Wij gaan niet opzij

De Klapper van BSR #7

BsideBart

Nu de eerste versterkingen binnen lijken te druppelen is het natuurlijk belangrijk om het technisch hart van NAC van nieuwe namen te voorzien. Vandaag is het de beurt aan BsideBart om weer drie nieuwe namen aan jullie voor te stellen. Uiteraard zijn we ook benieuwd wat jullie hiervan vinden en welke spelers jullie graag naar NAC zien komen, voel je vrij om hierover te discussiëren in de reacties!

Nadat ik afgelopen week namens B-Side Rats de besloten oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch heb mogen bezoeken heb ik natuurlijk, met het oog op deze klapper, extra gekeken naar waar NAC versterkingen nodig heeft. Meteen was duidelijk dat Thom Haye op dit moment onmisbaar is voor deze ploeg, hij strooide als vanouds met de crosspasses en werd zelf ook gevaarlijk voor het doel. Helaas kwam afgelopen week ook naar buiten dat er voldoende interesse voor de middenvelder zou zijn. Het lijkt er dus op dat we hiervoor op zoek moeten naar een vervanger. Bij afwezigheid van spits Mario Bilate werd O21 spits Ayouba Kosiah voor de leeuwen gegooid. Dit deed hij niet onverdienstelijk maar toch denk ik dat hij wat te kort gaat komen voor de plek van tweede spits. De derde positie die versterkt moet worden is de positie van rechtsbuiten. Hier komt Belg Pjotr Kestens echt nog wat te kort om als basisspeler het verschil te maken. 

Al met al hebben we nu de drie posities benoemt, op naar de versterkingen!

Nummer 1: Thomas Bruns

Een bekende naam voor NAC, in 2020 informeerde NAC al eens naar Bruns. Deze transfer ging toen van de baan vanwege het hoge salaris van de middenvelder. Bruns (29) is transfervrij en neemt met zijn 263 gespeelde Eredivisie wedstrijden een bak aan ervaring mee naar Breda. Opvallend genoeg is wel dat hij nog nooit eerder een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie (of voorheen Jupiler League) speelde. Zijn lijstje aan clubs met daarin: Heracles, Vitesse, Groningen, PEC Zwolle en VVV laat zien dat hij goed mee zou kunnen in de middenmoot van de Eredivisie. Bruns zou in Breda een ideale opvolger zijn van Thom Haye en zou ook op zijn positie prima uit de voeten kunnen. Vraag is wel of de middenvelder een avontuur in de Keuken Kampioen Divisie ziet zitten en of dit voor NAC deze keer financieël wel haalbaar is.

Nummer 2: Thomas Verheydt

Met het vertrek van Sydney van Hooijdonk is Mario Bilate op dit moment de enige spits in Breda. Duidelijk is dat daar nog een spits bij moet, daar komt deze nieuwe naam om de hoek kijken. Thomas Verheydt (29) is ook transfervrij na een avontuur bij Almere City. Verheydt speelde opvallend genoeg tot 2015 nog bij de amateurs voordat hij opgepikt werd door MVV. Vanaf daar ging het snel voor de sterk gebouwde spits, hij vertrok naar Crawley Town maar keerde daarna terug naar Nederland om voor Go Ahead Eagles te spelen. Daar maakte hij indruk en vertrok naar Almere City. Ondanks zijn vele doelpunten mocht hij dit seizoen transfervrij vertrekken. Hoewel Verheydt een zelfde type spits is als Bilate vallen er toch wat dingen op kijkend naar de statistieken. Ter vergelijking, beide spelers speelde ongeveer evenveel minuten in de Keuken Kampioen Divisie in zijn carrière (Bilate 10.483, Verheydt 10.495) toch scoorde Verheydt hierin 20 keer meer dan Bilate. Waar Verheydt er in deze tijd 58 in het mandje had liggen kwam Bilate 38 keer tot scoren. Voor NAC een ideale kans om deze goaltjesdief aan zich te binden. In totaal kwam de spits in 143 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie al tot 58 doelpunten. Afgelopen jaar werd hij met 20 doelpunten ook al derde in de topscorerslijst. Zijn naam wordt op dit moment ook gelinked aan ADO Den Haag dus als NAC een spits op de kop wil tikken zal het snel moeten handelen om Verheydt binnen te halen.

Nummer 3: Ben Knight

De onbekendste naam in dit lijstje is ongetwijfeld Ben Knight, speler van Manchester City O23. Waar we afgelopen seizoen de ontwikkeling van Lewis Fiorini hebben gezien hoop ik bij deze Ben Knight op hetzelfde scenario. Knight (19) zou de ideale rechtsbuiten zijn om de dunne aanwas op die positie te versterken. In 2018 nam Manchester City deze buitenspeler voor ongeveer 800.000 euro over van Ipswich Town. In totaal is hij in 72 wedstrijden goed geweest voor 16 goals en 7 assits. Het zou voor NAC een mooie optie zijn om deze speler een jaar van Manchester City te huren. Daarnaast is dit voor NAC een goedkope optie om de selectie een kwaliteitsinjectie te geven.

Bron:
B-Side Rats
Terug naar overzicht
19 Reacties
69    
Bredarat

Verheydt zou ik biet willen zien. We hebben al 2 redelijk statische spitsen zou liever een type alex schalk willen zien

35    
Bart

Verheydt hebben we absoluut niet nodig als je bilate en evt seun in de spits hebt.. bruns heeft al vaak genoeg naar nac kunnen komen maar zelf afgewezen dus hoeft hij nu ook niet te komen.. alleen spelers die 100% voor nac willen spelen!

11    
Bart

Zou persoonlijk proberen vlijter proberen weg te halen uit Israël, snelle spits die je perfect in de laatste minuten in kan zetten of om bilate heen! Jong, gedreven en liet bij Suriname zien makkelijk te kunnen scoren. Zal ook niet duur zijn lijkt me

19    
Ouwe Spionkop

Ik ben een fan van Verheydt. Maar dat soort type hebben we al.
Trouwens het duurt wel lang voordat er een officiële bevestiging komt over Velanas. Zijn er beren op de weg?

7    
Balletje

Waarom allemaal 29jarigen. Zoek eens lekker in eigen jeugd, scheelt geld nu en levert bij juiste begeleiding later mss een zak geld op.

12    
De scout

Laat Ben Knight maar komen!

-112    
Jammer

Wat een zinloos item is dit zeg.

2    
Jack

Dat Verheydt vertrok bij Almere was overigens niet de keus van Almere, maar van de speler zelf die aangaf op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging en die daarmee niet inging op een nieuwe aanbieding van de club.

-17    
Wanny

Waarom een jeugdspeler als Knight halen als we Kestens al hebben? We hebben daar een speler nodig die in de basis kan, met Kestens al back up.

2    
scheppioni

Ik zou eens misschien via Pietje Paulusma bij volendam is kijken, daar loopt bulkend talent rond met een zeer goeie trainer(die spelers zijn gewend om naar voren te voetballen wat we hopelijk onder onze Edwin ook weer meer gaan zien), daar is vast een Plat, Tol of Kaars te bemachtigen. Prima spelers om te versterken plus je maakt een concurent zwakker !

6    
Vreven4President & HyballaFurFurher

De spits positie is prima bezet. Je hebt Seun als backup en Kotzebeu als aanstormend talent. Als je dan echt in je jeugd wilt investeren, moet je ook ruimte vrijmaken voor opkomende spelers. Zoals afgelopen jaar willen we niet meer.

16    
Ivo

Bruns en Verheijdt zijn te oud om nog vast te leggen, we hebben daarnaast al 2 ervaren spitsen: Bilate en Seuntjens.

Mocht Thom Haye vertrekken dan is Clint Leemans (25) toch wel interessant.

Zou je een spits zoeken dan zou ik gaan voor Jizz Hornkamp van Den Bosch. 23 jaar, daar zit nog groei in. Die brengt ook snelheid en diepgang in het spel. Maar nogmaals, we hebben al 2 spitsen en ik zie NAC niet snel met een 2-spitsensysteem spelen.

Die Knight klinkt wel interessant, maar ik vind dat altijd wel gokjes met die huurspelers van City.

-4    
Kisku

Bruns zou niet verkeerd zijn en verheijd in de spits erbij

-3    
Maarten

De lijstjes worden steeds slechter bsr.

0    
NAC-till-i-die

Als ik NAC zie zou ik graag nog een rechtsbuiten willen en een verdedigende middenvelder (aangezien Haye zo goed als zeker zal vertrekken).

Als rechtsbuiten lijkt Loris Brogno mij een interessante optie. Ex Sparta, speelde zowel ere als eerste divisie, en was vooral in de eerste divisie een garantie voor doelpunten contributie. Is op dit moment transfervrij en hij lijkt me met (uit mijn hoofd) 29 jaar een prima versterking.

Als verdedigende middenvelder moet je echt vol voor Felida gaan. Bewees het afgelopen jaar echt een goede balafpakker te zijn en kant ook nog goed voetballen. Oké, je mist wel een stuk van Haye zijn creativiteit (bijvoorbeeld de crossballen), maar als 6 is dit geen vereiste. Uiteindelijk was Haye’s rendement ook echt wel te laag. Kortom, herinvesteer de centen van Haye in Felida.

Als we bij dan toch bezig zijn bij Den Bosch zou Jizz Hornkamp een goede spits kunnen zijn. Is een hele andere spits dan Bilate en zou zeker ook als eerste spits gebruikt kunnen worden.

Indien Brogno niet haalbaar is lijkt Mohamed Mallahi mij een goede optie. Op dit moment spelend bij jong fc Utrecht en heeft een hoop potentie. Hoeft waarschijnlijk ook niet ver te kosten omdat hij hevige concurrentie heeft op zijn positie.

Tot slot leek Herve Matthys mij een goede speler voor de positie links centraal achterin. Ex Excelsior en is op dit moment clubloos. Wanneer Bakker toch op het middenveld zou spelen zou dit een goede versterking kunnen zijn.

1    
Poppelinho

Iemand enig idee waarom NAC ineens OGC Nice is gaan volgen? Zag dat ineens op instagram..

-2    
Ernie

Eigen jeugd eerst.

0    
Naccertt

@poppelinho, geen idee, wel een interessante.
Het is wellicht dromen maar als de nieuwe eigenaar van Nice ook het oog heeft laten vallen op NAC zou ik dat zeker heel interessant vinden.

0    
JimGoose

Respect voor het uitzoekwerk. Ik merk dat ik steeds teleurgesteld ben door de namen, maar dat komt waarschijnlijk dat ik me nog moet realiseren dat we nou eenmaal weinig te willen hebben.

Nu met Velanas erbij kan NAC kijken of City nog wat bruikbaars over heeft. Multifunctionele speler voorin: Morgan Rogers van EDS of zoiets?

Laad alle berichten na dit bericht in