Wij gaan niet opzij

Van Hecke: "In de Eredivisie zijn een paar clubs geïnteresseerd"

DeWeesJr

Jan Paul van Hecke speelde gister ´gewoon´ 45 minuten mee bij NAC. Dat is toch wel een verrassing want de afgelopen weken leek een transfer in de maak.

NAC zou een akkoord hebben bereikt met AS Monaco. Maar tot een definitieve transfer kwam het nog niet. Er werd onder andere gesproken over een constructie waarbij Van Hecke gelijk weer verhuurd zou worden aan een Eredivisieclub. In gesprek met Fox Sports geeft Van Hecke een korte toelichting.

"Er wordt heel veel geschreven, maar in de Eredivisie zijn een paar clubs geïntresseerd. En Monaco moet ik ook nog maar zien wat dat gaat worden. We gaan het zien de komende tijd."

Op de vraag of Van Hecke teleurgesteld zou zijn als hij deze zomer geen transfer maakt reageert de verdediger alsvolgt: "Het moet voor mij ook kloppen en is dat niet dan speel ik hier gewoon."

Maurice Steijn gaf in ieder geval aan te verwachten dat de centrale verdediger komend seizoen gewoon bij NAC speelt. De trainer gaf daarnaast ook aan dat er geen officieel bod binnen is gekomen, maar dit blijkt iets anders te liggen, zo laat NAC ons weten. In juni is er weldegelijk een bod van Monaco binnengekomen bij de club. Eerder liet Algemeen Directeur Matthijs Manders weten dat NAC en Monaco er in grote lijnen uit waren. 

 

Bron:
B-Side Rats, Fox Sports
Volgend bericht
NAC kijkt naar mogelijke side-events op P5 24 reacties
43 Reacties
86   9  
Buurman

De bekende schermutselingen en halve waarheden. Kan nog alle kanten op. Ik ben overtuigd dat NAC het beste af is met een mooi transferbedrag nu en doorverkoop percentage. Kunnen wij ook weer boodschappen gaan doen naar doelpuntenmakers. Maar van Hecke heeft het volste recht transfer om, om bepaalde redenen die voor hem belangrijk zijn, te weigeren

86   9  
Buurman

De bekende schermutselingen en halve waarheden. Kan nog alle kanten op. Ik ben overtuigd dat NAC het beste af is met een mooi transferbedrag nu en doorverkoop percentage. Kunnen wij ook weer boodschappen gaan doen naar doelpuntenmakers. Maar van Hecke heeft het volste recht transfer om, om bepaalde redenen die voor hem belangrijk zijn, te weigeren

28   3  
Bart

Ik denk dat hij blijft, te duur voor de eredivisie clubs en zelf heb ik niet t idee dat hij naar Monaco wilt.

11   24  
sjef de gevulde koek

Als je het interview goed bekijkt en vooral het einde (raar dat bsr dat niet meld hier) weet je 1 ding zeker. Die speelt volgend seizoen niet bij NAC. Gaat 100% weg. lachje zegt genoeg denk ik.

51   4  
Plastieke annemieke

Als hij vertrekt gewoon circa 2 miljoen vragen.

Eronder moet het doorverkoop percentage ook stijgen.

Als we ons in de eredivisie willen vestigen moeten we ook kunnen in de transfermarkt.

VVV vangt structureel meer geld dan nac . Dat is logisch want ze spelen eredivisie. Maar wil je boven zulke clubs komen, wat je aan je supporters eigen verplicht bent, zal je er meer uit moeten halen dan 250 k voor een speler.

Willen spelers een transferclausule van dergelijk bedrag dan zou nac eigenlijk verder moeten kijken . Maar dat is mijn mening

26   28  
Breetjeda

NAC zou de transfersom absoluut kunnen gebruiken. Ik zou na het beperkte aantal wedstrijden dat hij heeft gespeeld in mijn handjes klappen met de eerder genoemde bedragen.

Aan de andere kant denk ik dat van Hecke ook een speler is van het kaliber (als hij door blijft presteren zoals vorig seizoen) om nac een serieus promotie team te maken. Ik kan me niet herinneren wat de laatste keer was dat ik bij nac zo heb kunnen genieten van een speler die niet gehuurd was.
Zijn mentale kracht eleveert degene defensie en dat is prachtig om te zien.

Wat de uitkomst ook is, ik ben sws tevreden en ik gun die jongen alles:)

Hup nac

32   14  
Flieger prins van UT kielegat

Na gisteren is zijn transferwaarde natuurlijk weer gestegen
Een clean sheet tegen een lastige tegenstander

19   2  
De staantribune

Allen verkopen voor een goed transferbedrag, Voor van Hecke natuurlijk belangrijk om volgend jaar te spelen en dat kan denk ik het beste bij NAC, heeft ten slotte 14 wedstrijden in de benen bij NAC 1 waar hebben we het over. Mocht hij een goed seizoen draaien kan hij volgend jaar alsnog een mooie transfer maken.

18   1  
ome cor

Interesse hebben is één ding.
Het gaat om concrete acties.

Zolang NAC maar voet bij stuk houdt betreft de prijs die van Hecke moet opbrengen.

12   3  
SjorsNAC

Zou mooi zijn als hij blijft. Hopelijk dan nog een goed seizoen, kan ook zomaar tegenvallen en dan daalt de prijs weer heel snel. Misschien toch het ijzer smeden als het heet is?

14   19  
Harrie

Dat hij “pas” 14 wedstrijden in de benen heeft komt vooral omdat Brood, TvdA en Maas het totaal niet in hem zagen zitten begin vorig seizoen. Die wilden alle graag Rossler halen waar we nu mee opgescheept zitten.

37   28  
signase

Van Hecke heeft 11 KKD- en 5 bekerwedstrijden in de benen. Voor zijn ontwikkeling moet hij nu zoveel mogelijk spelen, liefst iedere wedstrijd. De meeste kans daarop is bij NAC. Zou voor hem en voor NAC goed zijn als Van Hecke nog een seizoen blijft. Je gaat mij niet vertellen dat hij hier al uitgeleerd is. Meedraaien in de top van de KKD en leren om te gaan met de spanning, daar werd een Perr Schuurs ook niet slechter van.
Wat het transfergeld betreft: Van Hecke heeft een voorkeur voor een Eredivisieclub, maar die gaan echt geen twee miljoen voor hem op tafel leggen. Ik schat dat dit bedrag hooguit 1 miljoen tot 1.25 miljoen zal zijn, wat al behoorlijk veel is voor een KKD-speler met beperkte ervaring. Nu Verschueren weg is, moet NAC zich serieus afvragen of het nog een beloftevolle speler wil laten gaan. Als Van Hecke zijn ontwikkeling doorzet, kan hij een flinke bijdrage aan promotie en dus aan extra inkomsten leveren. Bovendien kun je hem dan na afloop alsnog verkopen.

10   6  
Scheppioni

Wijze woorden Signase !! Mee eens !

35   33  
Toontje

Monaco wordt niks uiteraard en als het al eredivisie wordt levert het tussen de 5 en 7,5 ton op en mag je heel blij zijn voor een speler met slechts zo weinig wedstrijden in de KKD. Is de begroting na corona nog steeds niet dicht.. dus nueuwe spelers ...ik ben erg nieuwsgierig maar zie het somber in

6   7  
Breda

Op Voetbalprimeur staat vandaag een stuk over feyenoord dat ze CV zoeken maar Van Hecke niet kunnen betalen omdat ie voor 2,3 mln naar Monaco onderweg is...

Of het waar is..... maar blijkbaar wordt dat in rdam verteld.

14   7  
Chris W.M.

Ik gok uiteindelijk toch naar PSV.

10   4  
geelzwartwit

Als het dan toch in Nederland zou zijn zou ik psv of AZ logisch vinden. Klaarstomen via de Jong teams en het jaar erop eredivisie. Twee clubs waar meer mogelijkheden en rust is dan bij ene Ajax of Utrecht denk ik.
Als je dan toch een springplank in Nederland zou willen

24   4  
Basje

Off-topic:Bsr, ik ben lekker op vakantie in Spanje hierdoor heb ik niet veel mee gekregen van de oefenwedstrijd. Zouden jullie misschien speciaal voor mij (en ik denk vele andere) de wedstrijd bespreken in jullie pod cast. Ik ben erg benieuwd naar kali, hunte, Verbruggen, En azzagari (is dit basis materiaal? Ben zelf erg onder de indruk)

Hup nac!

5   5  
Nacdictive

Aan de ene kant is een mooi bedrag zeer welkom, aan de andere kant: blijft hij en promoveer je dan is de transfer van.€2 milj een schijntje want dan is die promotie veel meer waard.. dus wat is wijsheid?

10   4  
ibio

PSV , dat lijkt mij wel een logische optie. Die kunnen nog wel een rcv gebruiken en ze hebben geld.

6   3  
Ernie

De belangstelling voor JP is ontstaan na de goede bekerwedstrijden. Daarom zou dit een goed moment zijn voor een transfer. Ik denk dat dit allesbepalend gaat zijn voor eventuele versterkingen. Als hij blijft zal er weinig ruimte zijn. En zie ik het somber in voor komend seizoen.

5   11  
The Don

Waar heeft ie het nou over? Alle clubs die momenteel in de ere divisie spelen zijn kut!

42   13  
Fred1

Ik sta er toch iets anders in.
Je mag ( en moet ) gerust ambities hebben maar hij begon na 4 of 5 wedstrijden al gedrag te vertonen waar ik slecht tegen kan en al meteen van de toren te blazen dat hij hogerop wilde.
Tegenwoordig zijn het allemaal golddiggers en het sportieve aspect komt pas op de allerlaatste plaats bij die gasten.
Er zijn zovéél voorbeelden van jongens die té vroeg naar het buitenland verkassen en daardoor juist een mooie carrière verneuken.
Geduld is niet hun sterkste eigenschap en meneer de makelaar vaak gesteund door pa en ma die oogkleppen op hebben doen er nog een schepje bovenop.
Als je écht goed bent, en met zó weinig wedstrijden op niveau in de benen moet je gewoon nog even bij NAC blijven en meters en minuten maken.
Maar deze jongen vind zichzelf geweldig, overschat zijn in potentie niet geringe kwaliteiten en onderschat de eredivisie en de voetbalhel in Frankrijk.
Let op, het is een jongen met veel toekomst, ik zei 1,5 jaar geleden al na de oefenwedstrijd in en tegen Antwerp waar ik toen bij was dat ik niet begreep waarom hij in de competitie niet speelde.
PSV zou inderdaad zijn volgende stap moeten zijn, maar er moet toch een belletje gaan rinkelen waarom Ajax en PSV nog niet aan de bel hebben gehangen?
Dat is niet voor niets , hij is nog niet aan het grote werk toe.
Kijk naar Per Schuurs , was aanvoerder bij Fortuna had heel wat meer wedstrijden op niveau in zijn benen of Kik Pieri die gewoon basis was bij Heerenveen, zoals je ziet zijn ze er beiden nog lang niet, Pieri zet zelfs wat stappen terug.
Ik hoop dat van Hecke weet waar hij aan begint want hij gaat het heel zwaar krijgen, de beker wedstrijd tegen Feijenoord legde toch een paar zwakheden bloot.
En als zo'n speler echt weg wilt, hoe jammer het ook is, niet bij de voorbereiding betrekken want je stoomt een speler klaar voor een ander en zijn vervanger maakt niet genoeg minuten.

4   27  
Nacman

In Tilburg wordt hun nek steeds dikker ze noemen die kruikenclub al Ajax in het klein ik kom niet meer bij van het lachen

27   2  
Michel

@NAC man

Dat las ik ook, maar het komt van Aad de Mos die aangeeft waar Frank de Boer zou slagen omdat het ‘Ajax in het klein’ zou zijn. Ik weet wel dat WII zich eraan spiegelt qua veldspel maar goed, komt dus niet van hen.

Tegelijk denk ik dat wij met onszelf bezig moeten zijn nu.

8   4  
NAC4Ever

Ik hoop dat hij blijft en volgend seizoen veel geld opleverd.

Ik snap dat wij, mede door corona en het tweede jaar KKD, het geld goed kunnen gebruiken. Maar zonder een verkoop van hem moeten we ook in staat zijn een selectie samen te stellen die voor de top 2 mee kan doen.

Nou denk ik dat we met Riera, Monsalve en Rösler prima verdedigers achter de hand hebben. Maar er is gezegd Monsalve weg mag. Weet niet of dat nog het geval is. Maar ik zo van Hecke en Monsalve niet allebei weg doen.

Ook voor van Hecke zou het denk ik beter zijn dat hij hier blijft, vanwege speeltijd en ik denk niet dat hij hier al is uitgeleerd.
Ik snap dat spelers bepaalde kansen willen pakken zodra ze langs komen. Maar van Hecke is nog jong. Hij kan zich nog verbeteren. Als hij blijft presteren komen er volgend jaar ook kansen voorbij.

(Als wij promoveren en hij heeft goed gepresteerd is van Hecke uiteraard ook welkom bij ons in de Eredivisie?)

11   3  
Jf

Allemaal makkelijk praten maar ik vind het vrij logisch dat hij voor geld speelt en in een korte tijd zsm geld wil verdienen. Er zijn genoeg verhalen van spelers die geblesseerd raken en geen cent meer hebben.

Jongen heeft altijd zijn best gedaan voor Nac en zijn ambitie is goed.
Persoonlijk denk ik niet dat hij in een jaar meer waard wordt dus verkopen is meen ik het beste.

55   56  
Grote kerk

Weg doen tegen ieder bod boven de 1,75 miljoen. Deze gast gaat volgend seizoen zo gigantisch hard door de mand vallen!

Schrijft u dit maar op:

DEZE GAST STAAT BINNEN 10 WEDSTRIJDEN BUITEN DE BASIS. ZELFS NIVEAU UTRECHT IS VÉÉL TE HOOG VOOR HEM.

14   5  
Scheppioni

Dat denk ik niet grote kerk

28   22  
Rob

Inderdaad een overschatte speler. 15 duels in de eerste divisie gespeeld. Tegen Feyenoord viel hij meteen door de mand. Caschen als het kan. Wordt echt geen Hoogvlieger bij een subtopper in de eredivisie.

19   9  
Plastieke annemieke

Makkelijk scoren kerk.

Als Je het fout heb ,neem je gewoon weer een andere nickname;)

23   24  
076

Sommige mensen gaan blijkbaar pas een jaartje of 2 bezopen naar NAC.

Ik heb in ruim 35 bewuste jaren weinig grotere talenten gezien die zo snel kwamen.
Van Hecke hoort echt in het rijtje
Lokhoff, Garcia, Angelino, Bayram, Diba.

Zal ik er vast nog wat vergeten. Maar dat VanHecke een uitgesproken talent is twijfel ik echt geen seconde aan.

Wel eens met Fred1 dat ie de juiste keuzes moet maken. Spelen is belangrijk.

Helaas voor NAC misschien wel, want als ie echt 2 mln had op kunnen brengen. Dat zijn 5 eredivisie spelers a 2 ton voor 2 jaar. Als je dan nog niet promoveert kun je beter stoppen.

10   1  
Spionkop

Als je kijkt hoeveel geld er uit gaat voor vaak middelmatige spelers. En dan ligt er eindelijk een talent voor het oprapen, en dan zit echt iedereen te slapen.

2 miljoen is de beste investering die een club kan doen. Dat rendement haal je haast met geen 1 speler meer. Want hij gaat later voor 30 of meer weg.

13   1  
RNAC

Off topic

Weet iemand waarom Leigh eergisteren niet mee deed met wedstrijd?

6   1  
Chris W.M.

@RNAC

Uit BN De Stem van 03/07:

“ De publiekslieveling van het degradatiejaar 2018-2019 is terug bij NAC, hoewel hij de komende weken een aangepast programma zal volgen. Greg Leigh is herstellende van een blessure en liet de eerste gezamenlijke training van het seizoen 2020-2021 aan zich voorbijgaan.

De verwachting is dat de Engelse linksback een paar weken nodig heeft eer hij weer fit is. Terwijl het ook niet zeker is dat Leigh blijft als hij eenmaal opgelapt is, aangezien het zijn voorkeur heeft terug te keren naar Engeland of Schotland. “

11   3  
Breda-mike

@grote kerk.

Drink jij elke dag 6 liter azijn weg?
Jezus wat moet jij een rot leven hebben zeg.

17   11  
ome cor

Van Hecke is een jong manneke met dromen.
Bij NAC wilde ze hem rustig laten rijpen in de luwte, maar door blessureleed gedwongen kwam de sprong naar het eerste vroeger dan gepland.
Een boel wijsneuzen gaan op de trainersstoel zitten en vinden het allemaal stom dat hij niet eerder onbetwist centraal achterin werd opgesteld. Tja...als je alles vooraf weet... achteraf weet iedereen het wel te vertellen.

Dan de persoon JP zelf. Als je vraagt wat zijn dromen of wensen zijn zal de nuchtere Zeeuw daar eerlijk op antwoorden. Mediatraining als bij topclubs zal hij niet hebben genoten.
Dat mensen een droom/wens meteen gaan uitleggen alsof hij gezegd zou hebben dat het zijn doel voor komend jaar is, dat is een verdraaiing van de waarheid.
Dat maakt deze sympathieke jongen 100% onterecht tot een arrogante zak.

JP is een groeibriljantje en ik heb al eerder gezegd....die haalt het Nederlands elftal nog wel tzt.
Dat hij niet gelijk "ja" zegt tegen Monaco omdat hij daar niet voor het eerste gehaald wordt, maar puur als handelswaar (net als Man City een handelshuis is) snap ik. Die jongen speelt liever bij bijv. FC Utrecht dan Cercle Brugge. Hij blijft liever nog even in Nederland in beeld dan in België in de vergetelheid te geraken.

Voetballer zijn is meer dan alleen tegen een bal aan schoppen en beoordeeld worden per wedstrijd. Het is ook een stukje carrière management en ik denk dat JP van zijn ome Jan Poortvliet best wel handige tips krijgt.
Hij is in ieder geval geen blij kind wat voor een lolly overal wel zijn handtekening zou willen zetten.


@Grote Kerk
Wat zonde dat iemand die de nickname van zo'n mooi Bredaas symbool kiest zo enorm dom kan lullen.

4   3  
Frans Ornix

Opoku halen en rap een bietje. Met hem erbij haal je ervaring in huis welke je nodig hebt (30 jaar), scorend vermogen vanuit het middenveld (10-15 goals), fysieke kracht (1.85m) en daarnaast heeft hij jarenlang met Steijn samengewerkt dus kennen elkaar door en door. Is clubloos nu dus gratis op te pikken.

2   2  
Fritske d'n Olifant

Grotendeels eens met Ome Cor. Ik vraag me wel af of gezien zijn ervaring de stap naar het eerste van FCU of AZ op dit moment niet te groot is. Het zou zonde zijn als hij niet speelt of als we hem volgend jaar weer tegen komen in de KKD. Zie jongens als Schuurs.

Een groot geldbedrag als 2 mln vangen voor deze jongen klinkt heel mooi, maar ik weet niet of dat op de lange termijn ideaal is en of het ook haalbaar is voor NAC om zo in de wedstrijd te gaan zitten. Het zou mooi zijn als er een club voorbij komt die nu een bod van een ton of 7/8 op tafel legt waarin NAC een flink doorverkooppercentage kan bedingen en waarbij desbetreffende club (Feyenoord?) hem nog een jaartje in Breda wil laten rijpen.

4   3  
Rubenac

Laat Opoku meetrainen, ipv de ballenfrutter Hunte,
Ook een bekende van Steijn,maar wel heel veel meerwaarde in alle opzichten.

1   2  
Zwampie

Fred1
Verstandige woorden en helemaal mee eens.
De kunst van tegenwoordig is via de juiste weg naar de top te willen gaan. En niet als eerste het geld voorop zetten.

2   0  
F2

Opoku hoef je toch niet mee te laten trainen? Die kun je zonder problemen contracteren. Precies het type dat we nodig hebben inderdaad

3   0  
Ernie

Is Opoku zelf geïnteresseerd in NAC?
Misschien ook belangrijk. Waarom heeft hij geen club op dit moment?

1   0  
ome cor

@Ernie
Waar heeft ie geen club ?
-Goede vraag.

Waarom wil een speler waar mee belangstelling voor is uitegerekend naar probleemclub NAC ?
-Ook zo'n goede vraag.

Waarom hebben andere clubs geen (of te weinig) interesse in een speler die NAC haalt ? Is ie dan wel goed genoeg ?
-Wederom een goede vraag

Maar als je achter zulke vragen de logica gaat zoeken zijn er altijd wel antwoorden te bedenken waarom een speler juist niet moet komen ipv juist wel.

Laad alle berichten na dit bericht in