Wij gaan niet opzij

De jeugdspelers van NAC om tijdens de voorbereiding op te letten

Masthow

Vanmiddag trapt NAC de voorbereiding officieel af met een oefenwedstrijd tegen Madese Boys. Een mooi moment voor supporters om de (nieuwe) spelers in actie te zien en voor jeugdspelers om zich in de kijker te spelen.

In de voorbereiding zijn meerdere spelers uit de NAC-jeugd aangesloten die naar alle waarschijnlijkheid ook de kans krijgen in de oefenpotjes. Spelers als Mostapha Rached, Aïmane Jaddi en Cherrion Valerius kregen afgelopen seizoen in de competitie al de kans. Daarnaast was Lars Mol er bij de voorbereiding op het afgelopen seizoen ook al bij. Voor Chakir Chouradi en Daan van Reeuwijk wordt het de eerste kennismaking met het grote publiek. Wil je alvast meer weten over de spelers? Lees dan snel verder!

Mostapha Rached (19) - Spits
Te beginnen met de revelatie van een jaar geleden. In de voorbereiding vorig jaar zomer scoorde Rached (foto boven) er veelvuldig op los. Tien goals in vier wedstrijden tegen de amateurploegen uit de regio. Rached werd beloond met zijn debuut tegen Willem II (1-4 winst) en in november 2023 tekende hij zijn eerste profcontract tot medio 2025.

Twee weken na de wedstrijd in Tilburg viel hij weer in tegen VVV, maar sindsdien moet de aanvaller het doen met wedstrijden bij de Onder 21. Met 11 doelpunten in 22 wedstrijden liet hij zich daar weer zien als doelpuntenmachine. De tweede seizoenshelft werd dat wel minder en worstelde hij met zijn vorm, wat hem een enkele keer ook zijn basisplaats koste. In aanloop naar komend seizoen zal hij zich willen herpakken en de tijd zal leren of hij het doel net zo makkelijk weer weet te vinden.

Aïmane Jaddi (20) - Vleugelaanvaller
In februari tekende ook Jaddi zijn eerste contract tot medio 2025 (+ een optie voor één jaar). Met zijn snelheid creëert hij gevaar vanaf de flanken. Meestal speelt hij bij NAC O21 als rechtsbuiten, soms vanaf links of als aanvallende middenvelder. In december debuteerde de Roosendaler verrassend met een invalbeurt uit bij ADO Den Haag. Met een invalbeurt tegen De Graafschap staat Jaddi net als Rached op twee wedstrijden in het betaald voetbal.

Het slot van het seizoen miste hij doordat hij bleef kwakkelen met een blessure. Maandag verscheen hij weer fit op de eerste training en door de dunne spoeling voorin zal hij zeker de eerste wedstrijden de kans krijgen zich in beeld te spelen bij de nieuwe trainer Carl Hoefkens.

Cherrion Valerius (18) – Centrale verdediger / Verdedigende middenvelder

Valerius pakte op het eind van het seizoen de spotlights met invalbeurten tegen Jong PSV en Roda JC en schuwde het ook niet de microfoon te pakken tijdens de promotiefeesten. De verdediger annex middenvelder lijkt zich na het vertrek van Cuco Martina te kunnen richten op de positie rechts centraal achterin. Bij de O21 schipperde hij afgelopen seizoen tussen de verdediging en het middenveld, waar hij als invaller bij de hoofdmacht speelde.

Hoewel hij op beide posities uit de voeten kan, is het door de huidige bezetting van het middenveld realistischer dat hij centraal naast Van de Bergh zal spelen in de voorbereiding. Een definitieve stap naar het eerste lijkt nu nog te groot voor de verbaalvaardige Rotterdammer. Maar verrassingen heb je altijd in de voorbereiding. Daarnaast lijkt Valerius een kandidaat voor het aanvoerderschap van de O21.

Lars Mol (20) – Centraal middenveld
Een verbinder op het middenveld. Zo zou je Mol kunnen omschrijven. Realistisch als hij is wachtte hij afgelopen op zijn kans bij het eerste elftal. Die kwam er niet. Met een nieuwe trainer en de voorbereiding op het nieuwe seizoen komen er nieuwe kansen. Sinds Mol doorstroomde van de O18 naar de O21 is hij een onomstreden basisspeler. Eerste wat meer verdedigend, later ook aanvallend. Nu is hij een box-to-box speler á la Verschueren in zijn tijd bij NAC.

Op het veld mocht hij wat brutaler worden en vaker een doelpuntje meepikken. Dat gaat hem steeds beter af, getuige zijn cijfers in het afgelopen half jaar. Vier goals in negen wedstrijden. Nu wordt het tijd dat hij door kan gaan breken bij NAC 1.

Chakir Chouradi (19) - Linksbuiten
Het werd in de laatste podcast al even benoemd. Chouradi is een speler waar liefhebbers voor naar een wedstrijd komen. Acties op de flank, tegenstanders passeren als pionnen en het liefst dat alles bekronen met doelpunt of assist. De linksbuiten is een voetballer zoals je die kent van de pleintjes. Bij NAC O18 en afgelopen seizoen bij NAC O21 kwam de creativiteit voorin veelal van hem.

Wat hem tegenwerkte waren zijn acties op het veld die niks met de bal te maken hadden. Klagen, ruzies met tegenstanders of dom rood pakken door een trap uit te delen als hij vlak daarvoor de vrije trap niet mee kreeg. Tot afgelopen seizoen. De knop leek qua mentaliteit omgezet, zo vertelde hij ook in maart dit jaar. “Die onzin om het maar zo te noemen heb ik niet nodig.” Chouradi ging extra stappen zetten voor zichzelf én het team. Als hij die lijn met zijn ontwikkeling door kan zetten, is een stap naar het eerste met de huidige bezetting voorin niet eens heel gek.

Daan van Reeuwijk (17) – Centrale verdediger / Verdedigende middenvelder
Met afstand de jongste speler op het trainingsveld in Zundert. In zijn eerste seizoen bij de O18 maakte hij dermate veel indruk dat hij als jongste speler deze eeuw bij NAC een profcontract kreeg. De eerste seizoenshelft speelde hij centraal achterin in een vijfmans defensie. Later kreeg hij meer de kans op het middenveld, vlak voor de verdediging. Daar liet hij echt zijn klasse zien en was hij na de winterstop één van de uitblinkers in de ploeg. Kort draaien, rust aan de bal en een goede (lange) pass naar voren.

Als 11-jarige maakt hij een uitstapje naar Ajax, de club waar destijds zijn voorbeeld Frenkie de Jong zat. Qua speelstijl lijkt Van Reeuwijk wel wat op de middenvelder van Barcelona. Iemand die zich veel bemoeid met de opbouw en tussen de twee centrale verdedigers gaat staan. Het is te hopen dat hij tijdens de eerste wedstrijden van de voorbereiding speelminuten krijgt. Dan kan hij laten zien waarom NAC, dat hem een contract tot medio 2026 gaf, zo veel vertrouwen in hem heeft.

Bron:
B-Side Rats
Vorig bericht
NAC heeft Brendan Schoonbaert op proef 42 reacties
8 Reacties
5   1  
Sjors Batsbak

El Nino heeft kennelijk de doorbraak van Aime Omgba, de miljoenentransfer van Ezechiel Banzuzi en de eclatante doorverkoopclausule van Bart Verbruggen gemist. Om zomaar eens de meest in het oog springende producten van onze jeugdopleiding op te sommen. Geef niks, Nino, maar misschien wel even wat minder hoog van de toren blazen.

1   0  
Haarlemmer

Altijd leuk dit soort spelers, ben benieuwd naar vooral Valerius en Van reeuwijk, denk dat die wel boven komen drijven.

Is cuco definitief weg? Daar is niks officieel over gecommuniceerd, toch raar als het je aanvoerder is om met stille trom weg te laten gaan?

1   5  
EL Nino

Uiteindelijk hoeven we voorlopig niemand in de gaten te houden.

Spelers klopten al niet op de deur op KKD niveau. Dus daar hoeven we voorlopig op ons nieuwe niveau nog niet op te rekenen.

Onze jeugdopleiding is al jaren een aanfluiting natuurlijk. Als je als NAC zijnde al geen jeugdspelers op KKD niveau op kan leiden doe je toch iets niet goed. Er breekt letterlijk niemand door op een eenmalige uitzondering als Van Hecke na.

Je mag toch verwachten dat je jaarlijks wel 1 a 2 spelers door laat komen die in de KKD minimaal een nuttige invaller is.

5   1  
Sjors Batsbak

El Nino heeft kennelijk de doorbraak van Aime Omgba, de miljoenentransfer van Ezechiel Banzuzi en de eclatante doorverkoopclausule van Bart Verbruggen gemist. Om zomaar eens de meest in het oog springende producten van onze jeugdopleiding op te sommen. Geef niks, Nino, maar misschien wel even wat minder hoog van de toren blazen.

1   5  
EL Nino

Sjors Batsbak is kennelijk vergeten dat Omgba is opgeleid bij Feyenoord en via NEC bij ons bij de selectie is gekomen.

Zoals ik al aangeef eenmalige uitzonderingen is jaren. Van Hecke is er zo een. Banzuzi was er een twee jaar geleden. Verbruggen was een exceptioneel talent. Dus inderdaad enkele eenmalige uitzonderingen.

Verder leiden we al jaren niks constant op voor ons eerste elftal.

Geeft niet als je niet op de hoogte bent van je clubje Sjors. Maar blaas volgende keer niet zo hoog van de toren.

1   1  
Waddinxveen

El Nino is kennelijk vergeten dat hij hierboven nog zei dat onze jeugdopleiding al jaren een aanfluiting is.
Terwijl de afgelopen jaren juist van Hecke, Banzuzi en Omgba meer dan verdienstelijk doorgebroken zijn. Volgens mij haalt bij de meeste clubs slechts max. 1x per jaar een talent een toptransfer. Ajax doet het de afgelopen jaren niet heel veel beter.

De waarheid ligt dus in het midden: Ja, het zou fijn zijn als er nog meer talent voorkomt uit de jeugdopleiding dan nu. Maar nee, NAC doet het daarin echt niet slechter dan andere Eredivisie clubs.

0   1  
EL Nino

Waddinxveen

Omgba en V Hecke komen niet uit onze jeugdopleiding!!!

Uit onze eigen jeugd komt helemaal niks laatste jaren op Banzuzi en Verbruggen na.

2   0  
MaartenH

De jeugdopleiding heeft de afgelopen jaren toch een hoop opgeleverd. Met doorverkooppercentages en/of basispkekken tot gevolg. Van Hecke, Verbruggen, Van Hooijdonk, Banzuzi, Omgba enz…

Daarnaast zijn er weer een hoop regionale talenten aan de O19 en O21 toegevoegd die terugkomen van BVO’s (o.a. Pennock, Boomaers) of zich in de kijker hebben gespeeld bij de Bredase amateurclubs (o.a. Schakel)
Scouting en opleiding zijn afgelopen jaren naar een verdienstelijk niveau getild en de damesafdeling is daar dit seizoen bijgekomen.

Wij mogen daar best trots op zijn!

0   0  
HupNac1982

We moeten inderdaad niet grote getallen aan jeugdspelers verwachten, maar elk jaar 1 doorbreken is prima. Lars Mol zet ik mijn geld op. Die kan het nog weleens heel ver gaan schoppen als hij de kans krijgt.

Laad alle berichten na dit bericht in