze trainer zich de ogen uit de kop moet schamen en bij zichzelf te rade moet gaan in plaats van de huilen over deze ene wedstrijd. Laat hem z'n energie maar steken in het beter maken van zijn team en zorgen dat de oorspronkelijke doelstelling wel gehaald wordt en de eredivisie het leuke trouwe NAC publiek weer terug krijgt.

1   0  
Baosje

@ Chris W.M.

duidelijk verhaal

7   0  
Ivo

Rosler er in voor Malone, Mashart op links. We hebben dan wel een hele jonge achterhoede (op Rutten na), maar voor die mannen is het een kans om te laten zien dat ze dit niveau aankunnen.

Nog belangrijker dus om te winnen van Volendam, Malone kan gewoon in de basis tegen Volendam (staat op scherp) en geel pakken, want tegen de Graafschap is hij er sowieso niet bij. Rutten moet ff uitkijken tegen Volendam dat hij geen prent pakt, want dan moet je ook nog met Schouten beginnen en dan mis je wel heel veel ervaring.

4   1  
dbare

nou en, gewoon er op en er over die zondag.
Of zijn de nieuwe excuses al voorgeweekt zo bij een eventueel verliespartij op die dag.

4   1  
Nonkel Frans

Zo is dat!. Het moet NU gebeuren. Keihard winnen en er in met die knikkers. Veul knikkers. Buffer opbouwen aan punten en doelsaldo!
Het kan er nog flink om gaan spannen straks rond die tweede plaats.
Voor minder dan de tweede plek doe ik t nie. De play offs overleef ik niet.
De laatste promotie heeft me 5 jaar van mijn leven gekost.

5   5  
Henk

Oh oh oh... Wat doet onze Hagenees weer huilie huilie..
Wie of wat mis je nou? Maria laat elke week aanvallers in zijn rug weglopen, en Malone is overschat en overbetaald bovendien!

6   8  
Henk

Daarnaast deed Rosler het altijd prima voor nac, stelt je nooit teleur.
Moise is een alles of niks verdediger, meestal niks hahaaa..

Hey Steijn: je hebt 34 contractspelers en minstens 20 zijn basiswaardig, dus stop met janken. Je hebt de duurste en grootste selectie van de KKD

5   0  
Patrick Driessen

Nee piepen gewoon erop klappen met de spelers die we hebben, strijd in de wedstrijd gooien en gaan als een wervelwind. Maar is de focus op Volendam leggen dat is ook geen makkelijke wedstrijd.

3   4  
Bas

En dan afgeven op je voorgangers: Manders is in juni begonnen, dus die popi Jopie had het makkelijk kunnen omdraaien!

4   1  
Tom

Gewoon het dolende Volendam lekker wegcounteren en graafschap verliest van Excelsior en je wordt al voor april tweede. En dat geluk heb je, dat er 2 rechtstreeks promoveren dit jaar

12   8  
Vraagje

De vriendschapsband met de superboeren is volgens mij al een hele poos over, qua fans en support passen we toch beter bij bijv go ahead als vriendschapsband

7   7  
Doetinchemmer

Hier in Doetinchem en omstreken gunt steijn en het bestuur van Nac helemaal nix, gemeen spelletjes spelen omtrent seuntjes, enkele reis Breda is het beste.. kan nac zo wel spelen maar jullie worden toch geen 2e. We zijn te gebrand op de eerste of tweede plek.Alleen gunnen we de Nac supporters wel de ere, jullie aanhang staat er los van en gaan samen bier drinken. Het word spannend de komende 9 duels, eerst as vrijdag afrekenen met excelsior, word moeilijk genoeg maar nac ook in paling dorp.

3   1  
den hulk

manders heeft deze keer goed werk gedaan door op espn 3 de wedstrijd volendam-nac uit te laten zenden zodat de supportes blijven betrokken bij nac

3   12  
Doetinchemmer

@Nachoreca.. Boerenzooi? Reken er maar op dat we effe dat nac aan de kant zetten, nee ons spel is nie best maar staan wel 2e tegen een nac spelen we vaak wel goed, meer ruimte dan. Vind ook dat dit nac te hoog staat veelal mazzel gehad jl tegen helmond ook, het spel van nac is ook niet om aan te zien, alleen cambuur speelt vlot en goed.

2   1  
Breda F2

Lang verhaal kort, niet lullen maar poetsen. Bloed aan de paal en ballen in het net!!

2   3  
Fan uit Zevenbergen

Gewoon Van Hooijdonk als laaste man zetten tegen Ralf

7   2  
Peer

Met deze 4 verdedigers nog een prima achterhoede. Kom op Ramon, Moreno, Robin en Colin jullie kunnen dit ook 💪

4   9  
Ome Cor

Het is a) feit dat Hyballa hier debet aan is.
Het is b) misschien ook wel een stukje spel wat bij een topper hoort.

Maar kennelijk weet een stel knazen hier het altijd weer beter en menen dan weer iemand binnen de club (onterecht) af te moeten zeiken.
Lekker je vlag buiten hangen en hier de azijnslurper uitgangen.

3   1  
@dtcer

We wachten gewoon af , zodra NAC wint van de grafschaap is het hoogmoed komt voor de val!

5   0  
Cees-2

Wanny, ik had gezegd “onze groep is breed, we trainen op alles, we hebben adequate vervangers, geen probleem.

4   3  
Scheppioni

Met de muzikant eens !! Hij gaat net als zijn spel zijn eigen alweer indekken onze steijn, ja dan komt de klap dalik ook minder hard aan ..... we hebben de breedste selectie Maurice dus .....

8   3  
Nachoreca1

@doetinchemmer...
Ik zie je naam al weken hier opdoemen... is dat afgunst, angst, geen vrienden, geen eigen forum ? Iets anders wat je dwars zit? We zullen wel zien hoe jullie ons in de pan gaan hakken...pfff treurig allemaal.

7   1  
Belgische Naccer

Met Rösler, Hendriks, Rutten, Schouten en wellicht Mashart, moet het ook lukken hoor tegen De Graafschap. We moeten niet overdrijven. Malone en Maria, zijn ook geen hoogvliegers achterin. De vorm van Schouten baart me meer zorgen. Misschien Mashart linksback en Rutten rechtsback.

Niet teveel achterover leunen zou ik zeggen. Speel maar eens een keer wat meer vooruit in plaats van dat tikkie-terug-tikkie breed bejaardenvoetbal.

2   6  
Doetinchemmer

@Nachoreca? Nee niet jaloers, op Nac? pffffft. Nee ik bekijk vaak de reacties van jullie supporters, veelal negatief, en denken dat Nac mee kan komen in de Ere, te veel opsmuk, Nac hebt een simpel elftal nix meer dan ons, alleen cambuur springt er echt top boven uit.. Alleen hoe het gegaan is met seuntjes verdient niet de schoonheidprijs. Ach, met seuntjes is er altijd wel wat, hie zijn we blij dat ie vertrekt, maakt ook al nix klaar. Nu niet meer roepen van boeren dit of dat en meer van dat gescheld, of schelden is het niet, Boeren zijn hier een geuze naam, we werken tot we er bij neer vallen jaa we zijn halve duitsers bij ons is het afgelopen als we in de kleedkamer zitten. Dit was het laatste bericht hier.. ik ga afsluiten, ik denk eerder dat De graafschap op 1 eindigt en NAC OP 2 EN CAMBUUR 3. Enne nie zo hoog van de toren blazen daar in breda, hier moet het wel, we eisen de ere, niks minder.Veel succes met nac, dat wel weer.

4   0  
Barbapapa

@Doetinchemmer

Heb je dezelfde whiskey / drugs op als de voorzitter? Wat een onsamenhangend betoog.
- Cambuur steekt er boven uit maar gaat 3e eindigen..... Hoe dan als ze zo ver boven de rest uit steken?
- NAC heeft geluk omdat ze in de laatste minuut winnen tegen Helmond en andersom tegen Eindhoven en Telstar dan?
- NAC moet niet te hoog van de toren blazen, maar jullie wel omdat de supporters het eisen. Waarom eis je dat je club te hoog van de toren blaast......?

Maar mijn persoonlijke conclusie is dat ik inderdaad net als jou hoop dat DGS samen met de supporters te hoog van de toren blaast!

Hoop dat NAC zich druk maakt voor de wedstrijd tegen Volendam. Was daar vorig jaar behoorlijk gedesillusioneerd......

1   1  
Doetinchemmer

@Barbapapa.. ja is ook wel weer zo wat je schrijft.. maar goed, we zullen het allemaal beleven, ik ben wel een typ die nac succes wenst zo sportief ben ik wel, ons spel zal echt x beter moeten dan tegen telstar. Maar ik/wij blijven er bij dat het niet zuiver is gegaan met die steijn en seuntjes, laat m maar mooi naar breda gaan, wt mot wi-j hier met zom gast, kunt wi-j nie veul met, vind ook niet dat nac er wat aan hebt, zijn broer is 3x beter. Succes tegen de paling vreters.

3   2  
Doetinchemmer

Het zal me ook nix verbazen dat seuntjes de beslissende maakt tegen jullie nac... zul je altijd zien! We gaan het wel zien, zowel Nac als De graafschap horen in de Ere, en hopen er te blijven met een leuk elftal.

1   1  
Noord Mokumse NAC'er

Ben al klaar met die band sinds dat we in in 2010 ofzo toen de kampioenswedstrijd tegen Emmen gekeken daar met wat oude bekenden. Kregen gezeik in de Brothers. Toen ging 't ff los. Was er wel klaar mee. Komen dat hele kut eind met de trein en dan dat. Geesterense chick in zo 'n tentje gepakt en ochja Wel mooi dat we daarna in de Paddy's kwamen haha en die barvrouw ons bier gaf. Wat zagen we eruit. Oude tijden. HupNAC

2   2  
Avan'tGarde

Steijn is er niet blij mee. Vele NAC -supporters zijn mijns inziens ook niet blij met Steijn. Ik denk dat er geen weldenkende NAC-er een standbeeld voor Steijn zou willen in Breda zoals men destijds wel wilde voor de veel sympathiekere Ernie Brands. Als Steijn zich al druk maakt over internationals van het niveau Suriname, Curacao en Benin zegt dat al genoeg over het niveau van deze spelers en nog meer over de arrogante en irritante Steijn zelf. Ik merk dat Steijn jonge en toekomst gerichte spelers als van Hooydonk, Fiorini en de Rooy alleen maar tegenwerkt.

3   6  
Avan'tGarde

Doetinchemmer, wat loop jij toch telkens uit je domme achterhoekse ( lees: achterlijke hoek) nek te lullen. Wij Brabanders hebben helemaal geen behoefte om met jullie bier te drinken. Daar bij jullie met die slappe penis van een voorzitter, Martijn Mos, die behalve zichzelf maar ook jullie vaginale clubje naar beneden haalt hebben wij helemaal niks. En bij ons noemen we Grolsch gewoon schotelwater i.p.v. bier. Behalve een betere voetbalclub met dito supporters hebben we we hier ook beter bier. Jullie worden geen tweede, op doelgemiddelde loop je al achter op de meest gezellige club van Nederland die 4 punten voorsprong leveren jullie in de rest van de competitie ook wel op ons en Almere in. De zenuwen, enkel alleen om Seuntjes, zal jullie nog op breken. Ik wens je uiteraard weinig of liefst helemaal geen succes met die lompe boerenpummels. Je bent gewoon een ontzettende minkukel uit dat boerendorp Doetinchem. Zo dat lucht op, ik ben het kwijt.

1   3  
steven73

Dan kan Malone mooi een gele kaart pakken tegen Volendam. Want hij speelt toch niet tegen de Graafschap. Hoeven we daar niet meer bang voor te zijn. elk nadeel hebt zijn voordeel

2   0  
den hulk

grootste fout die is gemaakt is die van reira omhem te laten was de beste speler kost toch promotie stein

Laad alle berichten na dit bericht in