Wij gaan niet opzij

'Lokhoff topkandidaat voor technisch directeur'

Eddy W

Volgens dagblad BN DeStem is Ton Lokhoff de topkandidaat om de functie van technisch directeur te gaan vervullen. Meerdere bronnen lijken dit richting de krant te bevestigen.

In een eerder stadium leek het erop dat Lokhoff vooral als adviseur bij de club betrokken werd. Toch is Manders na het gesprek dat hij met Lokhoff had overtuigd geraakt dat Ton de beste man voor de functie van t.d. is. Op dit moment ontbreekt nog het akkoord van de RvC. Dit lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn. Manders gaf eerder in een brief richting de supporters aan dat hij verwacht in februari bekend te kunnen maken wie de nieuwe technisch directeur wordt.

In zijn nieuwe rol zal Lokhoff niet naast, maar onder Manders gaan werken. Hiermee blijft de constructie die eerder met Van den Abbeele opgezet was van kracht en is Lokhoff niet tekenbevoegd.

Lokhoff staat nog tot de zomer onder contract bij Wolfsburg. NAC hoopt dat de Duitse club toestemming geeft om het clubicoon eerder naar Breda te laten vertrekken.

Jelle Goes, die eerder als topkandidaat bestempeld werd, is volgens BN DeStem onder andere door gebrek aan een voetbalverleden en zijn (te theoretische) werkwijze afgevallen.

 

 

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Terug naar overzicht
99 Reacties
125   8  
Chris W.M.

Goes lekker buiten de deur houden inderdaad. Het hoofdveld is al k*t, laat staan dat we een gebrek aan voetbalvelden gaan krijgen.... ;-)

Qua uithangbord en voetbalkennis hele goede keuze, door hem TM te maken die onder de AD valt kun je ook mooi om zijn tekortkomingen op administratief gebied (laten we het zo maar even noemen) heen werken. Daarnaast vind ik het heel erg fijn dat er weer iemand met een NAC hart invloed krijgt in het dagelijks bestuur van NAC. Iemand die weet wat supporters graag in spelers zien, en daar naar kan handelen. Was het weer een buitenstaander geweest was de afstand naar NAC bij mij in ieder geval weer een stukje groter geworden...

28   45  
Henk

Nu nog een trainer die het moet gaan snappen en de hemel wordt weer stralend blauw!

8   63  
Lamington

Wie?!.

(-8

51   3  
Mari

Hopelijk komt er dan eens rust in de tent. En een degelijk plan voor de langere termijn
Welkom terug Ton.

67   5  
Janus

Dat zou een uitstekende zet zijn! Naast zijn kennis en netwerk is het ook iemand die nieuwe sponsors aantrekt en oude spelers van weleer kan warm maken voor een functie(tje) binnen de club.

Tijd dat we de Parel van het Zuiden weer gaan laten glimmen!

125   8  
Chris W.M.

Goes lekker buiten de deur houden inderdaad. Het hoofdveld is al k*t, laat staan dat we een gebrek aan voetbalvelden gaan krijgen.... ;-)

Qua uithangbord en voetbalkennis hele goede keuze, door hem TM te maken die onder de AD valt kun je ook mooi om zijn tekortkomingen op administratief gebied (laten we het zo maar even noemen) heen werken. Daarnaast vind ik het heel erg fijn dat er weer iemand met een NAC hart invloed krijgt in het dagelijks bestuur van NAC. Iemand die weet wat supporters graag in spelers zien, en daar naar kan handelen. Was het weer een buitenstaander geweest was de afstand naar NAC bij mij in ieder geval weer een stukje groter geworden...

33   5  
Brecht

Geef Lokhoff svp nu al een stem in het samenstellen en veranderen van de selectie. Lijkt erop dat er kort voor zijn komst door Steijn nog allerlei spelers even verhandeld worden (huurspelers van Feijenoord, Spanjaarden weg)

39   2  
Nachoreca1

Mijn nac held terug op het nest. Zou erg mooi en vooral nuttig zijn. Heeft alles om deze rol te vervullen. In dit elftal kan hij ook nog mee overigens....
Come on NAC!

48   2  
sjef de gevulde koek

Nac icoon, Geweldige voetballer zelf. Nog steeds op het hoogste niveau actief. Meer voetbalverstand en achtergrond dan heel het bestuur inclusief staf samen. En hier roepen mensen niet doen hahah. Wat willen we dan ? en welk serieus iemand gaat er nu aan de slag verder hier naar alle ellende. Alleen mensen met een NAC Hart trappen daar nog in. Ton ik sta te klappen als je komt.

26   0  
Dos

Nachoreca1

Dan klinkt een dubbelfunctie als Speler/TD het meest logisch.
We kunnen wel een middenvelder gebruiken die de bal op de stropdas van de spitsen legt.

Goeie ouwe tijd :-)

26   1  
Hans

@ gevulde koek

Er zijn er maar zat die TD bij NAC willen worden ondanks de ellende. Als ze geld kunnen verdienen doen ze het gewoon, altijd dom gelul dat mensen het niet zouden willen. Ze staan in de rij in de voetballerij en dat is met alle baantjes. Zelfs bij een troosteloze 6e klasser staan trainers in de rij, waarom? Puur voor het geld

19   1  
zwampie

BSR
denk dat er een typfoutje in de tekst staat ;)
(voetbalvelden = voetbalverleden)

hopelijk is Ton de persoon die NAC weer terug kan brengen ,waarbij zichtbaar is waar NAC voor staat en er weer een team komt te staan wat op elkaar afgestemd is.

Maar des ondanks laten we deze keer niet te hard van stapel lopen en meteen denken dat alles nu goed komt en dat Ton het juist netwerk etc heeft.
Beter gestaagd de credits te gaan geven dan nu Ton de hemel inprijzen en over 3 a 4 maanden de grond weer in te boren wat toch vaak hier gebeurd.

8   2  
Sikora

Dit zou een uitstekende keuze zijn, een perfect uithangbord voor de club en daarnaast nog eens een schat aan ervaring in het professioneel voetbal.
Het is ook goed dat er nu een bredaas gezicht wordt gegeven aan het haagse karakter van onze technische mensen.

Hup Nac!

10   3  
Pie076

Goede keuze denk ik!

Ik denk zelfs dat er in het 10 jaren plan van Manders een aantal punten zijn die Lokhof heeft aangebracht en dat hij zo Manders heeft overtuigd.

18   1  
Wanny

Ik hoop ook dat Ton eindelijk eens de brug tussen jeugd en eerste team kan slaan. We investeren 8 ton per jaar in de jeugd en daar zie je gewoon te weinig van terug in het eerste.

Als er iemand is die talent kan herkennen, dan is het Lokhoff wel. En ik denk dat ie ook goed overweg zal kunnen met Hellemons.

4   3  
sjef de gevulde [email protected]

Dat klopt inderdaad maar de mensen waar jij het over heb noem ik gekkies. En ik denk dat we die de laatste 10 jaar al genoeg gehad hebben. Dat zijn namelijk precies de mensen die jij nu omschrijft en je weet wat je daar aan heb, Geen kut en alleen maar ellende.

15   0  
Braze

De nieuwe TD heeft wel te maken met veel doorlopende contracten en gebrek aan geld en kan in eerste instantie weinig veranderen.
Lokhoff heeft wel een imposante staat van dienst en een schat aan ervaring. Ik hoop dat hij bij NAC de kans krijgt die te gebruiken.

8   1  
Nacman

Zou leuk zijn

29   10  
Mike sneu

Eerste taak van Lokhoff met zijn oude vriend gaan zitten voor een nieuw meerjarig contract voor zoonlief zodat we Sydney binnenboord houden

16   12  
Oldie

Ton Lokhoff is een voetbalkenner pur sang. Maar daarom ben je op voorhand nog geen goede technisch manager/directeur.
Kan iemand mij vertellen welke functie Ton Lokhoff de laatste 5 jaar bij Wolfsburg heeft bekleed?
In het organogram van die club kom je hem nergens tegen. Als het om opleiding gaat kan hij ook geen adelsbrieven voorleggen, want bij Wolfsburg haalt geen enkele jeugdspeler het eerste elftal.

21   9  
PietP

Noem mij een zuurpruim.
Maar wat hebben we aan een TM met connecties in het buitenland als we een trainer hebben die iedereen die geen Nederlands spreekt naar buiten werkt?

11   2  
Ouwe Spionkop

Ton is een echte NACCER en heeft veel ervaring.
Maar niet als TD. Hij zal zeker een flink netwerk hebben en door zijn ervaring spelers op hun waarde kunnen schatten. Ook bij onderhandelingen met spelers heb je dan net een streepje voor bij de spelers die opkijken tegen zo'n man.
Maar het grote nadeel van Ton is dan hij administratief niet onderlegd is en dat is wel bijna de helft van de functie.
Maar als Manders daarbij kan bijspringen zou je dat probleem deels kunnen oplossen.
Maar wat de doorslag geeft dat het een NACCER is en de club weer wat eigen identiteit terugkrijgt. Bij de supporters ligt dit ook goed.
Dus alles afwegende zeg ik gewoon doen.

5   0  
BREDA 1965

Dit juich ik uiteraard toe.Lokhoff weet precies wat wij willen zien op het veld,en wat NAC precies betekent voor de supporters.Dat is eigelijk het tegenovergestelde van hoe onze trainer het allemaal doet,met zijn spelopvatting en zijn spelers.Lijkt me sterk dat lokhoff onze trainer een goeie vindt voor NAC.Maar goed we zullen zien.Mocht ie echt komen,dan is dat in ieder geval voor mij reden tot een NACglimlach,en dat is lang geleden.

6   4  
Ouwe Spionkop

@Pietp
Dan kan Lokhoff mooi tegengas geven aan Steijn.
Want die krijgt iets teveel noten op zijn zang.

17   28  
Ibio

Gaan we nu van de ideale lieve assistent trainer ineens een TD maken? TL heeft nul ervaring als TD.
De Td, die keiharde zakelijke beslissingen moet kunnen maken.

Slechte keuze

Hele slechte keuze!

6   3  
Dun Diëe

Aan de ene kant blij mee: twijfel niet aan zijn kundigheid over voetbal.

Maar wat oldie zegt: de naam Lokhoff wordt nergens op de website van Wolfsburg genoemd. Ik twijfel er niet aan dat hij er werkzaam is, maar het is toch een beetje vreemd dat alle stafleden tot chef grasspriet worden genoemd, maar Lokhoff niet.

TD, of TM in dit geval is natuurlijk wel een baan met heel veel verantwoordelijkheid. Het lijkt er op dat hij bij Wolfsburg niet een functie had die eenzelfde verantwoordt zich mee bracht.

Maar goed, ik wens hem natuurlijk wel hartstikke veel succes. Er van uitgaande dat hij het wordt.

16   0  
Henri

Als ik op afstand het proces heb gevolgd dan concludeer ik dat Manders een omslag heeft gemaakt waardoor hij nu wel vol voor TL gaat. Of dat een gesprek van één uur met Ton is geweest waag ik te betwijfelen. Ik denk dat MM middels TL ook een charme offensief wil uitbouwen dat hij met zijn10 jaren plan startte. Manders beseft ook wel dat als hij een andere keuze gemaakt zou hebben die op niets zou zijn uitgelopen hij zijn eigen positie in de waagschaal zou zetten. Nu kiest hij voor een ervaren,geliefde NACcer want Manders is natuurlijk wel een strategisch denker.

6   1  
Nonkel Frans

Hoera geweldig nieuws, nog even wachten op de witte rook.
Staat er nu in BNDe Stem technisch directeur en hierboven iets als tech manager zonder tekenbevoegdheid? Verwarrend. Hoop op TD.
TD geeft meer stevigheid voor Ton om door te pakken. Hoeft hij ook niet zijn oren te laten hangen naar passanten.

Hup Ton !!!
Hup NAC !!!

7   3  
die ne gast

[Cynische modus aan] Nu de resultaten tegenvallen, de e-mail van Manders niet als zoethoudertje werd geslikt, wordt het lekken van de (mogelijke) aanstelling van Ton Lokhoff als TD het volgende wapenfeit om de supporters rustig te houden en de druk op Manders en vooral Steijn te verminderen. [Cynische modus uit]

Ik weet niet of Ton Lokhoff echt geschikt is als TD/TM, maar voorlopig zie ik meer voordelen dan nadelen. Ton hoeft geen carrièrre meer te maken, dus die kan echt de (middel)lange termijn bewaken. Ik denk dat Lokhoff voor zowel Steijn als Hellemons een mooi klankbord kan zijn en daarmee een goede verbindende schakel tussen jeugd en eerste elftal. En de kans dat Sydney wil bijtekenen is niet meer nul. ;-)
En als Ton ervoor zorgt dat de komende trainers NAC altijd in een 4-4-2 formatie laat spelen met 'sturm und drang' naar voren, heeft hij al helemaal mijn zege.

7   1  
Willem 4,5

Goed nieuws, als het met Ton niet lukt moeten we NAC maar opheffen. TON is de beste keus die je op dit moment kunt maken!

10   1  
Ivo

Goed nieuws, Lokhoff kent de club en het DNA van NAC. Daarnaast denk ik dat hij voldoende kijk op het spelletje heeft om slimme keuzes te maken voor NAC.

Geef hem de tijd om te bouwen, een voetbalvisie weg te zetten, door Corona zullen de financiële middelen beperkt zijn, maar dat is bij alle clubs zo.

Eerst zaaien, dan oogsten. Cambuur en de Graafschap doen het ook zo, en kunnen nu betere spelers aantrekken dan wij. NAC heeft nu een dubieuze reputatie, dat moet eerst veranderen.

In de zomer de bezem door de selectie en en gretige groep wegzetten met veel NOAD en een paar leuke voetballers die tegenstanders kunnen verrassen.

1   2  
Boxer

@ dundieë

Vreemd, als ik de naam lokhof ( bewust met 1 f ) krijg ik 13 hits

9   0  
Chris W.M.

@Dun Diëe

Tot afgelopen zomer trainer geweest van de onder 23. Nu technisch coördinator bij de jeugd, de onder 15 t/m onder 23.

6   14  
dennis

Ik vraag me af waarom iemand geschikt wordt geacht zonder enige ervaring in deze functie. Dit is gewoon een vak. Pierre kwam even in het technisch hart (o.i.d.) en deed ook alleen miskopen.

Ik vind dit geen garantie op succes.

Wel lijkt het me een ontzettend sympathieke man en hij kent de regio.
Wat hij niet kent is de vijver waar NAC uit moet vissen. Er zullen vast wat Duitsers deze kant uitkomen uit zijn netwerk, maar de reserves van grotere clubs in Nederland of uitblinkers van de nog wat mindere clubs dan NAC zal hij echt niet kennen.

Ik heb mijn twijfels maar eerlijk gezegd zou ik ook niet direct een betere kandidaat weten. Ik zou in ieder geval maar rekenen op een stuk of 4/5 derderangs Duitsers volgend seizoen.

3   0  
Nacdictive

Zou super zijn als Ton ons een flinke duw in de goede richting kan geven met zijn kennis en contacten!!
Bovendien iemand die weet wat er bij NAC speelt en wat er gevraagd wordt van een speler.

10   0  
Pvw prognose

Welkom terug Ton,

Bedenk dat je alleen gaat slagen in dit wespennest als je onafhankelijk blijft!

20   2  
Chris W.M.

@Dennis

“ Patrick Zwaanswijk, Mendes da Silva, Sander van Gessel, Mike Zonneveld, Kurt Elshot, Pierre van Hooijdonk en Victor Sikora: allemaal worden ze tussen juli 2003 en september 2005 door Ton Lokhoff transfervrij naar Breda gelokt. ,,Toen werd mij duidelijk dat voetballers NAC een geweldige club vinden. Als je een goed en uitgebreid netwerk hebt, contacten onderhoudt, spelers een warm gevoel geeft en een goed plan hebt, is het niet zo ingewikkeld.

Wat weinig mensen weten of wat gewoonweg in de vergetelheid is geraakt, is dat de 60-jarige Lokhoff begin deze eeuw niet alleen de lege stoel van de naar FC Barcelona vertrekkende coach Henk ten Cate opvult, hij is 2,5 jaar mede uitvoerder van de samenstelling van de NAC-selectie. ,,In die tijd was er geen technisch directeur, dat deed ik erbij. Met hulp van de financiële mensen", zegt Lokhoff, momenteel bij WfL Wolfsburg coördinator van de jeugdopleiding.“

https://www.bndestem.nl/nac/met-ton-lokhoff-ligt-de-oplossing-om-de-hoek-nac-is-en-blijft-mijn-club~a6b6f36e/

Heeft dus wel degelijk ervaring, 2.5 jaar, in dezelfde rol die hij nu gaat bekleden bij NAC.

4   10  
Cool hand

Mocht het Lokhoff worden, dan doet hij het hopelijk beter dan als trainer. Het voetbal was niet om aan te zien voordat hij ontslagen werd.

3   2  
Ouwe Spionkop

Wat is nu precies de huidige functie van Lokhoff bij Wolfsburg?
Ik heb alle (jeugd) elftallen doorgeworsteld en alle namen (en dat zijn er nogal wat) in trainersstaf worden netjes genoemd. Maar zijn naam kom ik nergens tegen?

7   2  
BREDA 1965

Waar is onze vriend OME COR ?????

21   1  
Henri

Ik ben zondermeer blij dat Ton, waarmee ik bij NAC nog gevoetbald heb, de technisch verantwoordelijke man wordt bij onze club. Argumenten van hij heeft geen ervaring zijn lachwekkend. Alsof mensen als Marcel Brands en Overmars wel ervaring hadden toen ze in die functie startten. Het gaat om visie, kennis, kunde en met name fingerspitzengefühl. Iemand die jarenlang ervaring heeft opgedaan in de top in Nederland: PSV, Feijenoord, Nederlands elftal en in het buitenland met Nimes, Stuttgart, Wolfsburg en RB Salzburg, daaraan gekoppeld met toppers heeft mogen werken, bij topclubs in de keuken heeft mogen kijken en die betrokken is bij NAC, ja, wat wil je eigenlijk nog meer? Ik hoop dat Ton snel aan de slag kan voordat MS nog meer schade berokkend met het samenstellen van zijn selectie. Gezien het feit Ton het merendeel van zijn carriere in Duitsland heeft gewerkt spreek ik wel de hoop uit dat hij NAC transformeert naar een Duits spelend team. Het topvoetbal is tegenwoordig kracht- en bewegingsvoetbal. Diepgaan, (vuile) meters maken ipv het bij NAC kenmerkende tikkie breed/terug en het persé in de voeten willen hebben van de bal. Daarnaast spreek ik de wens uit dat geschikte oud NACcers een rol gaan spelen in scouting, opleiding, en begeleiding van spelers. Bij grote clubs als Ajax, Bayern Munchen en Juventus lopen door de gehele organisatie allemaal capabele clubmensen.

11   1  
Mo

Zorg voor een goed dichtgetimmerd contract, Ton en steek je mening en eisen a.u.b. niet onder stoelen of banken!
Je moet van een AMATEURCLUB weer een echte profclub maken!

3   3  
Ouwe Spionkop

Nogmaals het verzoek. Weet iemand wat precies de huidige functie is van Lokhoff bij Wolfsburg? Dat lijkt me toch een legitieme vraag?

5   2  
Maarten

RVC, ze zijn er , waarschijnlijk alleen aanwezig op de vrijdagmiddag borrel, moet haar oordeel vellen betreft Ton Lokhoff. Deze tandloze orgaan binnen de club bestaat alleen uit lichtgewichten. Manders onlangs nog in een brief aan de supporters een versie in elkaar geflanst van hoe bouw ik luchtkastelen. Nieuw stadion over 10 jaar en meedraaien in de top van de eredivisie. Is die man al op zijn vingers getikt? Dit heeft niets met ambitie te maken. Ambitie hebben, dat mag je en moet je uitstralen maar ambitie spreek je uit binnen jouw contractsduur. Waarschijnlijk desbetreffende brief opgesteld op een vrijdagmiddag borrel. Manders, werkt net een blauwe maandag en dan deze onrealistische uitspraken doen. We weten wat dit naar toe kan leiden.Theo Mommers kan er meer over vertellen. Ambitie stap voor stap. Directe promotie zit er waarschijnlijk niet in en in de play offs wordt t weer duimen draaien. Niemand ibinnen de gelederen van NAC die ook maar tegengas heeft gegeven. Ongekend.
Ton Lokhoff is daartegen van harte welkom maar zal tegen de stroom van de ADO delegatie moeten acteren. Vrees voor Ton een moeilijke onwerkbare periode.

3   2  
Chingblauw

@ spionkop

Mss eens reacties lezen hier. Verschillende keren al aangegeven dat ie coördinator jeugdopleidingen is.

4   2  
TheBeek

Eindelijk een keer goed nieuws!

Ik was al bang dat nac weer met 1 of andere nobody aan zou komen

1   0  
Tip

In ieder geval hele goeie keus. Nu hopen dat het gaat functioneren.

7   1  
Henri

@Ivo
Ik hoop dat hij erin gaat slagen een topsportklimaat weg te zetten en dan wel in de voetbaltak breed. Het is te gek voor woorden dat een niet voetballer elftalleider is bij het eerste team. Robert Braber gaf al aan het een interessante functie te vinden, een Antoon Joore zal dat toch ook wel kunnen of topsporters uit een andere sport zoals een Bram Lomans. Bijna bij iedere betaald voetbalclub met deze functie wordt er invulling gegeven door een ex topsporter behalve bij NAC.

1   3  
Ouwe Spionkop

@chingblauw
Heb je een link? Reacties zeggen me niet zoveel.

6   1  
geelzwartwit

Goed nieuws zou dit zijn en ik hoop dat hij voor de talenten POPs gaat opstellen (persoonlijk ontwikkel plan) gekoppeld aan een echt doorstroom naar basisplaats in de selectie van NAC 1.

Ik hoop ook dat hij de speelwijze van het elftal onder Spelbos onder Maurice Steijn zijn neus en spelers gaat duwen. Voor mij is dat geen greep terug naar het verleden maar wel een stijl waardoor ik het NAC virus kreeg. Heel herkenbaar kousen laag en mouwen opgestroopt met een mix van snelheid, inzet en techniek. Ik hoop echt dat zo;n 3-hoek van weleer weer eens terug komt (lokhoff-pierre-lammers) met een type Remie op de zijkant. Die speelwijze zorgde voor de avondjes NAC en de verrassende uitslagen maar ook uitslagen als 3-4 verlies tegen bijv. Sparta maar vol adrenaline verliet je dan de Beatrixstraat. Als dat elftal en speelwijze als basis gaat dienen waar NAC sportief op scout in gaat opleiden en waar de trainers in de toekomst mee aan de slag gaan dan ben je herkenbaar NAC en ben je niet hoe de trainer is of wil spelen en ben je ook niet afhankelijk van wat je trainer aan spelers haalt. Plus je weet precies hoe je je jeugd moet klaarstomen.

Ton ik hoop dat je met al je ervaring het voor elkaar krijgt en vooral dat je ook de directeur bent, ofwel de baas. Waarbij de technische staf zich naar jouw plan moet schikken. Ik hoop echt dat je die baas kan zijn. Een TD is voor de toekomst en een technische staf dient jouw plan zo goed mogelijk uit te voeren. Benieuwd hoe dat zich gaat vormen in de praktijk, vooral nu Maurice TD gespeeld heeft.

De TD is de baas.

6   0  
Chris W.M.

@Ouwe Spionkop

Als secondant van Dieter Hecking reikte hij met die Wölfe tot de kwartfinales van de Europa League (2015) én de Champions League (2016), waarin respectievelijk Napoli en Real Madrid te sterk waren. ,,Drie jaar assistent bij het eerste en vervolgens drie jaar trainer van de onder 23. Mijn contract liep deze zomer af en ze wilden graag met twee jaar verlengen. Ik heb gezegd: laten we gewoon één jaar doen. Daarna kijken we verder. Komend seizoen word ik technisch coördinator bij de jeugd. De trainers en spelers van 15 tot 23 jaar ga ik advies geven. En uiteraard ga ik trainingen en wedstrijden kijken. Ik ben geen manneke dat heel de dag op kantoor moet zitten, het liefste sta ik op het veld”.

https://www.bndestem.nl/nac/nac-belt-met-mister-nac-ton-lokhoff-nog-een-jaartje-wolfsburg-en-dan-zien-we-wel-verder~af89d7e4/

1   3  
Ouwe Spionkop

@Chris
Thanks dat is duidelijk.
In BndeStem staat vandaag dat hij trainer is van beloftenteam. Dat klopt dus niet.
Verder toch vreemd dat hij niet wordt genoemd tussen al die namen op de site van Wolfsburg. Maar zal dan wel een foutje zijn.

1   2  
PieterPost

Ik hoop met het aantrekken van Lokhoff, dat er flink wat spelers uit de Duitse competitie's op zijn radar komen. Zijn over het algemeen goed gedisciplineerde, hardwerkende spelers. Precies wat we nodig hebben en dus horen bij de club!

1   2  
Da Pope

@Ouwe Spionkop

Ik kon zijn naam op de site van Wolfsburg ook alleen vinden in bijschriften bij oude filmpjes.

3   0  
Dun Diëe

@Chris WM

Dan had ik iets dieper moeten graven bij de jeugdelftallen. Prima! Dan neem ik mijn woorden terug.

2   2  
Vergane Glorie

Hoeft zeker geen slechte keus te zijn (Ton). In ieder geval getraind en gewerkt op veel hoger niveau dan hier in Breda.
Maar om te stellen dat hij die NAC kent is veel gezegd. Er zijn er hier teveel geweest die het NAC-dna hebben laten varen. Het woestijn voetbal dat we voorgeschoteld krijgen is ver onder de maat. Zelfs bij GoAhead, ja ...ja... ziet het er al beter uit. Nog drie wedstrijden en dan zien we waar we staan.
NAC moet zich richten op volgend seizoen en volgens een beleidslijn gaan werken. Vriendjes van de trainer buiten de deur houden tenzij jong met een echte meerwaarde.

8   1  
[email protected]©

NAC, de enige club dat niet alleen een kerkhof is voor trainers, maar ook voor technisch directeuren.

Heel veel succes Ton, ik hoop echt dat je een volledig mandaat hebt voor het technische beleid en dat je dingen kan veranderen en een visie neer mag zetten. Ik hoop ook dat onze algemeen directeur zich vooral niet gaat bemoeien met technische zaken.

2   0  
geelzwartwit

Ik kon het niet laten om even terug te kijken naar de spelers
https://www.voetbal.com/teams/nac-breda/1993/2/

hrome-error://chromewebdata


Peter Remie was eigenlijk als type speler behoorlijk bepalend voor het aanvallende opportunistische spel

NU ik in mijn pauze toch aan het graven ben nog een lekker artikel van bsiderats over Remie: https://www.bsiderats.nl/nieuws/bsretro-peter-remie

6   0  
Optimist

@Breda 1965
Die zal niet blij zijn als Lokhoff AD wordt, volgens hem deugt geen enkele NAC held, Lokhoff incluis, en hij heeft al laten blijken zelf meer verstand van voetbal te hebben.

Ton is geweldig gedreven en meer dan welkom in Breda.
Misschien kan ie eindelijk een opvolger van zichzelf vinden, die we sinds Schreuder niet meer hebben gehad, dan promoveren we en halen Europees.

1   1  
Optimist

AD is TD natuurlijk, [email protected]$%^&.

4   0  
geelzwartwit

BLijft lekker om even terug te kijken.
wedstrijd met remi ton en pierre tegen twente in 1994 onder spelbos
https://www.youtube.com/watch?v=1Ijh_gjo4WU

fijne dag allen verder

5   0  
Kipiani

GZW. Vechtvoetbal en winnen !
O.l.v. de patron met no. 10.
Bedankt voor de link.

2   2  
Jaap Aap

Dit heeft alleen maar kans van slagen als TL de tijd krijgt... laat dat nu juist het grootste probleem bij NAC zijn.
Er is geen enkele BVO waar de waan van de dag zo heerst als bij NAC. Een slapende reus die maar niet wakker is te krijgen...

1   0  
NAC!!!

Ik juich het toe, al zou ik dat ik van hem was toch maar duidelijke eisen stellen, of hij gaat samen met de rest het moeras in.
Weet niet of het verstandig is van hem, hij kan zijn vingers flink verbranden aan deze rotzooi.

Hopelijk krijgt hij er iets van gemaakt, een echte clubman met mogelijk een groot netwerk. Misschien enkele Duitse jonge kerels wel is wat we nodig hebben. Strijd en lef en niet te flauw.

welkom in de puinhoop NAC!!

8   3  
Twanneke

Te hopen dat Lokhoff ook bij de juiste mensen zijn oor te luister gaat leggen.
Steijn heeft zijn onkunde bewezen en Manders moet niet over voetbal praten.
Ik lees dat hij bij Hellemons langs gaat, maar die heeft alle trainers en td’s al overleefd en als je die mensen navraagt dan heeft Hellemons hen zeker niet gesteund!
Sterker nog: vanuit Boeimeer spuit hij constant zijn gif op Zundert...

Laat Hellemons eens de echte talenten een contract geven ipv Jan en alleman

10   2  
Des NAC's

Wat ben ik hier blij mee! Eindelijk weer wat Bredase smoel op de burelen. En lieve reaguurdertjes, niet meteen weer na een paar verloren wedstrijden gaan roepen dat hij moet "oprotten" he

2   1  
die ne gast

Voor degenen die Lokhoff niet kunnen vinden op de site van Wolfsburg:

https://www.vfl-wolfsburg.de/newsdetails/news-detail/detail/news/premier-league-international-cup-die-dritte/

Hij deed het vrij aardig met de jeugd, voordat die door Corona werd stilgelegd:

https://www.vfl-wolfsburg.de/newsdetails/news-detail/detail/news/abgesagt/

11   3  
Ratje

Die komt, anders was Hooydonk jr al weg geweest .

Lokhof- Hooydonkjes ,2 handen op 1 buikske .

11   3  
scheppioni

Ik ben hier ook zeer verheugd mee, nu worden er tenminste echte NaCCer's met DNA gehaald en geen 'subtropische verrassingen' meer gehaald, maar ja Steijn en Manders zullen wel naar onze Ton moeten gehoorzamen gvd !!!

11   1  
Snipes

Niet de beste td qua capaciteiten, maar 1 ding is zeker. Ton maakt keuzes in belang van NAC en dat is wat mij betreft nu het meest belangrijk. Meer dan welkom!

5   1  
Frank

of hij loopt netjes links aan het handje van Manders (rechts is al bezet) of hij is binnen een jaar weer weg.
Let maar op.

2   0  
Ouwe Spionkop

@Die ne gast Dank je!

3   8  
BREDA 1965

Optimist..ome cor zit al maanden bij de telefoon hopende op een gesprek met manders,tja wat moet NAC zonder ome cor he

5   1  
Ron

Is een goede keus voor nac,
Hopelijk dat Stein dan wat meer gaat luisteren en spelers op de juiste plaats gaat zetten!
Zo niet hoop ik dat Ton veel krachtige taal kan gebruiken om hem te laten ontslaan wegens incompetentie

11   3  
sapke

Mooi, breng Wout Weghorst, Maximilian Arnold, Paulo Otavio en Yannick Gerhardt mee naar Breda.
Kunnen we op zijn Duits voetballen,.... naar voren !!!!!

10   2  
patje

welkom terug tonneke, in je ouwe nest waar je thuis hoort. nac en Breda staan je op te wachten met hopelijk applaus..

6   1  
Kipiani

Die Bredase grote smoel tijdens de wedstrijden, die kopduels met dat vrije zware lijf, tsja, daar ben je nog geen goeie TD mee.
Maar toch....als Manders, Steijn en de Lok elkaar een beetje kunnen vinden, goeie afspraken maken en met elkaar goed in gesprek blijven, taak verdeling helder en elkaar versterkeN en helpen, kan het best goed komen.
Dat kan....

5   1  
Nonkel Frans

Nognaals voor minder dan TD moet Ton het niet doen. Als de functie TM wordt krijgen we geheid op termijn problemen. Hij dient doorzettingsmacht te hebben.
En als wij als supporters hem de tijd en het vertrouwen geven dan kan het weer eens wat worden over 1 of 2 jaar. Een goede visie een goed plan goede jeugd en scoutingsorganisatie, mooie lijnen naar het eerste en naar de toekomst. Realistische doelen met bescheiden budget. Laat dat even prioriteit zijn en laat de ere 2 jaar wachten. Bouwen en Consolideren!!!

7   0  
Harrie

Omdat Manders in de clubraad heeft gemeld dat er maar 1 kandidaat over is moet dit rondkomen. Wanneer Lokhof het niet ziet zitten kan het hele proces weer opnieuw starten. Ik ben benieuwd.

Bij de komst van Ton is de kans groter dat SvH gaat bijtekenen.

We wachten af.

5   0  
Nacbreda1989

Zou mooi zijn, eindelijk een echte clubman. Heeft ook veel ervaring in de Duitse competities(alle niveaus). Kan dus zeker van waarde zijn, om de markt in oa Duitsland op te gaan.

Toen ik in de jeugd voetbalde bij Nac(15/20)jaar geleden. Was Peter Remie mijn trainer. Dat soort gasten ademen Breda/Nac. Dat zorgt gelijk voor een extra sfeer/beleving.

3   2  
Cees-2

Ik hoop van wel, maar de kans dat het aantrekken van een TD NAC-Breda in een totaal ander vaarwater gaat brengen schat ik haast nihil, wie het ook mag zijn. Dus, ik heb niets tegen Ton Lokhoff persoonlijk. Maar deze manier gaat niet werken voor de lange termijn. Vooral dat laatste!

4   3  
076

Manders weet ook wel dat zijn dagen geteld zijn als NAC zo blijft presteren. Dan halen we niet eens de playoffs.

Met Lokhoff koopt Manders extra tijd. Politiek slim. We gaan zien wat Ton kan betekenen.

Met dure doorlopende -niet presterende- contracten van een aantal spelers en de trainer, zal zijn ruimte beperkt zjjn.

Of Ton ook de steun heeft uitonderhandeld die hij nodig zal hebben vraag ik mij af. Zijn liefde voor NAC is zijn kracht maar kan ook zijn valkuil zijn.

1   4  
Breda

@ SCHEPPIONI

Ligt Den Haag in de subtropen? Er is nog nooit zo slecht ingekocht als dit jaar. Nul versterkingen.

4   0  
Tip

Manders staat boven Ton, maar bij een conflict kiest de RvC mogelijk de zijde van Ton? Ton heeft imago. Maar ik denk dat ze als grote mensen moeten gaan samenwerken. Ton moet eens rustig wat trainingen en wedstrijden bekijken en dat in gesprek gaan met Steyn over de basis opstelling. Ik denk overigens dat Steyn tweede helft in Den Bosch met de 11 die toen speelden aardig in de richting zit van de juiste opstelling. Ook bv. een aandachtspunt voor Ton is te kijken waarom veel spelers die het bij andere clubs goed doen bij NAC niks meer kunnen. Zag gisteren Boussaid weer prima spelen en volgens mij gaf hij een assist. Nemen medewerkers bij NAC de organisatie wel serieus ? Of is het een bietje een bende waar veul kan, worden er weinig eisen gesteld ? Klopt de hiërarchie wel. Ik vond bv. de broertjes Ilic niet echt serieus bezig. Kreeg de indruk dat ze NAC maar een “clubje “ vonden.

2   2  
YLLWBLCK

Hahaha en weer is er die jubelstemming over de juiste vent op de juiste plek die ons gaat redden. Weer niets geleerd en over een jaar is hij weer het mikpunt van verwensingen, scheldwoorden en ziektes.
Next!

3   3  
Jammer

Het is te hopen dat hij deze keer oudjaar overleefd. Ik kan me het schandalig ontslag in 2005 nog herinneren ondanks dat er toen waarschijnlijk betere bestuurders waren en we uiteindelijk na play-offs in de Eredivisie bleven. Onder Lokhoff 19 punten, daarna nog 14.
Ik hoop dat hij de huidige situatie kan handelen. Hij weet in ieder geval wat de supporters willen.
Als Steijn zich wil laten managen, wordt het misschien nog iets. Fingers crossed.

1   3  
Fan uit Zevenbergen

Ik hoorde als Ton het word dat hij ook een grote sponser mee neemt naar Breda

2   3  
Scheppioni

@ BREDA
Ik zeg toch niet dat het adose subtropen zijn, ik bedoel ermee te zeggen dat steijn&manders zo'n adilehou en buffonge weer halen terwijl steijn mef zijn ado waffel in aug zegt, het moeten directe versterkingen zijn ..... totaal ongeloofwaardig, dus hoop dat Ton hier wat positief kan omdraaien bij ons NAC, want met ado twee ziet het er slecht uit !

7   3  
ome cor

Wat leuk dat optimist en Breda 1965 met mij bezig zijn onder een topic waar ik nog niet gereageerd had.

Kennelijk wil je mijn mening weten over Lokhoff.
Eerlijkheidshalve was Valckx mijn voorkeurskandidaat. Waarom ? Z'n ervaring als speler én TD. Maar of hij tegen het wereldje wat NAC heet bestand is....who knows ?

Lokhoff was een hele fijne speler, zeker met Lammers en Pierre was hij 1 van het gouden trio. Mooie herinneringen aan die man en een echte jongen van de club en de stad.
Iedereen die daar anders over denkt is niet goed bij z'n hoofd.

Maar zonder op de barricade te klimmen en te roepen dat hij juist niet moet komen, wil ik wel de kanttekening maken dat ik hier heel veel positieve reacties lees zonder serieuze onderbouwing.

Waarom wordt Ton de ideale TD voor NAC ?
Is de bagage (al zijn jaren in Bredase dienst) voldoende ?
Is zijn carrière als trainer en assistent ook echt van dien aard dat hij een netwerk heeft wat NAC in de toekomst gaat helpen ?
Lees goed: Ik zeg niet dat het niet zo is, maar of het wel zo is weet ik ook niet zeker.

Toegegeven: als trainer van NAC viel hij tegen, maar als dat het enige smetje op z'n gehele loopbaan is kun je alleen maar zeggen dat het jammer is dat het smetje uitgerekend bij NAC is opgedaan. Verder moet je daar nu niet meer te zwaar aan tillen.

Ik hoop en wil graag dat Lokhoff de TD is die we willen, die we nodig hebben, die NAC weer NAC maakt.
Maar ik ben gematigd positief. Een beetje zo van eerst zien dan geloven, misschien.

Het zou mooi zijn dat hij ook echt de kans krijgt en niet bij de eerste beste aankoop gelijk bekritiseerd wordt. Met 19000 mensen + Ton Lokhoff + Maurice Steijn het samen eens zijn zou een unicum zijn.
En welke speler Lokhoff ook naar NAC haalt....ook die jongen zal een keer een bal verkeerd aannemen, van de schoen laten springen of een domme kaart pakken.

Ja, ik hoop dat Lokhoff komt en gaat slagen, maar zoals gezegd ik ben nog gematigd positief.

3   2  
Ernie

In ieder geval iemand die meer krediet heeft bij de supporters. Voor zolang het duurt.

6   4  
am

Ik had ook liever Stan Valckx zien komen. Maar die gaat zijn handen niet branden aan NAC. Is bovendien niet haalbaar voor NAC. Lokhof is een goede tweede keus.

3   1  
Andre Vermeulen

Een echte voetbal liefhebber en een klasbak.bij schooluitval stonden we met Ton onder leiding van Jo Jansen om 9 uur al op het veld.Altijd fanatiek en het overzicht van een generaal.red ons NAC Ton.

1   1  
Nacdictive

Wat ik me wel serieus afvraag: waarom duurt/duurde dit zo lang? Heeft Manders eerst op een ander paard gewed?

3   0  
Kipiani

7 uur s’morgens deed ook mee André.

3   5  
Optimist

Ton Lokhoff is de ideale TD voor NAC omdat hij het meeste krediet heeft, dat komt de stabiliteit ten goede.
Bovendien is hij ervaren, gedreven en ambitieus, hij zal NAC naar het linker rijtje eredivisie willen brengen.

4   8  
RichardPraha

@HENRI

Jouw reactie is juist lachwekkend: het gaat tegenwoordig in de functie van TD helemaal NIET over "fingerspitzengefühl" maar juist over het echt analyseren van data,kwaliteiten en prestaties van een speler over langere periode.

Het handelen obv fingerspitzengefühl is echt voetbal management van de jaren 80 en 90, de voetbalwereld is ge-evolueerd. Lokhoff is echt een veldtrainer zonder veel tactisch intellect om een team zelf neer te zetten, echt een ASSISTENT-TRAINER en zeker geen TD.

Ik zeg niet dat Jelle Goes de droom kandidaat zou zijn, verre van zelfs. Maar als hij echt is afgewezen is obv zijn " te theoretische werkwijze" is dat lachwekkend en typisch NAC want dat zou juist 1 vd essentiele criteria moeten zijn voor een TD.

Een TD is ook de persoon welke een speler en zijn zaakwaarnemer moet warm maken voor NAC, het uithangbordje vd club, NIET op basis van het feit dat de supporters zo fanatiek zijn maar obv speelwijze,tactiek en doorgroei en carriere perspectief voor de speler.

Komt zo'n speler met zn zaakwaarnemer tegenover iemand te zitten als Lokhoff welke amper normaal kan praten en de uitstraling heeft van een 65jarige kroegbaas.

LACHWEKKEND.

6   3  
Belgische Naccer

Als je toch kijkt hoe het nu allemaal gaat en gegaan is het afgelopen jaar... Dan baal ik er toch nog wel extra van nu, dat Tom vd Abeele en Hyballa, niet door 1 deur konden...

Ik vind dat vd Abeele met veel minder geld, echt veel betere spelers haalde dan Manders en Steijn met bijna 3 miljoen meer (transferbedrag Hecke en bekeropbrengst)...

En daarbij speelde Hyballa, herkenbaar en goed voetbal...

Ik baal er iedere week meer van, na weer een zeperd van een wedstrijd.

Maandag is ook bij voorbaat al een kansloze missie. Dit NAC is een lachtertje voor Almere.

Dat zegt eigenlijk alles. Zo diep zijn we gezonken.

2   1  
Die ne gast

@RichardPraha

We hebben met Van den Abeele een ‘data-TD’ gehad, maar uiteindelijk blijkt dat communiceren en netwerken bij NAC belangrijker is. Jelle Goes is uiteindelijk een nog grotere gok dan Ton Lokhoff.
Ik heb zeker mijn kanttekeningen bij Ton Lokhoff als TD:
- weinig tot geen TD-ervaring,
- weinig juridische / onderhandelingservaring om spelerscontracten met ‘slimme clausules’ uit te onderhandelen,
- juiste chemie met Manders en Steijn niet vanzelfsprekend, er kunnen machtsspelletjes gespeeld gaan worden.
- te hoge verwachtingen bij de supporters (Ton is geen Messias, maar een mens))

Echter, een aanstelling van Ton heeft zeker ook positieve punten:
- hij weet welk voetbal de supporters willen zien, als hij alleen al in de aanstelling van trainer(s) de continuïteit van de speelwijze bewaakt, winnen we al heel veel, want de laatste jaren betekent elke keer nieuwe trainer, nieuwe speelwijze, nieuw elftal spelers. Daar moeten we echt vanaf.
- We moeten bezuinigen, met zijn ervaring bij Wolfsburg is hij de ideale man om de jeugdopleiding en het eerste elftal goed op elkaar af te stemmen, zodat er geen (huur)spelers gehaald worden die eigen jeugdspelers in de weg gaan zitten.
- Alle zeilen moeten worden bijgezet om sponsors en supporters volgend jaar binnenboord te houden. Met een uithangbord als Ton Lokhoff binnen NAC, gaat dat beter lukken dan als alleen Manders, Steijn en de nieuwe commerciële manager dat moeten doen.

Op een schaal van 1 tot 10 geef ik deze aanstelling een 7 tot 7,5: mogelijk kan het beter, maar het kan sowieso zeker héél véél slechter.

1   5  
Ann Van Vugt

Heer Bubuza is als een God op aarde. Hij kan elk probleem oplossen met zijn spreuk. Mijn vriend heeft het 1 jaar geleden uitgemaakt en we stopten met communiceren, ik miste hem maar hij weigerde me terug te accepteren nadat hij hem zo vaak had gesmeekt. Op een dag deed ik wat onderzoek naar relaties op Google toen ik talloze getuigenissen zag van mensen die getuigden over Lord Bubuza Miraculous spell, dus ik nam contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396, ik vertelde hem mijn problemen en hij beloofde me te helpen met zijn betovering. Ik volgde zijn instructies en het was een schok voor mij, want 14 uur nadat Lord Bubuza zijn betovering had uitgesproken, belde mijn vriend me huilend op en smeekte me om hem te vergeven. Hij kwam thuis en smeekte me op zijn knieën om hem terug te nemen. Lord Bubuza is een God op aarde die problemen met zijn betovering oplost. Zijn spreuk is avondmaal actief en 100% gegarandeerd. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: [email protected]hotmail.com

2   3  
jimcp

Onder Manders en zonder tekenbevoegdheid... daar spreekt geen waardering uit.

Laad alle berichten na dit bericht in