Wij gaan niet opzij

Van den Abbeele: "Contractueel is vastgelegd dat wij de hele huursom krijgen"

Eddy W

In een interview op onze site gaf Van den Abbeele aan dat het geen optie was dat Kali tussentijds terug komt van zijn verhuurperiode. In BN deStem gaat de technisch verantwoordelijke er iets dieper op in.

Zoals gezegd gaat NAC Virton aan het contract houden, ondanks dat ee details van het contract niet op tafel liggen geeft Tom iets meer informatie over de afspraken die zijn gemaakt tussen beide clubs. "Met Virton hebben we een overeenkomst tot 30 juni. Contractueel is vastgelegd dat wij de hele huursom krijgen, ook als hij niet bij de wedstrijdselectie zit."

Zoals aangegeven zat de middenvelder niet bij de selectie van de Belgische club door een blessure. Omdat dit nadat dit naar buiten kwam nog steeds wat vragen op riep laat de Belg iets meer weten over de blessure van de huurling. "Hij heeft een vervelende blessure aan de achillespees opgelopen, daarvan is hij volledig hersteld."

In het gesprek met de krant geeft Van den Abbeele nogmaals aan dat en terugkeer van de middenvelder geen optie is. "Kali komt in de winterstop niet terug, hij is een speler van Virton.”

Bron:
B-Side Rats, BN deStem
Terug naar overzicht
22 Reacties
80   1  
HGMaster

Het mag misschien sportief allemaal niet uitpakken zoals gehoopt... Het papierwerk lijkt na zoveel jaar eens wel op orde!

80   1  
HGMaster

Het mag misschien sportief allemaal niet uitpakken zoals gehoopt... Het papierwerk lijkt na zoveel jaar eens wel op orde!

4   17  
Deparelvanhetzuiden

We gaan vanzelf wel zien of dit verhaal klopt, aangezien hij hersteld is zal hij na de winterstop gewoon in actie kunnen komen. Als dat niet gaat gebeuren speelt er toch maar dan dat er nu gezegd is.

10   8  
ome cor

Enige scepsis is hier niet vreemd.
Niets ten nadele van Tommeke Tom, maar voor het tijdperk TvdA hebben we ook wel eens tevergeefs zitten wachten op zekerheidjes als de transfergelden voor Matthew Amoah en Rai Vliet....

Laten we hopen dat de Kali-deal wel verloopt volgens afspraak.
Ergens hoop ik dat Kali zichzelf in de etalage kan zetten, anders komt ie van de zomer doodleuk weer terug.
En of daar nog iemand op zit te wachten........

9   3  
7Hills

@ DEPARELVANHETZUIDEN

Van een blessure kun je genezen, een karakter blijft. Ik denk dat ze daar bij Virton nu ook achter zijn, en dat hij daarom mag vertrekken.

13   24  
Dino Zoff

Op zich lijkt dit natuurlijk fantastisch nieuws en blij dat TvdA zegt "afspraak is afspraak".
Het enige probleem dat ik met dit artikel heb is "de hele huursom", want wat is dit? Het volledige salaris van Kali? Het zou weer eens typisch des NACs zijn als er vantevoren is afgesproken dat de huursom 50% van het salaris van Kali is op dagen dat hij speelt en traint en bijvoorbeeld maar 5% als hij dit niet doet. Virton is ook geen sociale werkplaats en als die wel hun voorwerk hebben gedaan, dan wisten ze dat er gigantische risico's aan onze Marokkaanse Oliebol op voetbalschoenen kleefden.

Dus Tommeke, graag ook even aangeven hoeveel van het salaris van Kali nu daadwerkelijk door Virton wordt opgehoest (of in andere woorden, hoeveel drukt deze weggooier nog steeds op ONZE begroting)?

40   7  
7Hills

Als Tom elke keer als iemand een onwaarschijnlijk scenario verzint daar uitleg over moet gaan geven dan komt hij niet aan zijn taken toe. Dus laat hem zich nu eerst maar eens focussen op het vastleggen van nieuwe en wegbrengen van huidige spelers.

17   21  
Otjes

Olij is niet te koop boktor de komende 1 1/2 jaar. Dat had je antwoord moeten zijn. Ander kun je nooit duurzaam promoveren.

Dan koopt men ieder jaar de besten weg.

Duurzaam promoveren betekent de goeden erbij houden en door selecteren. Die mogen dus niet weg......

15   12  
sjef de gevulde koek

Tip voor onze Tom. Ga spelers zoeken zoals Spierings, Smeets,Diemers,Leemans. Dit soort spelers zoeken wij en waarom spelen deze jongens niet in het mooi geel zwart maar voor clubs als rkc sparta fortuna. Dit moet onze Tom zich afvragen. Nee wij nemen spelers als Dogan en Kali van Ahnholt etc. Wij willen spelers die er op klappen en alles geven plus hun mannetje staan. Hup aan het werk en gas er op.

26   5  
7Hills

@sjef de gevulde koek

"waarom spelen deze jongens niet in het mooi geel zwart maar voor clubs als rkc sparta fortuna"

Ehm, omdat al de door jouw genoemde clubs en spelers in de Eredivisie spelen?

12   19  
sjef de gevulde [email protected]

Toch niet voor dat ze daar heen gingen wijsneus

11   2  
Jf

Sjef wijsneus nac heeft het geprobeerd bij Spierings, Leemans en Diemers.
Smeets was na seizoen bij Top vrij snel in contact met Sparta.
Nac kan wel willen maar de spelers hebben zelf een keus en Nac is nu nog niet de club waar ze willen voetballen.

In de Eredivisie zou Nac voor dit soort spelers veel meer allure hebben.

18   3  
7Hills

@sjef de gevulde koek

Spierings is van AZ naar Sparta gegaan. Omdat hij het daar niet waar kon maken heeft Sparta hem transfervrij naar RKC laten gaan wat toen nog ergens in de middenmoot van de KKD stond.

Smeets is in de winter van 2018 vertrokken bij Cambuur, heeft toen zelfs een jaar zonder club gezeten waarna Oss hem in de zomer oppikte en hij het een jaar goed deed. Nu naar Sparta gegaan omdat zij Eredivisie spelen.

Diemers kon, zoals we allemaal weten, kiezen tussen Fortuna en NAC. Heeft voor Fortuna gekozen omdat zij hem een plek op zijn favoriete nummer 10 positie konden beloven en NAC niet.

Leemans is in een package deal met van Crooij verkocht door VVV aan PEC voor 1 miljoen. Geld wat NAC niet heeft/had. Nu uitgeleend aan RKC omdat ze Eredivisie spelen.

Conclusie; het is heel logisch te verklaren waarom deze spelers niet bij NAC spelen. Daarbij heeft Tom alleen Dogan gehaald, die qua verhaal precies in het straatje van Smeets past. Kali en van Anholt heeft hij ook alleen maar in zijn schoenen geschoven gekregen.

Wat ik wél met je eens ben is dat we een type speler zoals jij omschrijft missen. Dus die moet van de winter maar komen.

8   12  
Arie

En in de AVG is contractueel vastgelegd dat je niet hoeft te vertellen hoeveel die huursom is. Ik ga daarom gemakshalve uit van 0 euro.

5   3  
henk

@Otjes
Geluukig lijkt VdA minder emotioneel dan jouw reactie. Voor het juiste bedrag kan iedereen vertrekken. Dat geldt voor iedere club. Als er iemand een astronomisch bedrag geeft voor Olij, natuurlijk vertrekt hij dan. Je kan dan meerdere Olij's terughalen. Doorselecteren betekent soms ook de goeden voor het juiste bedrag laten gaan. Een ander scenario is dat Olij zijn contract niet wilt verlengen. Het is bijzonder stom om iemand dan niet op een bepaald punt te verkopen.

4   2  
Ernie

7Hills
Bovendien kiezen dergelijke voetballers niet voor een club als NAC. Je hebt namelijk alleen maar wat te verliezen. En dat is niet goed voor je carrière.

4   3  
Brecht

Ik heb eigenlijk wel vertrouwen in van den Abeele. Hij heeft alle meuk van vorig jaar goed weten te slijten en ook spelers aangetrokken waar potentie in zit. Brood is hem door de strot geduwd. Sommige spelers gaat hij nu doorselecteren ofwel hopelijk verkopen/verhuren: El Allouchi, van Anholt, Schouten en misschien moet het criterium zijn alle spelers die niet aantoonbaar eredivisieniveau kunnen krijgen. Dan is zelfs Verschueren dubieus.

20   4  
MLBredaaa

Waarom vindt iedereen dat TvdA het slecht gedaan heeft? Als al deze spelers zouden spelen zoals ze in het verleden gedaan hebben zouden we een 'KKD'-topteam hebben. Op papier stond er voor de competitie een prima team. Weliswaar heel jong en met gebrek aan ervaring maar het idee van transferwaarde opbouwen met jonge spelers om geld binnen te halen klonk mij niet verkeerd.

22! nieuwe (of spelers die zijn teruggekomen) tov 6 blijvers volgens transfermarkt. Dan kan je gewoon niet weten of het een 'Team' wordt; Daarom inderdaad 'duurzaam' naar de eredivisie waar je jaarlijks een paar spelers verkoopt of doorselecteert ipv 2 hele elftallen...

Dogan: statistieken van een topspeler
Schouten: alle jong NL elftallen doorlopen, prima seizoen Volendam
Olij: topkeeper spreekt spaans (denkt ie over na)
Monsalve: leiderfiguur maar wel jong met marktwaarde
Noblejas: voor mij konijn uit de hoge hoed, goede vondst
Reira: spreekt voor zich
Bohui: speelde ManU U23 bij wereldspelers en kon zelfs voor veel jaar bijtekenen
Rossler: speelt Noorwegen U19, dan ben je geen koekenbakker
Stokkers: goede spits voor NAC, altijd goed gedaan in de KKD krijgt nu alleen weinig aanvoer
Luka: op papier en met (momenteel te korte) vlagen de beste speler van NAC, Wilde zelf revanche voor vorig seizoen, dan denk je dat het met mentaliteit ook goed zit,
Ivan: top speler maar super jong, moet geen dragende speler zijn.
Boussaid: Vervanger voor Bohui, die raakte al snel geblesseerd en Middelton haakte af voor huur, wordt nu niet als diepgaande buitenspeler gebruikt

Allemaal spelers waar je van tevoren denkt dat het goed gaat komen. Maar dan moet het wel een team zijn. Verder vonden 'wij' als fans Kudibamba helemaal geweldig.

5   6  
ome cor

MLBREDAAA
Ik ben het helemaal met je eens. Wanneer deze selectie samenspeelde als de individuele trackrecords beloofden dan hadden we nu een straatlengte voor gestaan op Cambuur en de rest. Daar moet je ook een beetje geluk in hebben, geen blessureleed en zoals Vreven dat zo mooi kon zeggen: de juiste attitude.

Twee opmerkingen over je spelers overzicht:
Olij is inderdaad een topkeeper, maar dat hij Spaans spreekt is omdat hij daar 4 jaar gewoond heeft met z'n ouders. Dus maak het ajb niet spannender dan het is. :D

Monsalve: leiderfiguur maar wel jong met marktwaarde schrijf jij. Dat wil ik heel graag met je eens zijn, maar zeker voor die marktwaarde zal hij wel moeten gaan spelen. Hopelijk komt ie na de winterstop terug en is hij de leider die we missen in het veld.

1   3  
Arie

MLBREDAAA

Alhoewel tot op zekere hoogte wil meegaan in je enthousiasme laat je opsomming ook precies zien wat we missen.
1. Diepgaande buitenspelers met een actie die een bal voor kunnen geven, wat noodzakelijk is met onze spitsen. Ilic en Boussaid, maar ook El Allouchi trekken enkel naar binnen de drukte in.
Met Filipovic ging dit al iets beter, maar die heeft geen ritme en vertrouwen.
2. Body en een bepaalde voetbalintelligentie op het middenveld. Boussaid loopt te veel en gevaarlijk, mist rendement. Ivan Ilic is inderdaad veel te jong en voldoet niet. Verschueren zou hier eventueel naartoe kunnen groeien.
3. Uberhaupt diepgang en aanvallende intenties. Van Hooijdonk of Stokkers staan nu vaak hemelziel alleen, want Dogan lijkt er niet zoveel zin in te hebben achter de spits.

We moeten sowieso af van 2 verdedigende middenvelders, dat is funest voor elke aanvallende intentie.

1   0  
Hugo

All i want for Christmas is een promotieplek op het einde van de rit.

Hup NAC

2   0  
Sp1

De papieren in orde?... Ja dat dachten we bij al zakkenvullers vóór hem ook.

5   0  
Buurman

Dus Virton heeft een speler gehuurd die zwaar geblesseerd was ? Of liep Kali die blessure op tijdens de eerste training bij Virton? Bij mijn weten heeft hij daar nooit getraind. Maar goed, als hij nu volledig fit is kan hij toch daar gaan ballen ? Wil Kali dat zelf ook of is de volgende blessure aanstaande... ?

Laad alle berichten na dit bericht in